Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 18:37

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pet tra 06, 2012 19:29 

EDIT: prebačeno sa teme viewtopic.php?f=1&t=1393

- po tom vašem mišljenju bi većina filmske-glazbe (soundtracka) izgledalo demonski, novodobski,
ili neznam kako još. Dosta od te vrste instrumentalne glazbe koju slušam upravo je napravljena za
tu svrhu da čovjek može pustiti malo pamet na pašu, a refereni su razrađeni do savršenstva. Zašto bi
Bog uopće dao na dar da čovjek ne iskoristi ono što mu je dano, ne kako bi zloiskoristio nego poklonio
svoj talent da i drugi mogu uživati u tako divnim skladbama. Neki od soundtrackova su
Božji blagoslov za sve umjetnike što postoje, ne zvali ih New Ageom. Iz te muzike možete dobit uvid borbe
između dobra i zla, ako se dubinski zamislite, poruke im nisu đavolske. Zašto bi bile, ako je i napravljeno za zabavu.

Vangelis - Conquest of Paradise: http://www.youtube.com/watch?v=FaOBOGA_PJ0
Klaus Badelt - Eloi /Stone Language: http://www.youtube.com/watch?v=nqcL_1UYMVw
Avatar - Jake's first flight: http://www.youtube.com/watch?v=vIIdw9WXMm0
James Newton Howard - Egg travels: http://www.youtube.com/watch?v=ghjevgfyhME
..i td...

Vrh

PostPostano: Sub tra 07, 2012 12:37 

crusader je napisao/la:
- po tom vašem mišljenju bi većina filmske-glazbe (soundtracka) izgledalo demonski, novodobski,
ili neznam kako još. Dosta od te vrste instrumentalne glazbe koju slušam upravo je napravljena za
tu svrhu da čovjek može pustiti malo pamet na pašu, a refereni su razrađeni do savršenstva. Zašto bi
Bog uopće dao na dar da čovjek ne iskoristi ono što mu je dano, ne kako bi zloiskoristio nego poklonio
svoj talent da i drugi mogu uživati u tako divnim skladbama. Neki od soundtrackova su
Božji blagoslov za sve umjetnike što postoje, ne zvali ih New Ageom. Iz te muzike možete dobit uvid borbe
između dobra i zla, ako se dubinski zamislite, poruke im nisu đavolske. Zašto bi bile, ako je i napravljeno za zabavu.

Što je to ipak prema klasici i prema prijašnjim stoljećima prave glazbe?

Danas se traži od čovjeka samo da pusti pamet na pašu i da sve shvaća kao zabavu (zabava je vrhunski kult i sve njoj treba biti podređeno), pa onda neće niti primijetiti koliko je njegovo kršćansko razmišljanje postalo new-ageovsko, tj. pogansko.

Video ne ću komentirati, sve vrvi od new-age ikonografije (jednorozi, borbe anđela i demona, izgubljeni svjetovi...)

Vrh

PostPostano: Ned tra 08, 2012 13:38 

i nadao sam se takvom odgovoru od tebe Adrijana. Mi dva se nikada nećemo razumjeti.
Video montaže su od amatera (home-made), no pravi majstori su neshvaćeni,
i pravi su glazbenici, nastojim cijeniti takve radove.
- Uzmimo za primjer "X-Ray Dog" to su izvođači koji rade remixe trailer-muziku za filmske kompanije.
Oni imaju svoj vrhunski opremljen studio, svoje pjevače svoj zbor. Glazba je mistična sa
dodacima tipa Sanctum Dominus. Sve vrvi od stručnjaka, ali na kraju će proizaći da je to
New Age jer nitko ne pjeva Bogu na slavu, jer svi zgrću iz toga novac.
Možda tko primjeti prekrasnu dionicu tenora ili nešto treće iz nekih njihovih uredaka.
Imaju oko 60 CD-a sva muzika nije im dulja od 3 minute.

Evo jedan takav svrgnuti Mix koji je apsulutno fantastičan, traje samo 30 sekundi:

http://youtu.be/Qc5eeeyQgQU

Vrh

PostPostano: Ned tra 08, 2012 14:04 

Oprosti ako je moj prvi komentar bio preoštar.
Znam da oni videi nisu sa scenama iz filmova, ima tu i kvalitetne glazbe kao što veliš,
samo mi se čini da ti kršćanski glazbeni efekti (koji baš i jesu efektni) nisu drugo nego u službi filmske priče i često u podsvjesti gledatelja ostaju samo kao kulisa, kao privid nečeg božanskog što bi se u filmu trebalo odvijati.
Imam dojam da se snažna kršćanska glazba koristi kao paravan nečeg potpuno svjetovnog, možda i nekršćanskog. (?)

Ako ti uspijevaš bez problema razdvojiti ove dvije stvari, da iz njih uzmeš ono što ti je duhovno na korist, onda OK. Bez zamjere...

PS. Sretan ti Uskrs želim…

Vrh

PostPostano: Ned tra 08, 2012 14:43 

Kaj je ovo administratori, ja ovu temu uopće nisam ni započeo.
Ali ima tu takvih smiješnih naziva temi, da prvo pomislim da su ih započela djeca iz vrtića.
Niti meni nije jasno čemu dolazim pisat komentare. A netko ipak to čita

Vrh

PostPostano: Ned tra 08, 2012 15:11 

crusader je napisao/la:
Kaj je ovo administratori, ja ovu temu uopće nisam ni započeo.
Ali ima tu takvih smiješnih naziva temi, da prvo pomislim da su ih započela djeca iz vrtića.
Niti meni nije jasno čemu dolazim pisat komentare. A netko ipak to čita

Da, nisi započeo, nego si se nadovezao na temu u podforumu gdje u pravilima stoji da se daju samo odgovori na konkretno pitanje: viewtopic.php?f=1&t=126
A pitanje se odnosilo na new-age glazbu koja se koristi u raznim terapijama, (dakle pravu new age glazbu), a ne posebno na filmsku koja može biti ili ne mora biti povezana s new age-om... Zbog toga ti je komentar prebačen u ovaj podforum gdje sad slobodno možeš pisati svoje dojmove i širiti temu, kako već želiš.

Dakle, da malo objasnim :wink: , na vjerskom si forumu i ovdje se općenito razgovara o duhovnosti, vjeri, sumnjama, mišljenjima o svijetu oko nas iz vjerničke, ili čisto duhovne perspektive i sl., znači o bilo čemu - ali na malo smisleniji način nego na drugim forumima.
Ako se ne pronalaziš u tome, možda si i zalutao... Razmisli.

Vrh

PostPostano: Ned tra 08, 2012 18:10 

Amen

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 7 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata