Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 08:13

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Pon tra 30, 2012 16:26 

@ezo
Malo si "prenavijački" raspoložen, i meni opet nije jasno da se takve stvari događaju i da se uopće raspravlja o tome.
Nazočnost policije ne može baciti ljagu na bilo koji susret koji ma veze sa Bogom, jer u prvom planu nisu neredi, netrpeljivosti, pogrdni povici, nego Riječ Božja i zajedništvo u Kristu. Policija kao organ reda mora biti prisutna.

http://www.youtube.com/watch?v=jQPmonNnP8U

Kako ovo objašnjavaš ako tu nema policije? To je ono što meni nije jasno kako ti govoriš o nekim neredima i netrpeljivostima, a vidi video...niti policije nit vojske u blizini :mrgreen:

Dakle, ako Hrvati i Srbi mogu zajedno bez policije sa pancirkama, bez policije uopće u blizini, onda ne vidim razloga da se opterećujete sa bedastoćama. Bitno je s kojim stavovima se ide na susret, sa stavom da se ide svjedočiti i naviještati Krista, ili se ide bančit i junačit.
Imam iskustvo, a bio sam na dosta međunarodnih susreta, da nikad nije bilo nikakvih problema među narodnostima i među nama(Hrvatima).

Vrh

PostPostano: Pon tra 30, 2012 17:54 

To su susreti mira nebi smjelo biti problema no neka vrsta osiguranja barem u manjem broju mora biti.

Vrh

PostPostano: Pon tra 30, 2012 18:46 

gran senal je napisao/la:
@ezo
Malo si "prenavijački" raspoložen, i meni opet nije jasno da se takve stvari događaju i da se uopće raspravlja o tome.
Nazočnost policije ne može baciti ljagu na bilo koji susret koji ma veze sa Bogom, jer u prvom planu nisu neredi, netrpeljivosti, pogrdni povici, nego Riječ Božja i zajedništvo u Kristu. Policija kao organ reda mora biti prisutna.

http://www.youtube.com/watch?v=jQPmonNnP8U

Kako ovo objašnjavaš ako tu nema policije? To je ono što meni nije jasno kako ti govoriš o nekim neredima i netrpeljivostima, a vidi video...niti policije nit vojske u blizini :mrgreen:

Dakle, ako Hrvati i Srbi mogu zajedno bez policije sa pancirkama, bez policije uopće u blizini, onda ne vidim razloga da se opterećujete sa bedastoćama. Bitno je s kojim stavovima se ide na susret, sa stavom da se ide svjedočiti i naviještati Krista, ili se ide bančit i junačit.
Imam iskustvo, a bio sam na dosta međunarodnih susreta, da nikad nije bilo nikakvih problema među narodnostima i među nama(Hrvatima).

U krivu si u nekim stvarima,nisam ja navijački raspoložen,trebao si čitati što sam napisao u prijašnjim postovima,no bilo je mladića na prijašnjim susretima koji su se junačili s tim navijanjem,nažalost-i čudno mi je kako to nisi vidio ako si bio.

Naravno,uvijek sam za mir,to si mogao primjetiti po mojim postovima.

Vrh

PostPostano: Ned svi 06, 2012 07:32 

"Živimo u teškim vremenima i potrebni su nam svjetlost i optimizam" poruka je jučerašnjeg okupljanja i misnog slavlja HKM u Sisku, a pošto slike govore tisuću riječi, fotogalerije možete pogledati ovdje:

https://picasaweb.google.com/1076397827 ... retprogram

https://picasaweb.google.com/1076397827 ... snoSlavlje

Objavljen je također i promotivni spot za idući susret mladih 2014. u Dubrovniku, što je bilo i za očekivati pošto uvijek nakon kopna biraju more, a "prednost" imaju i mlađi biskupi...

http://www.rikatv.net - link ćete pronaći...

Vrh

PostPostano: Pon svi 07, 2012 10:00 

adrijana je napisao/la:
"Živimo u teškim vremenima i potrebni su nam svjetlost i optimizam" poruka je jučerašnjeg okupljanja i misnog slavlja HKM u Sisku, a pošto slike govore tisuću riječi, fotogalerije možete pogledati ovdje:

https://picasaweb.google.com/1076397827 ... retprogram

https://picasaweb.google.com/1076397827 ... snoSlavlje

Objavljen je također i promotivni spot za idući susret mladih 2014. u Dubrovniku, što je bilo i za očekivati pošto uvijek nakon kopna biraju more, a "prednost" imaju i mlađi biskupi...

http://www.rikatv.net - link ćete pronaći...

Bio sam,kao i uvijek bilo je sjajno,no nije mi jasno,zašto se ne spomene da nije sljedeći suret HKM 2014 u Dubrovniku,nego već sljedeće godine -u BIH.,tako su bar nagovijestili....jer od 2007,ide jedne godine u RH,druge BIH. :)

Vrh

PostPostano: Pon svi 07, 2012 11:34 

Evo, hvala ti na informaciji, ne znam baš puno za najave iduće godine u BiH, gdje će se održati ako znaš?...

(Čula sam samo za Svjetski susret mladih u srpnju u Rio de Janeiru, a Europski preko Nove godine u Rimu.)

Vrh

PostPostano: Pon svi 07, 2012 16:17 

adrijana je napisao/la:
Evo, hvala ti na informaciji, ne znam baš puno za najave iduće godine u BiH, gdje će se održati ako znaš?...

(Čula sam samo za Svjetski susret mladih u srpnju u Rio de Janeiru, a Europski preko Nove godine u Rimu.)

Naveliko se šuška da će iduće godine SHKM u BIH,biti održan tamo gdje je trebao biti održan ,prošle 2011.,godine(u Mostaru),no otkazan je navodno zbog toga što bi se susret održao svega mjesec dana prije dolaska Pape Benedikta XVI.,u Hrvatsku,pa je onda BK BIH odlučila odgoditi to za 2013,no čini mi se da je tu bilo dubljih činjenica osim ovdje navedenih.
Toplo se nadam da će SHKM u BIH biti održan iduće godine,jer je po meni bez veze preskočena jedna (2011.)kada je po redu trebao biti održan SHKM u BIH. :wink:

Vrh

PostPostano: Pon svi 07, 2012 23:48 

adrijana je napisao/la:

Rio de Janeiro 8) U srpnju iduće godine.
Nego, htio sam te pitati otkuda ova informacija za Rim? Nije mi to jasno, a nisam do sada čuo za to. I još jedna info...početkom 6. mjeseca u Milanu je susret obitelji sa Sv. Ocem.

Sad kad razmislim malo bolje, 2008. je bio Svjetski dan mladih u Sydneyu, a tako za Novu godinu je bio u Madridu nekakav susret. Je li to bio kao taj Europski susret ako znaš ili...? sorry na offtopicu...

Vrh

PostPostano: Uto svi 08, 2012 15:07 

adrijana je napisao/la:

Jedan moj ispravak,kontaktirao sam Ured za mlade HBK,o tome zašto nema susreta SHKM U BIH,evo odgovora:

From: Ante Brx
Sent: Monday, May 07, 2012 8:05 PM
To: mladi@hbk.hr
Subject: SHKM U BIH

Hvaljen Isus i Marija!

Zanima me zašto na susretu u Sisku nije rečeno da će se vjerojatno sljedeće godine,2013.,održati SHKM u Mostaru,koji je odgođen 2011.,?? nego je se reklo kako je sljedeći susret 2014.u Dubrovniku?!

Poštovani,

prije godinu dana na zasjedanju biskupa odlučeno je da se spoje susreti u jedan. Vijest je izravno prenijela KTA.
SHKM se više neće održavati u Bosni i Hercegovini, nego samo u Hrvatskoj.
Žao nam je što Vas moramo obavijestiti da će se susreti SHKM-a održavati svake dvije godine. Nije do nas.

Lijep pozdrav u Kristu.

Hrvatska biskupska konferencija
Ured za mlade
Ivana Čogelja
voditeljica
Ksaverska cesta 12 a
10 000 Zagreb
Tel: +385 1 563 50 35
GPS: +385 091 263 5008
mladi@hbk.hr
mladi.ured.hbk@gmail.com
http://www.mladi.hbk.hr

Vrh

PostPostano: Sri svi 09, 2012 12:44 

gran senal je napisao/la:
Rio de Janeiro 8) U srpnju iduće godine.
Nego, htio sam te pitati otkuda ova informacija za Rim? Nije mi to jasno, a nisam do sada čuo za to. I još jedna info...početkom 6. mjeseca u Milanu je susret obitelji sa Sv. Ocem.

Sad kad razmislim malo bolje, 2008. je bio Svjetski dan mladih u Sydneyu, a tako za Novu godinu je bio u Madridu nekakav susret. Je li to bio kao taj Europski susret ako znaš ili...? sorry na offtopicu...

Da. Rio de Janeiro je iduće godine. I mislila sam tako, ali zaboravila napisati...

Ovaj susret koji sam spomenula u Rimu (28.12 - 2.1.), sad vidim, zapravo i ne spada u ovu temu jer je to susret u organizaciji Taize-a. :oops: :?
> http://www.taize.fr/hr_rubrique396.html

A u Madridu je bio prošlo ljeto Svjetski dan mladih... za nešto drugo zaista ne znam.
> http://mladi.hbk.hr/madrid11/

Ovi naši susreti su i sreća i dar, jer mnoge zemlje niti nemaju svoje nacionalne susrete. Recimo Slovenija je od toga odustala, kako kaže jedan njihov teolog, jer je broj počeo opadati zbog raznih neugodnosti koje su s tim bile povezane i zbog pomalo negativnog odjeka u javnosti gdje je sve percipirano uglavnom kao manifestacija moći. Nažalost, ali i to je stvarnost u EU.

Kod nas je čini se, iz godine u godinu sve više mladih i mislim da je najljepša stvar što su oni kroz cijelu godinu povezani u manjim zajednicama i neobično je korisno što tako jedni druge podupiru, svjedoče i hrabre...

Vrh

PostPostano: Sri svi 09, 2012 14:28 

Gledao sam na tv-u susret Hrvatske katoličke mladeži i mogu reći da je bilo jako ljepo od propovjedi do organizacije i svih detalja zaista veliki događaj za mladost,bravo.

Vrh

PostPostano: Sri svi 09, 2012 18:04 

Šteta što nema više svake godine,jer su biskupi odlučili,da se više neće održavati u BIH,nego samo u Hrvatskoj,eh,a sad do Dubrovnika 2014 ima :arrow: :arrow: dugo za proći.

Nadam se da ulaskom u EU nećemo i mi odustati kao Slovenci,no mislim da se to nikada neće desiti kod nas!

BVB! :wink:

Vrh

PostPostano: Čet svi 10, 2012 00:38 

Svakako da je dobro da se održavaju susreti, to je svakako jedno bogatstvo za naš narod, za mlade i za sve ostale. Šteta da nema ništa organizirano do 2014., rijetki će imati priliku ići u Rio na Svjetski dan mladih i nadam se da HBK vidi bogatstvo susreta i da neće odustati , kako ezo kaže.

Što se Slovenije tiče, bili smo prije dvije ili tri godine na susretu obitelji u Ljubljani niti se ne sjećam najbolje, onda je to bilo u njihovoj organizaciji, a mi smo bili pozvani ( nas iz HR je bilo skoro više nego Slovenaca)...Ne sjećam se povodom čega je bio susret obitelji (čini mi se da se nekakav zakon donosio protiv kršćanske obitelji,ali nesjećam se stvarno...)iako za to u današnje vrijeme niti ne treba povod, pogotovo u EU.

ps.Možda bi nilo dobro da se otvori poseban topic za susrete bilo kakve vrste, da ne ulazimo u offtopic ovdje, mogu napisati kratko izvještaj pošto mi redovno godišnje idemo na 2-3 susreta/hodočašća :D

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 28 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata