|
Vjerujem ti na riječ, mada ne gledam tu seriju. Na komercijalnim televizijama to je počelo puno prije (zato ih više ne gledam), a ovo je, koliko mi se čini, slučaj s državne TV koju svi plaćamo. Ne znam na koju crkvenu instituciju misliš da je zadužena za medije (čini mi se da takvo nešto kod nas ne postoji), ali zato imaš pravo reagirati kao pojedinac ili predložiti kojoj udruzi. A što se tiče udruga (vjerničkih), imam dojam se premalo njihov glas čuje, tj. mogli bi biti glasniji.
Pošto Crkva nema udjela u svjetovnim medijima (osim nekolicine katoličkih novinara), biskup Šaško je davno predložio da iskoristimo internet što se više može. Mislim na onaj put kad je rekao koliko je samo novih župnih web-stranica otvoreno, a onda nakon nekoliko mjeseci sve se zapušta i ništa više ne ažurira, pa se na njima naravno i broj posjetitelja smanjuje. Slično je i s udrugama. Ne znaš kome se najprije obratiti. A o svemu bi mogli s vremena na vrijeme pisati.
Koliko znam, s TV-kućama je u zadnje vrijeme teško, kriteriji se srozavaju zbog politike i profita i primijetila sam da program ne mijenjaju nego ukoliko im koje Pravobraniteljstvo zaprijeti... Nažalost.
|