Barnaba je napisao/la:
Ja se pribojavam kako je u pravu kad kaže kako je to neshvatljivo predugačka poslanica, s porukom koja je stilski preteška, a sadržajno politički ‘prelagana’ tj. štivo za možda oko 20-30 posto pismeniji birača.
Možda jest preduga i stilski preteška (simpatična je ona usporedba s Pavlovim poslanicama, iako su te poslanice stilski i sadržajno još teže

), ali sjetila sam se da je u novoj “Kani” jedan teolog te kriterije suzio ovako (znači koga birati):
"Konkretno govoreći one koji se zauzimaju:
- za brak između muža i žene,
- za život od začeća do prirodne smrti
- za vjeronauk u školi
- za jasnu zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa bilo da je riječ o istini o Hrvatskom domovinskom ratu ili je riječ o očuvanju “hrvatskoga prirodnog zlata i srebra”
- za novu kulturu rada
- za temeljitu, a ne samo političku borbu protiv sveprisutnog kriminala u hrvatskom društvu
- za tešku i iscrpljujuću borbu protiv monopolske moći “stranog kapitala”, koji je poput hobotnice obuhvatio ne samo hrvatski medijski prostor nego i političare i nositelje različitih oblika vlasti…"
Kad gledam danas te silne kandidacijske liste svih mogućih poznatih i nepoznatih stranaka, te kakvi se sve ljudi nalaze na njima (po kojem ključu izabrani i s kakvim životom iza sebe) jasnije mi je kakvu je izvrsnu ideju Hrast proveo u predizborima kad je bar malo uključio ljude u izbor kandidata i prije samih izbora predstavio ih javnosti. Kod njih mi se trenutno sviđa i što lako kontaktiraju i daju obavijesti na upit koordinatori izbornih jedinica.
Po mom sudu, ljudi koji su svih ovih godina bili u Saboru ili u ministarskim foteljama, pa su sad opet sami sebe stavili na vrh izbornih lista, ne zaslužuju više da budu izabrani…