Riječ je napisao/la:
Isto vrijedi i za oblačenje, ako tebi nalaže firma u kojoj radiš određeni dress code, uzalud ti pozivanje na kršćansko oblačenje sa suknjom do poda i dugim rukavima, jer ćeš dobiti radnu knjižicu vrlo brzo u ruke.
Pitanje je trebaju li se kršćanke prijavljivati za posao u kojem je potrebno takvo oblačenje, eufemizam: "određeni dress code", naprimjer: za plesačice u noćnom baru i slično?!
Riječ je napisao/la:
E, sada, što je meni izazovno oblačenje!?
Vjerovali ili ne, nije mi izazovna niti žena u tangama i toplesu na plaži, niti na ulici u mini suknji ili dekolteu. Toga danas ima toliko po svuda, da je došlo do zasićena i u medijima i na ulicama, da je to postalo normalno, tako da me to uopće ne dira, niti se okrećem za takvima. Više će mi probuditi maštu zakopčana od glave do pete, u burci ili slično, jer ću se pitati što je ispod, kako izgleda itd.
Jao, jao...
Nitko se nije osvrnuo na moj drugi dio posta, izbor za miss, u kojem nije više riječ o muškoj pohoti nego o trendu koji nameće jedan izopačen pogled na ženu kao osobu. Znači, vama je sve to u redu zato jer je to već "po svuda"?
Zanimljivo kako se "Riječ" na ovoj temi nadovezao na postove koji su govorili o tijelu kao Hramu Duha Svetoga, o blogu
http://ihs.blog.hr/, na izjave:
Naravno da su to odavno shvatili modni kreatori i medijski moguli i kreatori svjetonazora. Modne trendove diktira biznis koji je po sebi a-moralan (bez morala). (Bernard) i to rečenicom:
Riječ je napisao/la:
A vaše kćeri sigurno hodaju u najlonkama sa dlakavim nogama!
Kakve to veze ima s onim što se pisalo prije?Kad sam drugi put čitala tvoje postove, po tom prvom postu sam zaključila da si možda žensko... Oprosti, ako se varam...
Neposredno prije tvog upada postavljeno je pitanje:
Bernard je napisao/la:
Da pojednostavim: treba li postojati nešto što se zove kršćanski način života? Kršćanska kultura ili kontra-kultura?
Po tebi ispada da to ne postoji, da smo svi koji suprotno mislimo "moralizatori i inkvizitori"... Ostavimo brijanje, depilaciju i farbanje kose - nitko nije izravno o tome pričao osim Mihaela, tako da je moguće da si sasvim pogrešno shvatio čitavu temu. Pošto sad nema Mihaela da pojasni svoje pitanje, ja sam temu proširila na
suvremeni trend žena u oblačenju i reakcije okoline koje iz toga proizlaze.sofi je napisao/la:
Registriram se radi ovog posta, pa ga onda opet pročitam i pomislim na kakvo sam ja ovo mjesto došla i već sam mislila nikad više ne doći, ali nakon ipak razumnih zadnjih postova, evo me. Kako mi je ovo prvi post, a s obzirom na temu, mogu reći i nešto o sebi: Kršćanin sam, katolik, dio brojne obitelji, zahvalna Bogu na tome. U obitelji imam i redovnika i redovnicu i oženjene i udate i neoženjene i neudate, a svi praktični vjernici. Nisam ih nikad vidjela u prekratkom i preuskom, ali ni neuredne (neobrijane, dlakave i smrdljive).... sve u granicama pristojnosti. Mislim da mogu sa svog stajališta reći da je ovaj prvi post čista glupost. Postoji dress code za kuću, dvorište, park, crkvu, posao, plažu... Jedno je pristojnost i tu postoje granice. Ali sve trpati u grešnost nije dobar način da se te granice iskažu. I što, licemjerno je biti u badiću na plaži, a u hlačama i košulji u crkvi. Po meni je loše upirati prstom kao farizeji tko ide na misu, a ovakav je ili onakav. Držimo se brvna u svom oku.
Dobrodošla na forum i nadam se konstruktivnoj raspravi... Možeš li pojasniti što si mislila pod ovim dijelom posta koji sam podebljala?