hrki je napisao/la:
ovo sa vodom se slažem...upravo tako sam i ja nevjernicima na forumima pokušavao objasniti Trojstvo
ali nisam siguran da li je i to baš ispravno...sve mi miriše na MODALIZAM...herezu koja je već odbačena u 4.-5.stoljeću ( kao 3 oblika pojavnosti, manifestacije jednog Boga)
Svaki primjer ima svoje prednosti i nedostatke. Ne može se uzimati zdravo za gotovo
voda = Presveto Trojstvo.

Voda može prelaziti iz jednog u drugo agregatno stanje, a božanske osobe ne mogu.
Citat:
a zašto Isus ako je stvarno Bog , nekada nezna neke stvari koje zna Otac Bog?
da li Isus možda zna ali se iz nekog razloga pravi da nezna?koji bi mogli biti razlozi da Isus iako zna nešto neće reći da zna?
Na više mjesta Evanđelja potvrđuju da Isus nije Otac i da oboje imaju vlastitu osobnost, pa ne izgleda mi čudno stoga da postoje neke stvari koje SAMO Otac zna. Ali time Isus nije manje Bog. Kao što i sam tvrdiš: možda je to Isus i namjerno sakrio... Možda nije želio da ljudi budu u panici ako se jednog dana "Isus" ukaže nekome i reče da će za 5 godina biti svršetak svijeta... ovako možemo reći da je lažni svaki onaj prorok koji tvrdi da mu je Isus rekao za točan datum ... Za to imamo argumente u Evanđelju.
Citat:
kako onda kontrirati nevjerniku kada nas pita

Evo par savjeta. Nadam se da neće smetati što je na engleskom:
10 - Post a sign outside your church that says "Eternity is a long time to be wrong" or on the flip side just make sure that everyone knows that God is love and nothing else.
9 - Argue with someone about being right.
8 - Use violence or manipulation.
7 - Mistake social justice as the whole of evangelization.
6 - Scream into a bullhorn and use "going to hell" often.
5 - Avoid all controversial subjects so that others will like you more.
4 - Expect everyone to be at the same place you are, to see the world as you do, and to speak the same language you do.
3 - Don't do or say anything that might challenge you.
2 - Preach a false gospel (e.g., the health and wealth gospel, all religions are the same, etc.)
1 - Live a life contrary to the Gospel. No need to live it out.
Top 10 - how NOT to evangelizehttp://marysaggies.blogspot.com/2009/06 ... glize.html