Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 16:21

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Čet lip 05, 2008 18:06 

Citat:
Da, stovana Dino, al kako prvo naci sukladnost medju nama. Nemamo istu "pricu" pred izgubljenim, dal je i to jedna od prepreka sto nam mladez slabo posjecuje Crkvu?

Pred ovim problemom moje osobno misljenje je ...spasti covjeka iz zla i bede i strasnog pakla...a sve ostalo mora i treba sam izabrati stovani kokobill.Kojim ce putem ici do susreta Krista nije moj problem...

Vrh

PostPostano: Pet lip 06, 2008 07:55 

U odnosu na druga vjerska uvjerenja upravo Katolička Crkva ima nešto ponuditi. Puno smo vjerniji evanđelju. Znamo vrijednost molitve, ali i vrijednost djela. Ljudima koji su robovi droge i alkohola treba oslobođenje, to se nemože postići zabranama, kako su to neke zajednice prije radile u USA pa napravile veću štetu, već radom s ovisnicima. U tome Katolička Crkva ima nezamjenjivu ulogu kroz mnoge komune za odvikavanje koje podržava.

Vrh

PostPostano: Pet lip 06, 2008 14:04 

Barnaba je napisao/la:
U odnosu na druga vjerska uvjerenja upravo Katolička Crkva ima nešto ponuditi. Puno smo vjerniji evanđelju. Znamo vrijednost molitve, ali i vrijednost djela. Ljudima koji su robovi droge i alkohola treba oslobođenje, to se nemože postići zabranama, kako su to neke zajednice prije radile u USA pa napravile veću štetu, već radom s ovisnicima. U tome Katolička Crkva ima nezamjenjivu ulogu kroz mnoge komune za odvikavanje koje podržava.

I to sa velikim uspjehom. U komuni je bio moj komsija i nakon 3-4 godine vracen u novi zivot. Tu se vidi rad i djelotvotnost RKC. Takve programe trebamo podrzati materijalno i duhovno.

Vrh

PostPostano: Pet lip 06, 2008 14:10 

Evo jednog svjedoćanstva...proćitajte...!!

http://www.katolicki-aktivist.com/Svedocanstva.htm

Vrh

PostPostano: Pet lip 06, 2008 21:22 

Citat:
I to sa velikim uspjehom. U komuni je bio moj komsija i nakon 3-4 godine vracen u novi zivot. Tu se vidi rad i djelotvotnost RKC. Takve programe trebamo podrzati materijalno i duhovno.

Hvala dragom Bogu za svaku dusu kojoj pomogne izaci iz ralje zla.
Trebamo uciniti sve od sebe, da mnogi i ne kusaju to zlo.No na zalost statistika nam govori uzasne podatke.

Vrh

PostPostano: Ned lip 08, 2008 19:45 

Dina je napisao/la:
Citat:

Trebamo uciniti sve od sebe, da mnogi i ne kusaju to zlo.No na zalost statistika nam govori uzasne podatke.

Stovana Dino pustimo statistiku, svi znamo kako droga ulazi i kako se dila. Dal tu trebamo javno progovoriti? Tu je izvor svih zala!

Vrh

PostPostano: Uto lip 10, 2008 13:10 

kokobill je napisao/la:
Dina je napisao/la:
Citat:

Stovana Dino pustimo statistiku, svi znamo kako droga ulazi i kako se dila. Dal tu trebamo javno progovoriti? Tu je izvor svih zala!

Mislim da tu nema dileme.
Ja sam protiv svake vrste opijata,mislim da je sinoc bilo na dnevniku HRT da godisnje u HR umre 3000 ljudi od raka pluca i da je na najgornjoj ljestvici.Pa zar to nije strasno!To vam je jedan mali gradic...uzrocnik cigareta.
A o alkoholu da vam ni ne govorim,a i ostali opijati.Najstrasnije mi je kad vidim mlado bice skoro djeca 12 god s cigaretom.Mislim da je u slabijim socijalnim miljejima ta pojava brza i izrazitija,da je u pitanju nedovoljan rad na edukaciji i ako bi se svi ,drustvo ,skola,crkva a najprije obitelj zalozili da bi se problem smanjio.

Vrh

PostPostano: Uto lip 10, 2008 13:50 

Konzumacija alkohola kod tinejdžera je prediktor zloupotrebe alkohola
Osobe koje počnu piti alkohol u svojoj ranoj mladosti ne samo da imaju rizik razvoja ovisnosti o alkoholu kasnije u životu već imaju i povećani rizik razvoja ovisnosti već u mladosti, postaju kronični ovisnici s čestim relapsima.

Studija je objavljena u časopisu Archives of Paediatrics and Adolescent Medicine.

U studiji je obrađeno 43 000 odraslih osoba preko ankete kojom su utvrđene navike korištenja alkohola i životnog stila. Dobiveni rezultati bili su iznenađujući. Istraživanje je pobilo vjerovanje gdje se mislilo da ako se tinejdžeru dozvoli konzumacija alkohola u prisustvu roditelja da će taj isti tinejdžer odgovornije konzumirati alkohol u odrasloj dobi.

47% osoba koje su počele piti alkohol prije nego što su napunile 14 godina patilo je od ovisnosti o alkoholu u jednom dijelu života u usporedbi s 9% osoba koje su počele piti alkohol s 21 godinu.

Šansa za ovisnost o alkoholu se povećava za svaku dodatnu godinu unazad počevši od 21. godine zajedno sa drugim faktorima kao što je povijest alkoholizma u obitelji, pušenje te korištenje droga.

Kako se broj ljudi ispod 16 godina koji konzumiraju alkohol gotovo udvostručio tijekom prošlog stoljeća, intervencije koje odgađaju konzumaciju alkohola mogle bi smanjiti ovisnost o alkoholu kod odraslih, ali i kod adolescenata.

http://www.news-medical

Vrh

PostPostano: Sri lip 11, 2008 08:54 

Vrtimo se u krug, samo konstatacije i nist visega!
Vise puta sam razgovarao sa drugarima na ovu temu i jedne prilike predlozim da nasa generacija donese zakon o zabrani proizvodnje duvana. Jedan se slozio, drugi onako lakonski: Asto bas nasa generacija, a treci. Ne dolazi u obzir.
Sta hocu reci, sve dok ljudi postavljaju svoje zakone biti ce nam ovako. Ispadamo vatrogasci opceg pozara brz adekvatne opreme.

Vrh

PostPostano: Sri lip 11, 2008 10:36 
Administrator

kokobill je napisao/la:
i jedne prilike predlozim da nasa generacija donese zakon o zabrani proizvodnje duvana.

Što se toga tiče, Pavao kaže: "'Sve mi je dopušteno!' Ali - sve ne koristi. 'Sve mi je dopušteno!' Ali - neću da mnome išta vlada." (1 Kor. 6:12).

I KKC nas u tom duhu poučava:
"Krepost umjerenosti raspolaze covjeka da izbjegava svakovrsno
pretjeravanje, zloporabu jela, alkohola, duhana i lijekova." (2290)

Ne možemo reći da je zapaliti pokoju cigaretu grijeh. Ipak možemo razmisliti o slijedećem:
Pušenje onečišćuje vlastito tijelo, hram Duha Svetoga sa otrovnim tvarima.
Kada nikotin uđe u tijelo, on stvara kontinuiranu potrebu za njim.
Pušenjem zagađujemo zrak i drugima, "pasivno pušenje" može biti još štetnije za zdravlje.
Pušenjem dajemo loš primjer.

Svatko tko je ovisan o nekoj stvari, voli tu stvar više nego što voli Boga. Ovisnost se može izliječiti samo ako više volimo Boga nego što "volimo" ovisnost. Ako se želimo odreći pušenja možemo kad osjetimo želju zapaliti cigaretu moliti, npr.:
"Kada imam povjerenje u Te, Gospodine, ne trebam se umirivati cigaretom.
Kroz Tvoju milost više nisam rob impulsima i ovisnostima.
Daj mi milosti Gospodine da poštujem svoje tijelo
kao hram Duha Svetoga."

Državni zakoni tu neće puno pomoći, zabrane čak mogu imati i kontra-efekt, već je potrebno jačati vjeru i spoznaju tijela kao hrama Duha Svetoga.

Vrh

PostPostano: Sri lip 11, 2008 20:10 

Giovi je napisao/la:
kokobill je napisao/la:
i jedne prilike predlozim da nasa generacija donese zakon o zabrani proizvodnje duvana.

Državni zakoni tu neće puno pomoći, zabrane čak mogu imati i kontra-efekt, već je potrebno jačati vjeru i spoznaju tijela kao hrama Duha Svetoga.

Dajmo si predociti sadasnje stanje. Nekada je strasno bilo cut da sin- kci u 17-18 godini pusi cigaretu. Sad je to droga. Svi bi bili sretni da se ne drogira, aneka cigarete konzumira. Znaci idemo ka opcemu ponoru.
Drzavni zakoni mogu pomoci itekako, jer buduca pokoljena ne bi ni znali za duvan, a o drogi da ne govorim. Slazem se da treba jacati vjeru, al djeca imaju kontakt s drugom, manje vjerom nadahnutom. Ponova se vrtimo u krug. Jednostavno receno moraju se povuci radikalne mjere.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata