Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 22:33

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon lis 03, 2011 17:55 

Katolik-SDPovac je napisao/la:
OPA!!!

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... ranci.html

Je li i ovo krivo interpretirano ili izvađeno iz konteksta ili Adalbert Rebić stvarno daje savjete Zoranu Milanoviću kako steći veću naklonost Crkve i vjernika?

Pa moguće je da je Rabi pošandrcao, nešto je prečesto u novinama.
Makar, meni je nejasno kako Milanović ikome može bit simpatičan!

Vrh

PostPostano: Čet lis 13, 2011 21:37 

OPA!!!

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/ ... ranci.html

Je li i ovo krivo interpretirano ili izvađeno iz konteksta ili Adalbert Rebić stvarno daje savjete Zoranu Milanoviću kako steći veću naklonost Crkve i vjernika?

Ovakva vijest je razvlačenje nečijih izjava i ništa drugo, tjeranje vode silom na svoj mlin.

Rebić je dobro izjavio: 'Mislim da bi SDP trebao biti pozitivniji prema vjernicima, prema Crkvi i crkvama, u svojim nastupima. Trebao bi stjecati veći broj katoličkih (i kršćanskih općenito) vjernika u svojoj stranci. Onda bi se ta oštrica – odnosno to predbacivanje crvenila SDP-u - otupila.'
i
'SDP bi u svoj program trebao uzimati pozitivne vrednote katolicizma koje su isticane na Drugom vatikanskom koncilu. Trebao bi imati nekog svog glasnogovornika – ne samo takvog koji javno ide na pričest, što je dobro, nego koji bi dobro poznavao socijalni nauk i politička načela Crkve i njih isticao'

Tu je sve rečeno. Rebić je dobro uočio da katolika u SDP-u zapravo nema, da oni koji javno idu na pričest zapravo ne poznaju ni društveni nauk Crkve ni politička načela. Drugim riječima, vjernici na papiru, a SDPovci u srcu (bili i ostali)...

Vrh

PostPostano: Pet lis 14, 2011 10:58 
Administrator

Ako niti jedna od dvije standardne opcije ne može zadovoljiti zahtjeve vjernika, dobro je znati da postoji treća opcija.
Hrast je u Zagrebu održao svoju prvu konvenciju, mada o tome u medijima nije bilo odijeka, jedini je izvijestio portal HKV:

http://www.hkv.hr/izdvojeno/reportae/os ... rasta.html

Vrh

PostPostano: Sub lis 15, 2011 08:16 

Adrijana, pa sve što je Adalbert Rebić napisao su savjeti SDP-u. Nije SDP nazivao crvenom bandom, jugonostalgičarima, nije se derao da se on SDP-a ne boji već je čovjek dao savjete kako da se i ova stranka približi biračima praktičnim vjernicima. A ako si citirala dvije izjave, mogla si i treću:

'SDP bi u svoj program trebao uzimati pozitivne vrednote katolicizma koje su isticane na Drugom vatikanskom koncilu. Trebao bi imati nekog svog glasnogovornika – ne samo takvog koji javno ide na pričest, što je dobro, nego koji bi dobro poznavao socijalni nauk i politička načela Crkve i njih isticao'

Sada si ti ta koja na svoj način interpretiraš nečije riječi. Rebić je pohvalio činjenicu da neki članovi idu na pričest, nije to interpretirao na zlonamjeran način poput tebe. Bilo bi dobro da admin i tebi izda upozorenje kao što izdaje drugima.

Što se Hrasta tiče, zaista bih želio da se na hrvatskoj političkoj sceni isprofilira prava, istinska desnica za razliku od stranke koja vrvi bivišm komunistima. Smiješna je činjenica da je na čelu SDP-a čovjek koji nikada nije bio član SKH, dok je čelnica HDZ-a bila vrijedna i aktivna članica Saveza Komunista Jugoslavije. U tom kontekstu stvarno smatram da je potrebna prava protuteža ljevice i desnice u Hrvatskoj te smatram da je Hrast pokret koji ima veliki potencijal. Ono što bih za sada dao kao primjedbu Hrastu jest da imaju manjkav gospodarski program. Ne da ove dvije vodeće stranke imaju sjajan program, no malo dublje i ozbiljnije smjernice po pitanju gospodarstva bi morao davati i Hrast.

Što se same političke retorike tiče, osim Čačićevih "jadnika" od strane Kukuriku nije bilo nikakvih uvreda i omalovažavanja za razliku od HDZ-a koji svojim huškačkim načinom ljude tjeraju od sebe, a ne da ih privlače. I u tome vidim Hrastovu mogućnost da i retorikom koja treba biti domoljubna, ali ne i huškačka, dio glasova desnice pridobije za sebe. Velika stvar je, ponavljam, angažman HSP-a Ruže Tomašić, žene koja je stavila na kocku vlastitu i sigurnost svoje obitelji u borbi protiv dilera droge. Nisam siguran da bi Jadranka bila u stanju učiniti to što je uradila Ruža Tomašić.

Vrh

PostPostano: Sub lis 15, 2011 08:59 

Adrijana, pa sve što je Adalbert Rebić napisao su savjeti SDP-u. Nije SDP nazivao crvenom bandom, jugonostalgičarima, nije se derao da se on SDP-a ne boji već je čovjek dao savjete kako da se i ova stranka približi biračima praktičnim vjernicima. A ako si citirala dvije izjave, mogla si i treću:

Sada si ti ta koja na svoj način interpretiraš nečije riječi. Rebić je pohvalio činjenicu da neki članovi idu na pričest, nije to interpretirao na zlonamjeran način poput tebe. Bilo bi dobro da admin i tebi izda upozorenje kao što izdaje drugima.

Što se Hrasta tiče, zaista bih želio da se na hrvatskoj političkoj sceni isprofilira prava, istinska desnica za razliku od stranke koja vrvi bivišm komunistima. Smiješna je činjenica da je na čelu SDP-a čovjek koji nikada nije bio član SKH, dok je čelnica HDZ-a bila vrijedna i aktivna članica Saveza Komunista Jugoslavije. U tom kontekstu stvarno smatram da je potrebna prava protuteža ljevice i desnice u Hrvatskoj te smatram da je Hrast pokret koji ima veliki potencijal. Ono što bih za sada dao kao primjedbu Hrastu jest da imaju manjkav gospodarski program. Ne da ove dvije vodeće stranke imaju sjajan program, no malo dublje i ozbiljnije smjernice po pitanju gospodarstva bi morao davati i Hrast.

Što se same političke retorike tiče, osim Čačićevih "jadnika" od strane Kukuriku nije bilo nikakvih uvreda i omalovažavanja za razliku od HDZ-a koji svojim huškačkim načinom ljude tjeraju od sebe, a ne da ih privlače. I u tome vidim Hrastovu mogućnost da i retorikom koja treba biti domoljubna, ali ne i huškačka, dio glasova desnice pridobije za sebe. Velika stvar je, ponavljam, angažman HSP-a Ruže Tomašić, žene koja je stavila na kocku vlastitu i sigurnost svoje obitelji u borbi protiv dilera droge. Nisam siguran da bi Jadranka bila u stanju učiniti to što je uradila Ruža Tomašić.

Samo sitnica - malo se raspitaj o Milanoviću u Cetinskoj krajini, tko je i iz kakve obitelji.

Vrh

PostPostano: Sub lis 15, 2011 09:54 

Stvarno me Saro ne zanima tko je iz kakve obitelji, već me zanima tko je kakav. Kada bi išli ispitivati tko je iz kakve obitelji, onda bi se recimo moglo i saznati da neki visokopozicionirani HDZ-ovci dolaze iz obitelji čiji su članovi bili istaknuti partizani za vrijeme rata, a neki se čak spominju i u poslijeratnim aktivnostima tipa Bleiburg. Stoga, ajmo razgovarati o ljudima tko su i što su, a ne iz kakvih obitelji dolaze jer bi obiteljske prilike i nekih HDZ-ovaca, a ne samo SDP-ovaca mogle biti vrlo, vrlo neugodne po njih.

Vrh

PostPostano: Sub lis 15, 2011 12:28 

Stvarno me Saro ne zanima tko je iz kakve obitelji, već me zanima tko je kakav. Kada bi išli ispitivati tko je iz kakve obitelji, onda bi se recimo moglo i saznati da neki visokopozicionirani HDZ-ovci dolaze iz obitelji čiji su članovi bili istaknuti partizani za vrijeme rata, a neki se čak spominju i u poslijeratnim aktivnostima tipa Bleiburg. Stoga, ajmo razgovarati o ljudima tko su i što su, a ne iz kakvih obitelji dolaze jer bi obiteljske prilike i nekih HDZ-ovaca, a ne samo SDP-ovaca mogle biti vrlo, vrlo neugodne po njih.

Sinko, jabuka ne pada daleko od stabla! Samo iznimno se ljudi odmaknu od onoga što su im roditelji i obitelj. Tvom Milanoviću oholosti izbija na sve pore, od držanja do govora.

Vrh

PostPostano: Sub lis 15, 2011 12:28 

Nakon ovoga zaslužuješ opomenu jer lažno predbacuješ da nisam napisala nešto što jesam samo dva posta iznad tvojeg i još zbog toga imaš drskosti prijetiti adminovim upozorenjem (??).

Da se ne bi i ova tema pretvorila u nečiju prljavu predizbornu kampanju, predlažem da se malo ohladiš na par dana.

Prof. Rebić nije nikakav SDP-ov fan, dao vam je dobre savjete, koje bi bilo dobro razmotriti a ne glumiti da jedan teolog navija za vas samo zbog toga jer njegove izjave ne sadrže teške i nepristojne riječi.

Vrh

PostPostano: Čet lis 27, 2011 21:17 

Ja bih samo dodao da rijec idiot dolazi iz grckog idiotes sto znaci onaj tko ne glasa.

Vrh

PostPostano: Pet lis 28, 2011 10:05 

Smatram da bi se nakon najnovijih događaja opet mogli vratiti na "priručnik".....

Evo mog omiljenog citata: "Netko se može zapitati, a zar Božja zapovijed 'ne ukradi' nije okosnica jednog od najvažnijih moralnih načela? Svakako da jest, ali za sada ne postoje kandidati ili stranke koje bi se otvoreno zalagale za krađu, pa radi toga nije potrebno posebno razmatrati one nemoralne stavove za koje se ionako nitko ne zalaže."

Iskreno me zanima hoće li autor priručnika nakon najnovijih događaja i istrage vladajuće stranke za krađu novca ipak izmijeniti ovaj dio?

Vrh

PostPostano: Pet lis 28, 2011 10:56 

Smatram da bi se nakon najnovijih događaja opet mogli vratiti na "priručnik".....

Evo mog omiljenog citata: "Netko se može zapitati, a zar Božja zapovijed 'ne ukradi' nije okosnica jednog od najvažnijih moralnih načela? Svakako da jest, ali za sada ne postoje kandidati ili stranke koje bi se otvoreno zalagale za krađu, pa radi toga nije potrebno posebno razmatrati one nemoralne stavove za koje se ionako nitko ne zalaže."

Iskreno me zanima hoće li autor priručnika nakon najnovijih događaja i istrage vladajuće stranke za krađu novca ipak izmijeniti ovaj dio?

A zašto bi trebao promijeniti taj dio?

Vrh

PostPostano: Pet lis 28, 2011 15:51 

sara je napisao/la:

Sara, znam da si pametna osoba, prema tome ne moram ti objašnjavati....

Vrh

PostPostano: Pet lis 28, 2011 17:23 

sara je napisao/la:

Sara, znam da si pametna osoba, prema tome ne moram ti objašnjavati....

Ne, nisam tako pametna da znam zašto bi se posebno trebalo vrtit oko ne ukradi kad se za krađu nitko ne zalaže. Čini mi se da ti ne razlikuješ načela i praksu, a to je nužno. Ili misliš da neki drugi na vlasti neće krast?
Nažalost znam primjere onih iz "baze" koji koriste svaku prigodu ako mogu. Bojim se da je to ostatak onog socijalističkog "snađi se druže" i nereda u zakonima, ali i činjenice da se za lopovluk kao i mnogo toga drugoga uopće ne odgovara.
U državi u kojojse nisu riješile osnovne stvari pravednosti i u kojoj se može glorificirat partizanština, a kosti nevino pobijenih nisu dostojno pokopane, niti se ne može očekivat da bude poštenja. Samo, nije to samo HDZ, nego ne vidim gdje ne sjede moralni lopovi. Čini mi se da sve ovisi o tome koliko tko može ukrast u nekoj okolnosti.

Vrh

PostPostano: Sri stu 02, 2011 10:18 

Evo mog omiljenog citata: "Netko se može zapitati, a zar Božja zapovijed 'ne ukradi' nije okosnica jednog od najvažnijih moralnih načela?

A ne ubij? U čemu je vaša stranka prvak, počevši od obrane komunističkih ratnih zločinaca, poput jutros uhićenog Boljkovca, preko propagiranja gay brakova koji ubijaju dušu, pa sve do eutanazije i pobačaja.

Stoga moj glas ide za HDZ. A zašto? Zato, jer unatoč prljavštini koja napokon izlazi pred sudove, kao i određenom broju starih komunjara u stranci, HDZ je ipak stranka koja je za Hrvatsku, za razliku od nekih drugih, koji su za neku drugu državu (a svi znamo koju, ime joj počinje s J). A nisu mi dali ništa ni jedni ni drugi u materijalnom smislu, niti se takvom nečem nadam.

Vrh

PostPostano: Sri stu 02, 2011 14:42 

Slažem se Miroslave da svi koji su počinili ratne zločine moraju odgovarati. Upravo je radi toga danas ujutro uhićen jedan od najbližih i najvjernijih suradnika prvog hrvatskog predsjednika i osnivača HDZ-a Franje Tuđmana, i sam osnivač HDZ-a, Josip Boljkovac. Miroslave, uopće mi je svjedno tko će za koga glasati. Svatko po svojoj savjesti. Eto, i sam si napisao da ćeš glasasti za stranku čiji je danas uhićeni, vjerojatni ratni zločinac Boljkovac bio član i osnivač!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata