Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 17:40

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pon svi 31, 2010 10:51 

Zamolio bih sve ljude dobre volje da pristupe dijalogu sa pravoslavnim vernicima.
Učlanite se na forum http://www.pouke.org/forum/index.php
Ako imate problem sa čitanjem ćirilice molim vas da date neko rešenje za automatsko preslovljavanje.

Na forumu postoji podforum ,,Međureligijski i međukonfesionalni dijalog'', ali, na njemu pristupaju samo oni koji imaju odobrenje.

Kada se učlanite na forum molim vas da mi se obratite, http://www.pouke.org/forum/index.php?ac ... file;u=707 da bi vam omogućili pristup.

Pozivam vas da dođete na druženje i dijalog. Sve što vas interesuje možete da pitate, i da date doprinos.
Nakon registracije i dodele pristupa uđite u Međureligijski i međukonfesionalni dijalog: http://www.pouke.org/forum/index.php/board,69.0.html

Vrh

PostPostano: Pon svi 31, 2010 13:11 
Administrator

U pravilima ponašanja na ovom forumu koja vrijede za sve, piše:

"Ovo je katolički forum, te se neće dopuštati bilo kakvo "misionarenje".
Iz istog razloga nije dopušteno pozivati na druge, nekatoličke forume ili susrete."

Milane, koliko sam vidio iz tvojih postova, tvoje namjere su iskreni dijalog, ali
svejedno ne dopuštam pozivanje na nekatoličke forume, prije svega zbog toga što je ovaj forum "specijaliziran" za katoličke odgovore i upoznavanje katoličke vjere, a svoju vjeru često ne poznajemo dovoljno. Dijalog se može voditi i na ovom forumu na posebnoj temi.
Nadam se da razumiješ.
Admin

Vrh

PostPostano: Pon svi 31, 2010 16:38 

Ne pozivam na dijalog iz te namere. Reč je o Ekumenskom dijalogu. Potrebni su zapadni teolozi da pomognu.

Vrh

PostPostano: Uto lip 15, 2010 18:01 

Milan Nikolic je napisao/la:
Reč je o Ekumenskom dijalogu. Potrebni su zapadni teolozi da pomognu.

Tražiš zapadne teologe po hrvatskim forumima? Baš si smiješan. :roll:

Vidjela sam da si naletio na jedan forum gdje si pohvalio vrlo čitanu Papinu encikliku "Caritas in veritate" i pitao postoji li u hrvatskom izdanju i kakvi su dojmovi. Javila se zatim jedna s lijepim obećanjem da će se potruditi pročitati, a onda je druga dodala link na vatikanske stranice enciklike "Deus caritas est", valjda misleći da je to to...
i tu je rasprava završena. (!)

:lol:

Ispalo je čak zgodno, jer je potvrdilo moju tezu kako karizmatski forumi nemaju veze sa zapadnom teologijom. Mi katolici moramo se najprije sami sa sobom ujediniti, a onda ćemo i s vama lakše na kraj...

:lol:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata