Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 14:40

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sri ruj 03, 2008 06:07 

:wink: Ovo će ostati mišljenje jednog ING-a na koje on ima pravo, ali nema pravo sugovornika vrijeđati da nema osobnosti i razboritosti, osim ako ne može shvatiti što je zapravo rekao pa mu se mora oprostiti.

Evanđelja su u originalu pisana grčki, što znači da je grčki jezik bio dio opće dominantne grčke kulture. To pak znači da se itekako vodilo računa o ljepoti izričaja, tako da su neki dijelovi pravi literarni biseri. Tako da je Božja riječ zaogrnuta plaštem ljepote književnog izričaja - svidjelo se to tebi ili ne.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 03, 2008 07:23 

:wink: odvolje ti andjele. Imas pravo na svoje misljenje...

Vrh

PostPostano: Sri ruj 03, 2008 07:39 

ING za tebi vrijedi, kao i za druge, kako se pisati mora bez ružnih karakterizacija i vrijeđanja.
Svako imalo uljuđen, bi bez problema mogao izraziti svoje mišljenje, o temi o kojoj se razgovara, bez da zadire u karakterizaciju drugoga.
Svi moramo imati u vidu da kad ružno karakteriziramo druge najviše govorimo o sebi samima.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 03, 2008 21:56 

ING daj nam reci kojoj vjerskoj zajednici pripadas ako nije tajna? Meni djelujes kao adventist, ili nesto sl.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 03, 2008 23:37 

Na misu idem iskljucivo katolicku.
A druzim se skoro svaki dan sa katolicima... vama.

Nemam nista sa adventistima, a i da budem iskren, ne znam tocno sto su elementi njihove vjerske pripadnosti. Valjda imaju neke veze s Kristom...

Kad izrazim svoj stav prema temi ili postavim pitanje, nailazim na tvoje rijeci da sam heretik koje me duboko vrijedjaju.
Nastojim biti uljudan, medjutim, ponekad bivam ponesen tvojom ironijom ili ignorantskom stavom kojim se ne zeli cjelovito uzeti u obzir moj stav.

Cak i kad stavim ostro "ti" u recenicu, mozes slobodno to uzeti kao da se obracam uskoci u prihvacanju i netoleranciji u tebi (ne tebi samome).

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 06:03 

:wink: ING je dobar vjernik, katolik. Voli otiči na ispovijed fratrima na Kaptol, samo je malo neobuzdane naravi i to je sve.
Moramo jedni druge podnositi i svjedočiti da smo djeca jednoga Oca. Koliko sam primjetio upravo to Ing želi, samo koji puta malo pretjera....

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 06:09 

Halo kolega angelus, jel tebe ne zaboli oko wink-juci neprestano ((((((((:

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 11:05 

ING ja nemam nista protiv protestanata, ni adventista, ni bilo koje vjerske zajednice. Druzim se sa protestantima i medu njima jako dobrih ljudi i iskrenih vjernika. To sto se ne slazemo u nauku ne znaci da se nevolimo. Ovo je katolicki forum i trebao bi davati katolicke odgovore. Tako da mislim ako je netko katolik trebao bi vjerovati i prihvacati nauk Katolicke Crkve u svoj svojoj punini. Katekizam Katolicke Crkve je jednostavno napisan da ga svatko moze razumijeti, svatko tko zeli. Neka te Gospodin blagoslovi! Pozdrav

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 11:54 

crusadercro je napisao/la:
ING ja nemam nista protiv protestanata, ni adventista, ni bilo koje vjerske zajednice. Druzim se sa protestantima i medu njima jako dobrih ljudi i iskrenih vjernika. To sto se ne slazemo u nauku ne znaci da se nevolimo. Ovo je katolicki forum i trebao bi davati katolicke odgovore. Tako da mislim ako je netko katolik trebao bi vjerovati i prihvacati nauk Katolicke Crkve u svoj svojoj punini. Katekizam Katolicke Crkve je jednostavno napisan da ga svatko moze razumijeti, svatko tko zeli. Neka te Gospodin blagoslovi! Pozdrav

Dal si siguran kad kazes da nemas nista protiv protestanata? Za mene su svi isti, otpadnici, svi do jednoga. S kim si takav si, kaze jedna narodna poslovica.
Cistoca nase religije moze opstati samo nasom ustrajnoscu da propagiramo sv. Evandjelje, onakvo kakvo priznaje sv. Crkva Katolicka. Znam da je i otrov lijek u malim kolicinama, al bolje sprijeciti neg lijeciti.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 16:08 

kokobill je napisao/la:

Dal si siguran kad kazes da nemas nista protiv protestanata[/b[b]]? Za mene su svi isti, otpadnici, svi do jednoga. S kim si takav si, kaze jedna narodna poslovica.
Cistoca nase religije moze opstati samo nasom ustrajnoscu da propagiramo sv. Evandjelje, onakvo kakvo priznaje sv. Crkva Katolicka. Znam da je i otrov lijek u malim kolicinama, al bolje sprijeciti neg lijeciti.

Kokobill...nemoj tako,nemamo mi pravo nikome da govorimo da su oni odpadnici...
Jer Gospodin ljubi njih isto kao i nas...i oni su djeca Bozja..Ne smijemo tako...
To su ljudi koji su rodjeni u katolickim obiteljima..koje su u zadnje generacije bile..
vise prakticne vjere,ili nikakve..I oni nisu krivi...Zalutali su...uzimaju i prihvacaju ono sto je lakse i po njihovome ispravno...Ali kada vidim internet stranice...sta pisu o "katolicima"
i kako pljuju po nama, onda se pitam i sama sta ti ljudi u stvari traze...i u sta vjeruju...????
koja religija uci,da se drugi blate i omolavazavaju...
Bez obzira oni su i dalje nasa braca i sestre...za mene je problem samo sto ne igraju uvjek s otvorenim kartama, nego se skrivaju iza...Zatajajili su Isusa...jer boje se reci ,da ih drugi ne osude...Zato,nemojmo nikoga suditi...neka mu bude njegovo,ali ne dozvolimo da nas uvjeravaju...u ono sto je nama sveto...
Ja mislim da on pripada istoj ...vjeri,ako se to moze vjerom nazvati ,kao i moj prijatelj o kojem sam pisala....s jednog drugog foruma.
I on se takodjer,na katolickom forumu bojao i nije htio reci tkoje...Meni je otkrio tajnu iz jednog razloga,ali sam mu obecala da i dalje ostaje tajna izmedju nas...
Danas smo stvarno prijatelji , moze mi biti dijete,pa skoro i unuce....stekao je povjerenje..
Ako netko bez vrijedjana zeli da podjeli svoje misljenje s nama, pustimo ga...Ali nikako dozvoliti da nas uvjera ,u ono sto se protivi nasoj RKC...Jer ovo sto pisemo i sto citemo,nije samo zbog nas samoih..."nego ovo ide u svijet" Odgovorni smo za one mlade,i one ljude koji jos traze Boga...Pa pazimo da koga ne navedemo ,na nepravedan nacin ili jos vise da ga odvojimo od njegovog obiteljskog gnjezda..Jer za to cemo odgovarati...

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 16:20 

Citat:
ING je napisao/la:
Halo kolega angelus, jel tebe ne zaboli oko wink-juci neprestano ((((((((:

:wink: Ne, jer ne činim to ja, - tako vidim svijet oko sebe.
To ti je vrlo zanimljiv pogled na svijet, koji nije uvijek ono što mi mislimo. Temelji se na dubljoj realnosti kojom mi ne upravljamo. Kad nešto tvrdimo i smatramo to 100% točnim - treba računati da je to vjerojatno maksimum 50%, ako ne i manje.
To se zna manifestirati na jako komičan način i to u nekim slučajevima kada smo smrtno ozbiljni ili mislimo da bi takvi trebali biti. Tako se zna dogoditi upravo na sprovodu da su nam neke trivijalnosti toliko smiješne da bi najradije prasnuli u smijeh. U najozbiljnijim trenutcima u crkvi djeca to i učine, mi se toga stidimo.
Gdje je korjen tome? Pa spoznaja je daleko šira nego misao, a misao šira od riječi koja je posljednji produkt spoznaje i zbog svoje ograničenosti uvijek malo laže, vara .... zapravo nikada ne može iskazati istinu do kraja.
Ima jedna zgoda u nekom ruskom romanu, mislim da je od Dostojevskoga, kada starosta, iposnik (o. Zosima?) na glasu svetosti ljubi ruku bludniku i preljubniku; jer je spoznao istinu. Mi pak kada dižemo glas protiv pokvarenosti drugih to činimo sa žestinom koja ne crpi svoju energiju uvijek iz naše čistoće na tom području, već je to bunt bludnika u nama samima, ali kada nema pravo glasa onda se prišlepa sasvim suprotnoj strani - samo da se ''izjada''. Moderna psihologija tada govori o frustracijama. :wink: Hm?

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 17:43 

Leja je napisao/la:
Kokobill...nemoj tako,nemamo mi pravo nikome da govorimo da su oni odpadnici...
Jer Gospodin ljubi njih isto kao i nas...i oni su djeca Bozja..Ne smijemo tako...
To su ljudi koji su rodjeni u katolickim obiteljima..koje su u zadnje generacije bile..
vise prakticne vjere,ili nikakve..I oni nisu krivi...Zalutali su...uzimaju i prihvacaju ono sto je lakse i po njihovome ispravno...Ali kada vidim internet stranice...sta pisu o "katolicima"
i kako pljuju po nama, onda se pitam i sama sta ti ljudi u stvari traze...i u sta vjeruju...????
koja religija uci,da se drugi blate i omolavazavaju...
Bez obzira oni su i dalje nasa braca i sestre...za mene je problem samo sto ne igraju uvjek s otvorenim kartama, nego se skrivaju iza...Zatajajili su Isusa...jer boje se reci ,da ih drugi ne osude...Zato,nemojmo nikoga suditi...neka mu bude njegovo,ali ne dozvolimo da nas uvjeravaju...u ono sto je nama sveto...
Ja mislim da on pripada istoj ...vjeri,ako se to moze vjerom nazvati ,kao i moj prijatelj o kojem sam pisala....s jednog drugog foruma.
I on se takodjer,na katolickom forumu bojao i nije htio reci tkoje...Meni je otkrio tajnu iz jednog razloga,ali sam mu obecala da i dalje ostaje tajna izmedju nas...
Danas smo stvarno prijatelji , moze mi biti dijete,pa skoro i unuce....stekao je povjerenje..
Ako netko bez vrijedjana zeli da podjeli svoje misljenje s nama, pustimo ga...Ali nikako dozvoliti da nas uvjera ,u ono sto se protivi nasoj RKC...Jer ovo sto pisemo i sto citemo,nije samo zbog nas samoih..."nego ovo ide u svijet" Odgovorni smo za one mlade,i one ljude koji jos traze Boga...Pa pazimo da koga ne navedemo ,na nepravedan nacin ili jos vise da ga odvojimo od njegovog obiteljskog gnjezda..Jer za to cemo odgovarati...

Moje izvinjenje ak sam bio grub. Pa ja i zelim mlade upozoriti, znas ono žiž- žiž, da se ne oprze. Svjetlost nase RKC moramo cuvati i ocuvati svim sredstvima pa ma kako ona nekada grubo zvucala. Opet ja pa svome :oops: . Moram hitno na Misu.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 18:31 

Treba osuditi lazne nauke i hereze, ja to neprestano cinim, ali nesmijemo osudivati ljude. Bog ce suditi svakome.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 04, 2008 18:42 

Treba osuditi lazne nauke i hereze, ja to neprestano cinim, ali nesmijemo osudivati ljude. Bog ce suditi svakome.

Slazem se u potpunosti, al.................... :lol:

Sta je lazna nauka i hereza vez sljedbenika? Sljedbenici promovisu lazni nauk, jel tak?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 29 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata