Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 08:51

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sub stu 26, 2011 18:39 

atheos je napisao/la:
Mihael je napisao/la:
Je, grijeh je, ali sam ipak za smrtnu kaznu. Prije 10-ak godina nisam bio, sad jesam.

Kako to da si promijenio mišljenje?
Kako pomiruješ to sa svojom vjerom?
Da li bi bio u stanju izvršiti smrtnu kaznu?

Pa, poštivanje prema žrtvama. Dostojanstvo žrtava da tako kažem.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 18:45 

Mihael je napisao/la:
atheos je napisao/la:
Mihael je napisao/la:
Je, grijeh je, ali sam ipak za smrtnu kaznu. Prije 10-ak godina nisam bio, sad jesam.

Kako to da si promijenio mišljenje?
Kako pomiruješ to sa svojom vjerom?
Da li bi bio u stanju izvršiti smrtnu kaznu?

Pa, poštivanje prema žrtvama. Dostojanstvo žrtava da tako kažem.

Znaš li da su prvi katolici molili Boga za svoje Careve koji su ih ubijali? Oni su molili za zdravlje i spasenje svojih krvnika, bili su spremni s njima zajedno doći u Raj.
Da li znaš da je Isus rekao "ljubite svog neprijatelja"?
Da li ti sebe smatraš katolikom?

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 18:59 

anki je napisao/la:

Znaš li da su prvi katolici molili Boga za svoje Careve koji su ih ubijali? Oni su molili za zdravlje i spasenje svojih krvnika, bili su spremni s njima zajedno doći u Raj.

Miješaš stvari. Nečelno je točno što govoriš, ali ja sam za smrtnu kaznu za ubojice nevinih ljudi. O tome govorim. Ako je netko serijski ubojica definitivno sam za smrtnu kaznu takvog nečovjeka. Tu nema razgovora.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 19:04 

Mihael je napisao/la:
anki je napisao/la:

Miješaš stvari. Nečelno je točno što govoriš, ali ja sam za smrtnu kaznu za ubojice nevinih ljudi. O tome govorim. Ako je netko serijski ubojica definitivno sam za smrtnu kaznu takvog nečovjeka. Tu nema razgovora.

A mi smo ljudi toliko savršeni da nema šanse da nam slučajno promakne pravi ubojica i osudimo nevinog :?

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 19:08 

anki je napisao/la:
Mihael je napisao/la:
anki je napisao/la:

A mi smo ljudi toliko savršeni da nema šanse da nam slučajno promakne pravi ubojica i osudimo nevinog :?

Kod takvih slučajeva se dobro zna pogotovo u današnje vrijeme DNA metoda i sl. stvari. A što bi ga ti pomilovala pa kad izađe van da opet ubija? A gdje je osjećaj za žrtve? Neka snosi odgovornost.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 19:23 

Mihael je napisao/la:
anki je napisao/la:
Mihael je napisao/la:

Kod takvih slučajeva se dobro zna pogotovo u današnje vrijeme DNA metoda i sl. stvari. A što bi ga ti pomilovala pa kad izađe van da opet ubija? A gdje je osjećaj za žrtve? Neka snosi odgovornost.

Tko priča o pomilovanju. Pričamo o ubiti čovjeka ili ne ubiti.
Što misliš da nema načina da se čovjeku podmetne?

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 20:09 

Razbojniku na križu je bilo dovoljno "samo kajanje" i Isus mu reče "još danas ćeš biti samnom u raju"...

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 21:57 

Ma s vama nema više razgovora. Vi valjda živite na nekom drugom planetu. Jao nama s takvima. Sve skupa kad zbrojim - žalost. Gubim vrijeme uzalud. Vi nemate iskustva u puno stvari. Generalno gledati svaki problem je problem hrvata. U svemu vide problem i u ničemu nisu složni. Isto kao i ovi izbori. Masu ljudi, a nijedan da valja. Katastrofa. Tako i ovaj forum. Rijetko tko da se s njim mogu u nečemu složiti. Ako želiš reći nešto da nekoga nečemu podučiš on tjera svoje. Nema nam budućnosti. Problem je u narodu. Narod je u globalu loš. Što meni ima netko tu pričati kad veze nema o masu stvari. Stvari nisu tako jednostavne kako izgledaju. Sve se generalizira. Draži su mi obični ljudi nego bezobrazni učeni ljudi. Mislim, na koji način vi mislite da ste u pravu i da je to ispravno što činite? Ja sam toliko slobodan da to iznesem, jer sam ipak donekle poučen s nekim stvarima, ali nije vam dobar posao. Nemam namjeru tu više kročiti. Nema svrhe. Kao da zidovima govorim.
Ostavljam vas u miru.
Lijep pozdrav!

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 22:07 

Mihael je napisao/la:
Ma s vama nema više razgovora. Vi valjda živite na nekom drugom planetu. Jao nama s takvima. Sve skupa kad zbrojim - žalost. Gubim vrijeme uzalud. Vi nemate iskustva u puno stvari. Generalno gledati svaki problem je problem hrvata. U svemu vide problem i u ničemu nisu složni. Isto kao i ovi izbori. Masu ljudi, a nijedan da valja. Katastrofa. Tako i ovaj forum. Rijetko tko da se s njim mogu u nečemu složiti. Ako želiš reći nešto da nekoga nečemu podučiš on tjera svoje. Nema nam budućnosti. Problem je u narodu. Narod je u globalu loš. Što meni ima netko tu pričati kad veze nema o masu stvari. Stvari nisu tako jednostavne kako izgledaju. Sve se generalizira. Draži su mi obični ljudi nego bezobrazni učeni ljudi. Mislim, na koji način vi mislite da ste u pravu i da je to ispravno što činite? Ja sam toliko slobodan da to iznesem, jer sam ipak donekle poučen s nekim stvarima, ali nije vam dobar posao. Nemam namjeru tu više kročiti. Nema svrhe. Kao da zidovima govorim.
Ostavljam vas u miru.
Lijep pozdrav!

Ako nekom hoćeš ostaviti mir moraš ga imati a vidi se iz priloženog koliko ga imaš?!
Ove riječi, koje si pisao, imaju smisla samo ako ih primjeniš na sebe jer koliko ti se mi drugi činili loši ovim tekstom si najviše pisao o sebi.

Vrh

PostPostano: Sub stu 26, 2011 22:54 

Mihael je napisao/la:
teo je napisao/la:
ajmo ovako -ako smo u raju svi jedno s Bogom i raj je mjesto vječnog blaženstva a onaj tko je griješan i zao ne može biti u raju jer bi raj za njega bio pakao, dakle mihael pošto ti ne bi mogao biti jedno s obračenom promiskuitetnom osobom a Bog je jedno sa obračenim bludnikom jer se ovaj naravno obratio to znači samo jedno a to je da tebi onda nije mjesto u raju jer ne podnosiš onoga kome Bog više ne ubraja grijehe.znači tebi bi raj postao pakao zbog svakakvih obračenih grešnika i to bi te mučilo cijelu vječnost

Svaki čovjek je slučaj za sebe, ali ja tu ne govorim o sebi nego općenito, jer ja ne znam gdje ću ja završiti. Ja govorim da bi bilo pošteno ne mješati čiste ljude i obraćene promiskuitetne grešnike. Ne bi bilo fer, jer oni ipak nose sa sobom dio te promiskuitetne prošlosti bez obzira na obraćenje.

kako to misliš "oni nose sa sobom"?zar im Isus ne oprašta tu prošlost?a recimo da su u raju onda više nemaju nikakvih napasti koje su ih navele na taj grijeh dakle oni su čisti kao i Bog jer da nisu ne bi bili u raju.A to da li bi bilo fer ili ne ipak odlučuje sam Bog i ako se ne možeš složiti sa time onda mislim da je vrijeme da malo preispitaš svoja vjerska uvjerenja i svoje poimanje Boga

Vrh

PostPostano: Ned stu 27, 2011 15:56 
Administrator

Mihael je napisao/la:
Ja govorim da bi bilo pošteno ne mješati čiste ljude i obraćene promiskuitetne grešnike. Ne bi bilo fer, jer oni ipak nose sa sobom dio te promiskuitetne prošlosti bez obzira na obraćenje.

Nasuprot takvom farizejstvu Isus je rekao: "Zaista, kažem vam, carinici i bludnice pretekoše vas u kraljevstvo Božje!" (Mt 21,31)
Čovjek sam odbija ići u raj ako zbog svoje oholosti ne želi biti u istom društvu gdje je sv. Augustin ili drugi sveti obraćenici.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata