Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 11:02

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet sij 26, 2012 14:00 

SDP-ovac, mozes li mi odgovoriti na pitanje, kad si vec ovdje dosao na zboriste. S obzirom da se radi o tvojim ljudima, vjerojkatno si upucen u odgovor bolje od prosjecnog covjeka. Mene zanima jedna cinjenica, koliko je vjernika (bar onih deklarativnih) u sadasnjoj vladi Republike Hrvatske. ***
*** - neprikladno prebačeno u Recycle

Vrh

PostPostano: Pet sij 27, 2012 09:53 

Pitao bih samo zbog čega je nužno da ministri u Vladi Republike Hrvatske budu vjernici?

Vrh

PostPostano: Pet sij 27, 2012 20:10 

SDPovac je napisao/la:
Pitao bih samo zbog čega je nužno da ministri u Vladi Republike Hrvatske budu vjernici?

Iz priloženoga vidimo da je nužno... da ne bi ministri davali onakve nestručne, nehumane i ideološki motivirane izjave kao ministar zdravlja, te da ne bi provodili jednako takve zakone...

:roll:

Svaki vjernik bi uostalom trebao s vremena na vrijeme sam sebe zapitati: zbog čega je nužno da ja osobno budem baš vjernik??
Da li to predstavlja ikakvu vrijednost za mene ili ne?
Pa jednako tako onda i za druge...

Vrh

PostPostano: Sub sij 28, 2012 11:13 

Radi se jednostavno o tome što su se stavovi Kukuriku koalicije po određenim pitanjima znali i prije. Znalo se, a o tome smo ovdje raspravljali nebrojeno puno puta, da se Kukuriku protivi sadašnjem zakonu o umjetnoj oplodnji. Znalo se da su u Kukuriku koaliciji vjernici u manjini te da će isto tako vjernici biti u manjini i u izvršnoj vlasti. Pa se opet na izborima glasalo za njih. Ponovno ponavljam, među onima koji su na izborima zaokružili Kukuriku definitvno je bio i značajan broj onih koji se deklariraju kao katolici. Također se na izborima pojavila i opcija koja je glasačima ponudila sve ono o čemu se pisalo u Priručniku za glasovanje, Hrast.

Naravno, uopće ne sporim da Hrast nije bio prisutan u medijima kao ostali, ljudi su se snalazili na različite načine, najvećim dijelom plakatima, naljepnicama na stražnjim staklima automobila itd. no za pretpostaviti je da ni neki drugi koji su, eto, ušli u Sabor nisu imali novaca za kampanju no svojim programom su ipak privukli određeni broj birača. Glavni problem Hrasta je u tome što je nužno, ako se kreće u politiku, ponašati se kao političar i razmišljati politički. Tu prije svega mislim na to da je u najmanju ruku smiješno očekivati da se na nacionalnoj razini napravi nekakav rezultat ako je stranka/pokret nov i još k tome bez jasnog lidera, osobe koju će birači identificirati sa Hrastom. Pokušalo se s Ilčićem, što je po meni najbolji izbor, no krenulo se jednostavno- prekasno. Ako će Hrast u budućnosti željeti participirati u predstavničkim ili zakonodavnim tijelima, potrebno je krenuti od nule- od lokalnih izbora i tu polako graditi s jedne strane bazu članova, s druge strane bazu birača i na takav način stvarati temelje za nacionalnu razinu.

Također smatram da, pošto živimo u laičkoj državi, rasprava o tome da li će koji ministar dobro obavljati svoj posao ili ne nema veze s njegovim opredjeljenjem po pitanju vjere. Bilo koja i bilo čija vlada u Republici Hrvatskoj štiti i štitit će ustavne slobode svih građana naše države bez obzira na njihovu vjersku pripadnost, također će svaka vlada provoditi Ustav i Zakone Republike Hrvatske koji su na snazi. Ako se donese Zakon po kojem oplođena jajna stanica smatra ljudskim bićem, dakle čovjekom, osobom, naravno da će se u tom slučaju svaki pokušaj uništavanja ili uništavanje biti tretiran kao ubojstvo ili pokušaj ubojstva. Do tada, i ova će Vlada poštivati Zakone koji su sada na snazi.

Vrh

PostPostano: Sub sij 28, 2012 22:38 

Citat:
Radi se jednostavno o tome što su se stavovi Kukuriku koalicije po određenim pitanjima znali i prije. Znalo se, a o tome smo ovdje raspravljali nebrojeno puno puta, da se Kukuriku protivi sadašnjem zakonu o umjetnoj oplodnji. Znalo se da su u Kukuriku koaliciji vjernici u manjini te da će isto tako vjernici biti u manjini i u izvršnoj vlasti. Pa se opet na izborima glasalo za njih. Ponovno ponavljam, među onima koji su na izborima zaokružili Kukuriku definitvno je bio i značajan broj onih koji se deklariraju kao katolici. Također se na izborima pojavila i opcija koja je glasačima ponudila sve ono o čemu se pisalo u Priručniku za glasovanje, Hrast.

I šta ti sad želiš ovime reči??
Ajd mi nađi molim te izjavu prije izbora u zadnjih dva miliona godina , tko je rekao da život započinje prvim plačem.
Pa to ni Fred Kremenko ne bo mogao izvaliti..
Daj budi čovjek i reci da je ovo najidiotskija izjava za koju smo svu čuli!
To što je netko deklarirani katolik a potpisuje za sdp i podržava takve stavove i stvari, to mu je samo na osudu i ništa više!
Svoje katoličko deklariranje može objesiti mačku u rep!!

Citat:
Naravno, uopće ne sporim da Hrast nije bio prisutan u medijima kao ostali, ljudi su se snalazili na različite načine, najvećim dijelom plakatima, naljepnicama na stražnjim staklima automobila itd. no za pretpostaviti je da ni neki drugi koji su, eto, ušli u Sabor nisu imali novaca za kampanju no svojim programom su ipak privukli određeni broj birača. Glavni problem Hrasta je u tome što je nužno, ako se kreće u politiku, ponašati se kao političar i razmišljati politički. Tu prije svega mislim na to da je u najmanju ruku smiješno očekivati da se na nacionalnoj razini napravi nekakav rezultat ako je stranka/pokret nov i još k tome bez jasnog lidera, osobe koju će birači identificirati sa Hrastom. Pokušalo se s Ilčićem, što je po meni najbolji izbor, no krenulo se jednostavno- prekasno. Ako će Hrast u budućnosti željeti participirati u predstavničkim ili zakonodavnim tijelima, potrebno je krenuti od nule- od lokalnih izbora i tu polako graditi s jedne strane bazu članova, s druge strane bazu birača i na takav način stvarati temelje za nacionalnu razinu.

Našao se tko će govorit o HRAST-u!!
Drž se ti svojih i vidim da bi trebali pononvno u osnovnu školu, jer izjave su im takve. A ne mogu se niti dogovoriti oko svojih pitanja o ekonomiji, ali bitno je da su složni za ubijenje nerođenih, meni to puno govori.

Citat:
Također smatram da, pošto živimo u laičkoj državi, rasprava o tome da li će koji ministar dobro obavljati svoj posao ili ne nema veze s njegovim opredjeljenjem po pitanju vjere. Bilo koja i bilo čija vlada u Republici Hrvatskoj štiti i štitit će ustavne slobode svih građana naše države bez obzira na njihovu vjersku pripadnost, također će svaka vlada provoditi Ustav i Zakone Republike Hrvatske koji su na snazi. Ako se donese Zakon po kojem oplođena jajna stanica smatra ljudskim bićem, dakle čovjekom, osobom, naravno da će se u tom slučaju svaki pokušaj uništavanja ili uništavanje biti tretiran kao ubojstvo ili pokušaj ubojstva. Do tada, i ova će Vlada poštivati Zakone koji su sada na snazi.

Nešto si preskočio, kada je dopušteno po zakonu vršiti abortus?
A što je ministar rekao?
I što je reklo naprimjer, povjernstvo u Petrovoj,"kada započinje život"??
XXX, pa ne kužiš svog ministra!!
Niti jedna vjera niti nevjera ne smije biti protiv nerođenog djeteta, ili onog koji još nije zaplakao! Jeli tako, druže!?

XXX - izostavljene neprimjerene osobne poruke

Vrh

PostPostano: Ned sij 29, 2012 13:20 

SDPovac je napisao/la:

Druze nigdje nisam napisao da je nuzno da budu vjernici... Ja sam samo pitao. A u vezi tvog drugog odgovora, tu je na vidjelo doslo svo ljevicarsko licemjerje kojima se ljevica jos od 1968. (i uvidjanja besmisla u inzistiranju na klasnoj borbi) napaja, kada je prihvatila Marcuseove principe Frankfurtske skole, simbole srp i cekic zamjenila pilulom i kondomom, a kao nosioce svoje revolucije umjesto radnicke klase u prvi red isturila feministice, homoseksualce (sto je strani izraz, ali iz pristojnosti ne zelim pisati domaci), lezbijke, nacionalne manjine, rasne manjine radikalnu omladinu, razne fanatike, te preko medija, filma, televozije, prije svega kulturnih institucija proglasiti sve ono sto je krscanski staromodno, konzervativno, dotrajalo i sl...

Da, ja mislim da netko tko mene koji smatzram da je homoseksualnost bolest, smatra bolesnim od homofobiuje, ne moze dobro obavljati svoju ministarsku duznost. Netko tko dolazi po majci iz cetnicke obitelji (Vesna Pusic) ne moze biti hrvatski ministar (ako se u medjuvremenu nije pokazao suprotno, sto doticna nioje ni najmanje)...

Ja mislim da netko koga vukovarski heroji optuzuju na sva zvona (Matic) ne moze biti ministar...

Mislim da netko tko u vise navtata napravi prometnu nesrecu sa smrtnim posljedicama, u konstantnom je sukobu interesa kad obnasa bilo gradssku, zupanijsku ili drzavnu vlast, ne isplacuje place svojim radnicima, a s druge strane politicku korektnost dokazuje paradirajuci na homosekasualnoj poaradi u ljubicastoj majici, da ne moze biti ministar...

Da, ja mislim da onaj koji nema dana radnog staza u normalnom poduzecu, obitelj ne zeli stvarati iz vlastite komocije, svoju visoku moralnost dokzuje usvajanjem jednog djeteta (za koje se 90% vremena brine dadilja, jer doticna naravno poradi pregrst svojih obaveza u politici, medju koje navodno i spada i trcanje za ozenjenim saborskim zastupnicima, za to nema vremena), da li taj ima ikakve ingerencije donositi zakone sto ce moje troje djece u skoli slusati, koje predmete i koji nacin seksualne naobrazbe...

Da li netko uopce moze biti ministar, koji je na oci cijelog grada varao godinama svoju zenu, da bi se od nje konacno razveo i s ljubavnicom priredio pir kojeg se ne bi postidio ni Jasa Bienenfeld...

I mogao bi jos... NHemoj sada spominjati bivsu vladu, ja sam za hadezenjare glasao samo na prvim izborima, 21. travnja 1990, kada su se najcisce od svih opredijeliliza samostalnu Hrvatsku.

Dakle ja sam samo pitao, ako si i upoznat, da li u sadasnjoj vladi, osim casnog gospodina Kotromanovica, ima i jedan ministar, doministar, koji se deklarira vjernikom...

Sto se tice HRAST-a i ostalih, sto opet spominjes, jasno je tko drzi 95% medija u Hrvatskoj, i zasto su te opcije bile medijski u blokadi. Uostalom komentar sidasa Davora Bljutkovica u jucersnjem dnevnom, glaslu ateista i agnostika Zutarnjem listu govori sve, kad slavodobiutno usklikuje da na hrvatskoj politickoj sceni vise nema znacajnijeg politickog subjekta koji bi se zauzimao za ocuvanje krscanskih vrijednosti, tu je crkva koja se, kako kaze covjek koji je s placom od 6000 kuna sagradio vilu na Pantovcaku, te svojedobno osudjenim otmicarima djece preko svojih veza osiguravao bjeg u SAD, srecom sve rijedje i sve tise oglasava (vjerojatno su joj vrijednostio koje zastupa sada manje bitne od privilegija koje uziva, navodi taj nezavrseni student i majstor obzderavanja po ZG restoranima na tudji racun)

Zanimljivo je kakos e u slucaju ubijanja nerodjene djece pozivas na zakon, a npr u slucaju titlovanja srbijanskih filmova, resorna ministrica koja obozava horoskope, navodi kako zakon treba krsiti ili mjenjati, jer se titlovanjem "gubi kulturna vrijednost samog uratka". Naravno da ubijanje hrvatske nerodjene djece manje stetno od unhistavanja srbijanskih kulturnih vrijednosti, za nekoga tko dolazi iz novinarske skole Zrinke Vrabec Mojzes, (Mesiceve, pa kasnije Yusi, pardon Josipoviceve uhljebnice).

No na kraju krajeva ti si u pravu. Hrvatski narod koji je samo deklarativno vjernicki, dao vam je mandat... Vi imate vlast... Imate pravo izglasati da se nerodjena djeca smiju ubijati i u 8. mjesecu trudnoce, mozete izglasati i peterostruko glasanje za nacionalne manjine, mozete obezvrijediti instituciju braka i omoguciti da se ja za godinu dana mogu ozeniti sa svojom kravom, i da kao takav ako imam politickih veza mogu usvojiti cetvero djece... Sve pod krinkom ljudskih prava, slooboda i slicnih Horkheimerovih, Adornovih, Marcuseovih umotvorina.

Dobili ste izbore... Problem je samo sto nista dobro, kao ni jedna ljevica u Europi, svom narodu donjeti necete. Samo nova zaduzivanja, i rasprodaju preostale drzavne imovine, sto je i najzornije pokazala glavna ideologinja pijetlova i kokodakanja uoci referenduma za EU, kad je zaprijetila da novih mirovina nece biti, ako glasamo protiv ulaska u tu tvorevinu. Sto je najbolje, bila je i u pravu.

Ali dobili ste izbore, pa vladajte. Ja sam samo zelio znati, ponavljam, da li netko od osoba u vladi je barem deklarativno vjernik, ili mu je najveca tlaka, kad mora za drugi najveci krscanski blagdan potrositi dva sata i uci u hram onoga za koga ne vjeruje da postoji, i tamo slusati nesto sto su njegovi ideoloski ucitelji nazvali "opijumom za narod".

Vrh

PostPostano: Pon sij 30, 2012 16:24 

Alane, privm pasusom kojeg si citirao želio sam reći, ako nisi shvatio, da su glasači znali koje stavove zastupa Kukuriku po pitanju abortusa i umjetne oplodnje, i znalo se da su ti stavovi u suprotnosti s stavovima Crkve, pa su građani ipak glasali za njih.

Također, ako šalješ nekog u osnovnu školu, razmisli da se možda i ti pridružiš pa da onda pravilno koristiš «č» i «ć», a i da naučiš da je recimo riječ «milion» srpska riječ, te da se u hrvatskom jeziku za tisuću tisuća koristi riječ «milijun».

Po pitanju mojih opservacija glede budućnosti Hrasta, ono što sam napisao Hrastu napisao bih svakoj političkoj opciji koja želi postići značajniji politički rezultat pošto sam se nagledao raznih pokušaja. Uglavnom, recept je za sve opcije- lijeve, desne ili centar isti: Prepoznatljiv lider i stvaranje baze članova i birača od najniže razine- općina i gradova. Samo tako je uspjeh moguć. Iluzorno je očekivati da bilo tko nov ostvari značajniji rezultat odmah na nacionalnom nivou.

Po pitanju abortusa, Giovi je mislim da prethodnoj stranici kopirao tekst zakona gdje se vidi kada i u kojem roku se u Hrvatskoj može obaviti abortus. Taj zakon i odredbe u njemu se neće mijenjati.

Vrh

PostPostano: Pon sij 30, 2012 18:46 

SDPovac je napisao/la:
Po pitanju abortusa, Giovi je mislim da prethodnoj stranici kopirao tekst zakona gdje se vidi kada i u kojem roku se u Hrvatskoj može obaviti abortus. Taj zakon i odredbe u njemu se neće mijenjati.

:evil:

...Da mi je samo znati čemu još i ova politička propaganda na katoličkom forumu...?

((...to je izgleda da budemo informirani ako i izbjegavamo ljevičarske dnevne novine i YUTEL...??))

Vrh

PostPostano: Pon sij 30, 2012 19:50 

SDPovac je napisao/la:
Alane, privm pasusom kojeg si citirao želio sam reći, ako nisi shvatio, da su glasači znali koje stavove zastupa Kukuriku po pitanju abortusa i umjetne oplodnje, i znalo se da su ti stavovi u suprotnosti s stavovima Crkve, pa su građani ipak glasali za njih.

Također, ako šalješ nekog u osnovnu školu, razmisli da se možda i ti pridružiš pa da onda pravilno koristiš «č» i «ć», a i da naučiš da je recimo riječ «milion» srpska riječ, te da se u hrvatskom jeziku za tisuću tisuća koristi riječ «milijun».

Po pitanju mojih opservacija glede budućnosti Hrasta, ono što sam napisao Hrastu napisao bih svakoj političkoj opciji koja želi postići značajniji politički rezultat pošto sam se nagledao raznih pokušaja. Uglavnom, recept je za sve opcije- lijeve, desne ili centar isti: Prepoznatljiv lider i stvaranje baze članova i birača od najniže razine- općina i gradova. Samo tako je uspjeh moguć. Iluzorno je očekivati da bilo tko nov ostvari značajniji rezultat odmah na nacionalnom nivou.

To što je večina glasala za ubojice skupa s tobom, nije razlog da se nevinu djecu smije ubijati.
Kao što to nije bio razlog niti da nacisti ubijaju židove!!
Ovo kako ja pišem je moj problem i pisati ću kako god želim, jer ako ti daješ za pravo da se dopušta ubijati, ne vidim gdje je problem da je napišem č, ć, ž, z, š, s!!
I moj pravopis i minisarovo odobravanje ubojsta nije isto, to bi i konju bilo jasno.
I odgovori, podržavaš li ministra da djetetov život pičinje prvim plačem!!
Mislim da je to nešto najniže što sam čuo od ljudske vrste da je nešto tako mogao izvaliti.
Kako te nije sramota uopšte ga braniti!!
Ako želiš zgražaj se nad mojim pravopisom, ali njeguj abortus, doktore (druže)!!

Vrh

PostPostano: Uto sij 31, 2012 08:32 

No ja i dalje ocekujem odgovor... Kako to da su medjumrezne zajednice (ili portali) puni i dalje napisa o ugrozenosti pojedinih manjina, skupina,ljudi drugacijih spolnih orijentacija... Pa uvazeni koluminist EPH-ovih medija Zarko Puhovski zakljucuje "Hrvatska ne voli raznolikost, ovo je društvo u kojem bi svi trebali biti Hrvati, katolici i navijati za Dinamo ili Hajduk". Pa kako to sada kada u vladi imamo vise pripadnika jedne nacionalne manjine nego katolika, a neki ministri navijaju za Zvezdu, Partizan ili kako novi ministar obrazovanja i sporta za Rijeku?

No i ovako kratak osvrt nije mogao proci bez ljevicarskog licemjerja, u kojem do pojedinosti rasclanjujes zasto se HRAST nije uspio na prethodnim izborima nametnuti kao ozbiljan politicki cinbenik. Za to naravno nije kriva medijaka blokadam, vec nedostak tko zna cega, vodje. HRAST je na pocetku. A Laburisti kao niosu na pocetku. S jedinom razlikom da su Lesarovci imali jedno barem dvoznamenkasti puta boljji pristup sredstvima obavjestavanja od HRAST-a. A zasto? Pa naravno poradi politicke korektnosti. Oni su intelektualno superiorniji od nas primitivaca, rasista, homofoba, seksista.... To je islo toliko daleko da e jedan vjeciti student (konacno diplomirao pred sedmiom desetljecem zivota) Vuksic u razgovoru za jednu medjumreznu zajednicu proglasio za tri klase intelektualno nadmocniji od jednog od najboljih ginekologa u Hrvatskoj Darka Milinovica. Bilo bi smjesno da nije tragicno.

Vrh

PostPostano: Uto sij 31, 2012 10:12 

Brko, postavio si više pitanja. Molim te, ako ti nije problem da mi napišeš za što tražiš moj odgovor pa ću ga, nadam se, i dati.

Što se tiče Laburista i Lesara, taj čovjek je prisutan u politici dugi niz godina, izgradio si je određen image u određenom krugu glasača, oformio je ogranke po cijeloj Hrvatskoj i stvorio člansku i glasačku bazu te na kraju ostvario rezultat.

Vrh

PostPostano: Uto sij 31, 2012 11:34 
Administrator

Još jednom molim da se ovdje koncentriramo isključivo na vjerska, katolička pitanja i vrijednosti kada je u pitanju opće dobro, druge političke teme biti će prebačene u Recycle.

Vrh

PostPostano: Sri vel 01, 2012 11:11 

Da odgovorim barem na neka pitanja koja sam ovdje pročitao, a koja su bila upućena meni.

Lagao bih i išao bih protiv svoje savjesti kada bih sada ovdje napisao da ja oplođenu jajnu stanicu smatram čovjekom. Iako smatram da bi se i Atheos mogao složiti sa stručne strane kao liječnik da oblik života započinje začećem, ja sam sklon onome što je po tom pitanju on napisao, kada embrij postaje čovjekom, osobm. Mislim da je napisao da je to u 10. ili 12. tjednu trudnoće. Uglavnom, meni savjest nalaže da ja upravo tada embrij mogu smatrati čovjekom.

Oko odabira ministara, Milanoviću je glavni kriterij bila stručnost, a ne vjerska pripadnost.

Nadam se da nisam izašao iz okvira teme.

Vrh

PostPostano: Sri vel 01, 2012 13:02 

SDPovac je napisao/la:
Da odgovorim barem na neka pitanja koja sam ovdje pročitao, a koja su bila upućena meni.

Lagao bih i išao bih protiv svoje savjesti kada bih sada ovdje napisao da ja oplođenu jajnu stanicu smatram čovjekom. Iako smatram da bi se i Atheos mogao složiti sa stručne strane kao liječnik da oblik života započinje začećem, ja sam sklon onome što je po tom pitanju on napisao, kada embrij postaje čovjekom, osobm. Mislim da je napisao da je to u 10. ili 12. tjednu trudnoće. Uglavnom, meni savjest nalaže da ja upravo tada embrij mogu smatrati čovjekom.

Oko odabira ministara, Milanoviću je glavni kriterij bila stručnost, a ne vjerska pripadnost.

Sv. Augustin je davno zapisao:
moji su me latinski i grčki učitelji poučavali retorici i gramatičkim strukturama i stilskim figurama
– ali me nisu poučavali istini i dobru,
i stoga je nakon mnogo učenja i lutanja moja duša ostala nemirna i prazna.

Vrh

PostPostano: Sri vel 01, 2012 15:29 
Administrator

Hrvatsko katoličko liječničko društvo uputilo je izjavu kojom javno izražava svoje nezadovoljstvo i neslaganje sa stavovima ministra zdravlja dr. Rajka Ostojića "da život počinje rođenjem djeteta, prvim plačem ili kad mama osjeti prve pokrete":
"Iznenađuje činjenica da ministar zdravlja ne poznaje, ili podcjenjuje, stav Etičkog povjerenstva Klinike za ženske bolesti i porode KBC Zagreb, Petrova 13 iz godine 2009., a koji je izražen na upit Ustavnog suda Republike Hrvatske, naime, da život počinje začećem.
Svojim izjavama ministar obmanjuje javnost proglašavajući potpuno neistinite tvrdnje spoznajama 21. stoljeća, početak života definira svojim osobnim stavom, relativizira znanstvene spoznaje, vrijeđa građane Republike Hrvatske koji drugačije misle, i istovremeno krši Konvenciju o pravima djeteta, Kodeks liječničke etike, Hipokratovu zakletvu i Ustav Republike Hrvatske."

Stav ministra zdravlja pokazuje kako je bez jasnih vrijednosti vrlo lako donijeti zakon suprotan znanosti i razumu. Svaki liječnik koji podržava takve smiješne i primitivne stavove, zasigurno dovodi u pitanje svoju stručnost i etičnost.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata