Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 17:47

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon stu 28, 2011 16:57 

SDPovac je napisao/la:
Kako komentirate činjenicu da Hrasta nema niti blizu pragu ni po jednoj anketi?

Ilčić je u prvom krugu za VŽ gradonačelnika osvojio 15,6%... Usprkos svim anketama. :D

Barnaba je napisao/la:
2. moguće je da su ankete u funkciji predizborne kampanje te nisu reprezentativne.

Niti jedna i nije reprezentativna. Još gore, jaaako su različite i ne treba se uopće oslanjati na njih, pa niti komentirati...

Vrh

PostPostano: Pon stu 28, 2011 18:11 

Da, Adrijana, Ilčić je u prvom krugu zauzeo poslijednje mjesto. Dobio je taj postotak samo zato jer je je bio praktički jedini kandidat desnice na tim izborima. Stoga, niti taj podatak također nije reprezentativan i duboko sam uvjeren da uopće ne prikazuje pravo stanje stvari. Na kraju krajeva, da su ti podaci relevantni i da se mogu povući paralele sa parlamentarnim izborima, po tim podacima bi Kukuriku osvojio u III izbornoj jedinici 13 od 14 mandata što je i u najidealnjim uvjetima anketa i samih izbora nemoguće.

Vrh

PostPostano: Pon stu 28, 2011 20:22 

Gle, SDPovac, činjenice o tom varaždinskom glasovanju idu ovako:

Kandidat SDP-a - 6.866 glasova // 43,87 posto
HDZ - 3.588 glasova // 22,93 posto
HSLS - 2.462 glasova // 15,73 posto
Ladislav Ilčić - 2.444 glasova // 15,62 posto

Kolika je razlika između 3. i 4. mjesta? Cijelih 18 glasova??
Ako se uzme u obzir da je na ta birališta izišlo čitavih 37,93% ukupnog broja birača, onda se lako može izračunati da je razvikani kandidat SDP-a bio na putu za novopečenog gradonačelnika s podrškom od 16,6% birača u prvom krugu…!
Toliko o “velikoj popularnosti” tvojeg Kukuriku i onim lovačkim pričama o osvojenih 13 mandata!

Iz tog skromnog Habuševog prolaska u 2. krug vidi se koliko je u interesu SDP-ovcima da na birališta iziđe što manje glasača, da se ljudi obeshrabre težinom prelaska praga i koliko je u interesu da na izborima bude što više tzv. desničara.
Btw. SDPovac, vidim da si nekako posebno aktiviran u ovo predizborno vrijeme, izbjegavaš rasprave o vrijednostima, a vadiš se na neke sumnjive ankete… Ne stoji ti to baš dobro. :roll:

Vrh

PostPostano: Uto stu 29, 2011 19:46 

dr. don Josip Čorić izvrsno je analizirao demagoga Grubišića

Vrh

PostPostano: Uto stu 29, 2011 23:40 

Miroslav je napisao/la:

Bio mi je profesor i imala sam ga priliku dosta dobro upoznati.

Vrh

PostPostano: Sri stu 30, 2011 11:20 

sara je napisao/la:
Miroslav je napisao/la:

don Jozo je inače moj sumještanin, vrstan propovjednik :)

Vrh

PostPostano: Sri stu 30, 2011 12:16 

http://www.glas-slavonije.hr/kolumnist. ... ge=1&id=21

Mislim da svi znate tko je Ivica Šola i kojeg je kalibra dotični kolumnist.

Vrh

PostPostano: Sri stu 30, 2011 13:23 

goran je napisao/la:
http://www.glas-slavonije.hr/kolumnist.asp?rid=3218&page=1&id=21

Mislim da svi znate tko je Ivica Šola i kojeg je kalibra dotični kolumnist.

...kad bi se i ovakve dobre stvari čitale i citirale po medijima kao beskrajno uvredljiv "Kardinale, hvaljen Isus i mafija"... :roll:

(Nije tema, ali moram reći.)

Vrh

PostPostano: Sri stu 30, 2011 15:22 

Miroslav je napisao/la:
sara je napisao/la:
Miroslav je napisao/la:

don Jozo je inače moj sumještanin, vrstan propovjednik :)

Isprika - vidim da sam ispala dvosmislena. Grubišić mi je bio profesor i slažem se s mišljenjem don Josipa

Vrh

PostPostano: Sri stu 30, 2011 20:05 

sara je napisao/la:
Isprika - vidim da sam ispala dvosmislena. Grubišić mi je bio profesor i slažem se s mišljenjem don Josipa

Sve oke. :) Ja sam na prvu loptu shvatio kako misliš na don Jozu, budući je i on profesor na splitskoj bogosloviji.

Vrh

PostPostano: Pon pro 05, 2011 10:52 

Prošlo glasovanje!
Iako moja opcija nije polučila rezultat osjećam se dobro jer mi je savjest mirna što se odabira tiče. Naravno nije dobro što se u budućem sazivu Sabora neće čuti istinska vjerska opcija pa bi bilo dobro raspraviti zašto je tako ispalo?!
Isto tako pretpostavljam kako velika većina vjernika neće naći za potrebno ispovjediti svoj odabir iako su podržali stranke koje u programu imaju antikatoličke stavove kao i oni koji su glasali za one koji su se praktično ponašali antikatolički. No to svakako govori da nema puno vjernika s izgrađenom kršćanskom savjesti. To treba imati u vidu kad se želi odgovoriti zašto nemamo društvo s katoličkim vrijednostima iako se velika većina građana izjašnjava katolicima.

Vrh

PostPostano: Pon pro 05, 2011 11:23 

Sve rečeno. Birači su odlučili kako su odlučili i ostaje nam da to poštujemo. Ja glasovah po savjesti, i opet za gubitnike, ali nije mi žao.
"Ako Jahve kuću ne gradi, uzalud se muče graditelji. Ako Jahve grad ne čuva, uzalud stražar bdi." (Ps 127).

Vrh

PostPostano: Pon pro 05, 2011 11:31 

Nisam nimalo zadovoljna. Mislim da bi o ovim rezultatima malo trebali porazgovarati i biskupi jer je ovakvo biranje u zemlji u kojoj se toliko ljudi deklarira katolicima očiti pokazatelj da se radi o etiketi bez sadržaja. A još mi je više muka što je Grubišić (a to je zapravo anticrkveno) dobio dva mandata.

Vrh

PostPostano: Pon pro 05, 2011 18:13 

Prije svega, nisam do sada ništa htio pisati, čekao sam da se obradi svih 100% biračkih mjesta. Isto tako, ne bih htio da me bilo tko optuži za nekakvo likovanje jer nam je svima jasno da živimo u vremenu moralne i gospodarske krize tako da slavlju više nema mjesta, jučer je bila još samo jedna nedjelja, a danas je novi radni dan.

Ipak, htio bih apostrofirati nekoliko stvari. Politička opcija Hrast o kojoj se ovdje pisalo za sada se pokazala nedovoljno jakom za ulaskom u Sabor, no uspjela je skoro svugdje biti ispred nekih "veličina" tipa Milana Bandića, uspjela je negdje biti i ispred Darinka Kosora tako da meni osobno izgleda da se na hrvatskoj političkoj sceni javlja opcija koja ima šanse preuzeti ulogu desnice. Također, postoji i druga strana medalje. U javnosti i nismo vidjeli nekakve značajnije istupe Hrastovaca tako da osim, dakle, pisanihHrastovih poruka šira javnost i ne zna kakve ljude, osim samog programa, ova opcija nudi. Postoji jedna poslovica koja kaže "Bolje šutjeti, makar te smatrali i budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju". Smatram da se ova poslovica mogla u političkom smislu najviše vidjeti u liku i djelu Borisa Mikšića kojem je 2005. za dlaku izbjrgao drugi krug predsjedničkih izbora, kada je Jadranka Kosor pod vrlo sumnjivim okolnostima na kraju izborila taj drugi krug. Naime, Mikšić je imao potporu glasača tako dugo dok nije progovorio, a njegovi, u najmanju ruku smiješni istupi su ga na kraju doveli na političku marginu. Upravo na tom primjeru Hrast mora naučiti koga će postaviti na "istureni" položaj, prema čijem nastupu će hrvatska javnost početi stvarati sliku u glavi. Od ljudi koji se vežu uz Hrast smatram da bi Ilčić bio za sada najbolji za poziciju prvog čovjeka ove opcije jer smatram da je u nastupima u kojima sam ga ja čuo bio odmjeren i odlučan, te uvjerljiv.

Jedino nisam shvatio što bi sada po Sarinom morali učiniti biskupi. Pa zar nisu poslali poruku vjernicima? Zar nisu uputili vjernike da glasaju prema svojoj savjesti, a uzimajući u obzir katoličke i kršćanske vrijednosti? Osobno vjerujem da je ogromna većina glasača jučer glasala po vlastitoj savjesti, glasala i na kraju i izabrala.

Vrh

PostPostano: Pon pro 05, 2011 19:31 

SDPovac je napisao/la:
Prije svega, nisam do sada ništa htio pisati, čekao sam da se obradi svih 100% biračkih mjesta. Isto tako, ne bih htio da me bilo tko optuži za nekakvo likovanje jer nam je svima jasno da živimo u vremenu moralne i gospodarske krize tako da slavlju više nema mjesta, jučer je bila još samo jedna nedjelja, a danas je novi radni dan.

Ipak, htio bih apostrofirati nekoliko stvari. Politička opcija Hrast o kojoj se ovdje pisalo za sada se pokazala nedovoljno jakom za ulaskom u Sabor, no uspjela je skoro svugdje biti ispred nekih "veličina" tipa Milana Bandića, uspjela je negdje biti i ispred Darinka Kosora tako da meni osobno izgleda da se na hrvatskoj političkoj sceni javlja opcija koja ima šanse preuzeti ulogu desnice. Također, postoji i druga strana medalje. U javnosti i nismo vidjeli nekakve značajnije istupe Hrastovaca tako da osim, dakle, pisanihHrastovih poruka šira javnost i ne zna kakve ljude, osim samog programa, ova opcija nudi. Postoji jedna poslovica koja kaže "Bolje šutjeti, makar te smatrali i budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju". Smatram da se ova poslovica mogla u političkom smislu najviše vidjeti u liku i djelu Borisa Mikšića kojem je 2005. za dlaku izbjrgao drugi krug predsjedničkih izbora, kada je Jadranka Kosor pod vrlo sumnjivim okolnostima na kraju izborila taj drugi krug. Naime, Mikšić je imao potporu glasača tako dugo dok nije progovorio, a njegovi, u najmanju ruku smiješni istupi su ga na kraju doveli na političku marginu. Upravo na tom primjeru Hrast mora naučiti koga će postaviti na "istureni" položaj, prema čijem nastupu će hrvatska javnost početi stvarati sliku u glavi. Od ljudi koji se vežu uz Hrast smatram da bi Ilčić bio za sada najbolji za poziciju prvog čovjeka ove opcije jer smatram da je u nastupima u kojima sam ga ja čuo bio odmjeren i odlučan, te uvjerljiv.

Jedino nisam shvatio što bi sada po Sarinom morali učiniti biskupi. Pa zar nisu poslali poruku vjernicima? Zar nisu uputili vjernike da glasaju prema svojoj savjesti, a uzimajući u obzir katoličke i kršćanske vrijednosti? Osobno vjerujem da je ogromna većina glasača jučer glasala po vlastitoj savjesti, glasala i na kraju i izabrala.

Biskupi bi trebali postaviti pitanje o Crkvi, tko je Crkva? Jer bit će sigurno i pitanje gay brakova i umjetne oplodnje i sl. , daleko "liberalnije" nego do sada. HDZ je tu igrao poprilično prljavu igru, no ipak nisu pustili nemoralu do kraja. Sada očekujem otpuštanje svih uzda i smatram da tu biskupi trebaju tvrdo ugazit - tko diže ruku za ono što je protivno nauku Crkve ne može se smatrat članom Crkve. Pa nek ostane što ostane. Naime ovime je jasno pokazano da su moralne, katoličke vrijednosti puku nezanimljive, a da su u se, na se i poda se vrlo bitne ili jedino bitne.
Naravno HDZ je profućkao skoro sve što se profućkat dalo.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata