sneni je napisao/la:
Tako sam malo prije pročitao kritiku propovijedi biskupa Ivasa u Kninu sa strane urednika Križa života HC gdje on savjetuje biskupu da se ostavi istina starih 15 godina i ne drži propovijed nego je trebao govoriti o istinama starim 2000 godina i držati homiliju. Arogancija koja je samo moguća na tom portalu. Od kuda jednom „žutokljncu“pravo držati lekciju jednom biskupu a k tome i starom čovjeku lekciju o nečemu što nije služba ni posao dotičnog Urednika.
Drugo koliko sam slušao propovijed biskupa Ivasa bila je vrlo dobro sročena, odmjerena i prilagođena danu i činjenici koju se slavilo. I Isus je upravo tako propovijedao (govorio o žetvi, rugao se budali koji nije znao upravljati urodom, rugao se svojim slušateljima koji ne znaju čitati znakove vremena: čak je i vrlo ružnim riječima napadao farizeje.) Bilo bi interesantno pročitati uzorak propovijedi koju bi za tu prigodu bio izrekao sam navedeni Urednik!
Samo još jedan iskaz dvoličnosti kao jednog od djelatnih načela dotičnog modernističko - protestantskog portala. Kada se radi o ovakvom primjeru istupa nekog pastira, Crkva i uopće katoličanstvo ne bi se smjeli doticati društvenih i političkih zbivanja (Crkva u tom slučaju = ekvivalent hijerarhiji), no kada je riječ o osobnim nastupima tada se naravno Crkva zamišlja po modelu gdje Hrvač ima jednake ovlasti i zaduženja kao biskup ili papa, i jako se obilato koriste političke teme do granice otvorenog podupiranja pojedinih opcija, u pravilu suprotnih katoličkom nauku, i štoviše čak zamjera Crkvi (kada se napada, opet ovaj prvi pojam Crkve) na pasivnosti odnosno 'nemijašanju' u politiku. Izgleda da na takve kontradikcije uopće nije potrebno odgovarati, dovoljno je samo, kao što kaže sv. Irenej, grabežljivca izvesti iz šume na čistinu i odmah će svatko vidjeti kakvi to faktori doprinose unutarnjoj razgradnji Crkve (prvenstveno vani, kod nas hvala Bogu limitirano, a nadamo se ubuduće i još ograničenije).