Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet svi 07, 2026 00:24

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub ožu 24, 2012 21:29 

Pred par godina taj je susret dijelom bio i u mojem mjestu. Kolega koji radi na kiosku kasnije je rekao da je tog vikenda prodao najviše prezervativa te godine. Licemjerje nema granica, ni među tzv. "vjernicima", a ni među klerom, što smo imali prilike vidjeti ovog tjedna na famoznoj konferenciji za novinare povodom ne znam već kojeg slučaja pedofilije među klerom.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 07:00 

SDPovac je napisao/la:
Pred par godina taj je susret dijelom bio i u mojem mjestu. Kolega koji radi na kiosku kasnije je rekao da je tog vikenda prodao najviše prezervativa te godine. Licemjerje nema granica, ni među tzv. "vjernicima", a ni među klerom, što smo imali prilike vidjeti ovog tjedna na famoznoj konferenciji za novinare povodom ne znam već kojeg slučaja pedofilije među klerom.

Moram se osvrnut radi dvije stvari koje u ovoj priči nisu bitne, ali ih ti podmećeš.
1. Što te smeta s te konferencije pod uvjetom da imaš stvarne podatke o tome što je rečeno, a ne ono što je "čorbine čorbe čorba"?
2. Kakvi su to silni slučajevi pedofilije među klerom - nije li prava istina da drugi nisu medijski zanimljivi? Već je ta teza sažvakana i vrlo jasno statistike pokazuju pravo stanje stvari.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 13:16 

Napominjem kako ovo nije tema o "pedofiliji" i ne želim da se u to pretvori,stoga :wink:

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 14:58 

ezo je napisao/la:
Napominjem kako ovo nije tema o "pedofiliji" i ne želim da se u to pretvori,stoga :wink:

Slažem se, ali nisam mogla odšutjeti na podmetanje, jer tisuću puta izrečeno se počne uvlačiti u razmišljanje ... ceterum censeo...

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 16:50 

Koliko sam vidio, i začetnk ove teme primjetio je da na ovim druženjma ima onih koji tu ne spadaju. Saro, ja ne zatvaram oči pred tom činjenicom i nemam razloga ne vjerovati čovjeku koji je rekao to što je rekao. Isto tako, njegova opservacija o broju prodanih prezervativa tijekom vikenda kad se susret održao nije bila zlonamjerna, čovjek je samo rekao ono što mu je izbacila blagajna na inventuri.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 16:53 

SDPovac je napisao/la:
Koliko sam vidio, i začetnk ove teme primjetio je da na ovim druženjma ima onih koji tu ne spadaju. Saro, ja ne zatvaram oči pred tom činjenicom i nemam razloga ne vjerovati čovjeku koji je rekao to što je rekao. Isto tako, njegova opservacija o broju prodanih prezervativa tijekom vikenda kad se susret održao nije bila zlonamjerna, čovjek je samo rekao ono što mu je izbacila blagajna na inventuri.

...ne pričamo ovdje o forumu mladih SDP-a, promašio si temu...

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 18:26 

SDPovac je napisao/la:

Opet muljaš!
To spada u temu, no ne i ono na što sam ja reagirala i postavila dva pitanja. Nisi na njih odgovorio i čudiš se - čemu?!

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 20:02 

adrijana je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

...ne pričamo ovdje o forumu mladih SDP-a, promašio si temu...

Adrijana, tko zna, možda je prezervative kupio i koji svećenik, bilo je na tom susretu zasigurno i zgodnih ministranata...

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 20:19 

Vidim da je sdpovac promašio temu skroz,i moram reći d da nije lijepo što ovu temu koristiš za napad na crkvu,ja sam samo napomenuo da bi svećenici trebali dobro kontrolirati koga vodena SHKM,a ne da se na ulicama događaju "navijačke stvari" (mada je riječ o manjini).

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 20:26 

Ne koristim temu za napad na Crkvu, samo sam se u diskusiji spustio na Adrijaninu razinu. Znam da to nije lijepo, no neki te jednostavno neće razumjeti tako dugo dok im ne odgovoriš jezikom kojeg razumiju. Zaista nisam htio nikoga napadati već sam htio potvrditi da se zaista na SHKM dovode ljudi koji tu i ne spadaju.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 20:44 

SDPovac je napisao/la:
Ne koristim temu za napad na Crkvu, samo sam se u diskusiji spustio na Adrijaninu razinu. Znam da to nije lijepo, no neki te jednostavno neće razumjeti tako dugo dok im ne odgovoriš jezikom kojeg razumiju. Zaista nisam htio nikoga napadati već sam htio potvrditi da se zaista na SHKM dovode ljudi koji tu i ne spadaju.

Ne znam na kojoj razini najbolje razumiješ, ali SHKM iz naslova ne znači Savez mladih komunista Hrvatske ako si to pomislio...

PS. Svi vide za što koristiš temu, na koju god razinu se spustio... Nekad dosta nisko, a nekad onako svisoka... :roll:

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 20:51 

Adrijana, zaista me fascinira tvoja opsjednutost komunistima i SDP-om. Vjerojatno ti je nekakav SDP-ovac slomio srce pa si sada ljuta na sve pripadnke ljevice u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 21:20 

SDPovac je napisao/la:
Adrijana, zaista me fascinira tvoja opsjednutost komunistima i SDP-om. Vjerojatno ti je nekakav SDP-ovac slomio srce pa si sada ljuta na sve pripadnke ljevice u Hrvatskoj.

Halooo, zar si zaboravio odgovoriti na moja pitanja?!

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 21:25 

SDPovac je napisao/la:

Ne baš tako, inspirirao me tvoj uvaženi nick.

Ne bi bilo naodmet malo kritičke svijesti o mladima svoje stranke ili o nekim njenim preokupacijama, barem toliko koliko je imaš za katolike koji su uglavnom "licemjerni" i za svećenike koji su uglavnom "pedofili".

Mi katolici barem priznamo da smo grješni ljudi, ne pravi se na tim susretima nitko boljim nego što jest. Dok je vrlo lako moralizirati o drugima pod plaštem forumske anonimnosti.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 25, 2012 21:45 

Slažem se s Adrijanom,nitko se na tim susretima ne pravi boljim,al istina je da se nekad grijesi kad se vode mlade za koje se zna da su skloni izgredima i opijanju,tu bi svećenici trebali više poraditi,i vise gledati koga vode koga ne.
Slučaj iz Livna 2009,i suko mladica koji sebe nazivaju "bbb" i torcidom me je sokirao,jer nisam vjerovao da se to može desiti na ovakvim susretima.Ali opet,kad se skupi 20 000 ljudi,realno je očekivati manje grupacije "u svakom zitu ima kukolja"

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 17 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata