Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 15:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon ožu 22, 2010 13:57 

Prestrasno! i tako podlo! :cry:

al ja i moja jezicina....bilo je jace od mene...komentirala sam taj clanak toboze-katolickog urednika tam, tesko je sutjeti kad ti tako prikriveno i podlo pljuju po najdrazem....sigurno nisu odobrili komentar, a mozda su mi i profil obrisali. :lol: ode vidit...uh, opet ta znatizelja...

jos se ucim miru i poniznosti...nije lako kad si naucio cili zivot biti glasan i slijep...uh! :wink:

Vrh

PostPostano: Uto ožu 23, 2010 16:56 

purple je napisao/la:
....sigurno nisu odobrili komentar, a mozda su mi i profil obrisali.

Pa vjerojatno, sigurno si propustila dovoljno hvaliti urednikove članke.... :lol:

Vrh

PostPostano: Uto ožu 23, 2010 20:00 

Pročitao sam na kath.netu kakao jedna protestantska profesorica kudi Papu i kad sam čitao onda mi je padalo na pamet ne znam tko koga prepisuje da li Crikvenac nju ili ona Crikvenca

Vrh

PostPostano: Uto ožu 23, 2010 22:24 

Evo ljudi osvježenja za našu svakodnevicu.. Slušao sam čovjeka u subotu na večer sat i pol a sa mnom još 15o ljudi , komarac se mogao čuti. Bilo je to 79- to svjedočenje čovjeka koji je pobijedio rak.. čovjeka koji je plijenio slušatelje nekih radio postaja.. danas ga ti isti ne trebaju jer ne odgovara vlasniku... a evo pogledajte možda nesšto nađete i za sebe: http://www.ivicaursic.com

Vrh

PostPostano: Sub ožu 27, 2010 16:22 

Jedan zanimljiv osvrt na spominjani portal donosi katolik.hr http://www.katolik.hr/nekatolickeskupin ... atolicizma

Vrh

PostPostano: Sub ožu 27, 2010 19:09 

Ono sto pise na katolik.hr sam dozivjela. Cak je blago opisano. Kad sam pokusala govoriti o Crkvi i Isusu okarakterizirali su me vrlo napadacki kao slijepu obozavateljicu imaginarnog prijatelja. Kad sam pokusala komentirat, admin mi je brisao postove. Toliko.
A kad bi direktno komentirala bas clanke, a ne forum, nista nisu odobrili, nema mojih komentara.

Apsolutno propagiraju mrznju prema Crkvi pod krinkom najcitanijeg vjerskog portala (sto nije istina). Zbilja sokantno da ima tako podlih ljudi.
Zao mi je onih naivaca koji to citaju i padaju pod utjecaj toga.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 29, 2010 19:28 

Barnaba je napisao/la:
Jedan zanimljiv osvrt na spominjani portal donosi katolik.hr http://www.katolik.hr/nekatolickeskupin ... atolicizma

Jako dobar članak. Problem s tim portalom jest što sa svih strana, iz svih hrvatskih i inozemnih medija, sabire razne anticrkvene i antikatoličke pamflete, i to bez prave kritičke novinarske provjere jesu li točni ili netočni, pa nije teško vidjeti prosječnom čitatelju kako se lako "konstruktivna kritika" pretvara u tendencioznost, neobjektivnost i protuvjersko huškanje.
Svatko može govoriti i pisati o Katoličkoj crkvi - ali biti katolikom malo je teže.

Sve me to podsjetilo na jednu staru knjigu iz '70-tih nekog bivšeg svećenika i režimskog novinara u čijem se predgovoru već vidi ista politika: "dobronamjerno" se priopćuje kako je Crkva ta koja se nalazi pred slomom; Crkva jest ta koja se treba mijenjati; jedino rješenje i izlaz su u - sekularizaciji (što god to značilo). Drugim riječima, "Crkva je ta koja se treba prilagoditi vremenu i društvu (jer naše društvo je napredno, pluralno, multikonfesionalno itd.), u društvu uopće nema recimo pedofila, a u Crkvi sve vrvi od afera, ona je ta koja dobiva puno para, dok društvo osiromašuje" - i još stotine sličnih zaključaka mogu se izvući iz jednog neobrazovanog, krivo informiranog i indoktriniranog uma.

Međutim, onaj tko pokuša bolje upoznati svoju vjeru i crkveno zajedništvo, ne može ne uvidjeti koliko upravo takvi stavovi pojedinaca koče i blokiraju svaki dobar cilj koji ona postavi. Neki baš uživaju biti i mrgudi i cinici i pametnjakovići - ali to nikad nisu postale dobre osobine, premda su trenutno jako moderne.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 31, 2010 10:14 

Mala primjedba na dio članka:

Citat:
Da je riječ o najčitanijem vjerskom portalu, zasigurno je točno, iako ostaje pitanje postoji li uopće ikakva konkurencija u sferi domaćih informativnih vjerskih portala, ako izuzmemo one katoličkih listova koji pripadaju drukčijoj kategoriji?

Taj hibridni naziv "vjerski" portal stvarno je izvan svih konkurencija, ali njegovoj uređivačkoj politici nije bit-okosnica niti jedna vjera (osim ako se ne misli na razvodnjeni, mlaki, "luk i voda"- katolicizam, možda je bolje reći "katolicizam iz jednog ateističkog gledišta")*, tako da je taj naziv i više nego upitan i dvojben.

Što se tiče čitanosti, znam da je u katalogu http://www.hr smješten u podkategoriju "katoličkih web-stranica" i tu je 5 puta manje traženiji i posjećeniji od recimo katolici.org...

U biti, pokraj svih onih dežurnih crkvenih dušobrižnika u dnevnim listovima (Butković, Pavičić, Tomašević, Sinković, Ferić, Jergović, Lovrić...) kome još trebaju slični copy-paste komentari Cirkvenca i Grunfeldice ?

* zanimljivo kako su neki članci na Križu zbilja preuzeti sa stranica (izrazito protuvjerske) udruge za sekularizaciju, zbog čega bi bilo doista pošteno da uklone naziv "vjerski" iz svog opisa djelovanja, jer sada su trenutno "u sukobu interesa" ... :wink:

Vrh

PostPostano: Sri ožu 31, 2010 19:56 

Citat:
* zanimljivo kako su neki članci na Križu zbilja preuzeti sa stranica (izrazito protuvjerske) udruge za sekularizaciju, zbog čega bi bilo doista pošteno da uklone naziv "vjerski" iz svog opisa djelovanja, jer sada su trenutno "u sukobu interesa" ... :wink:

U potpunosti se slažem s tobom . Par puta sam pogledao te stranice i ustanovio da tamo nemam šta naučiti. :cry:

Vrh

PostPostano: Sri ožu 31, 2010 22:15 

Najsmješnija stvar u svemu je što se Drago Pilsel, poslije navodne pedale (jer kaže da je sam otišao) iz ureda predsjednika, morao uključiti u obranu prozvanog portala i njegovog urednika. :D
Uglavnom, pokazalo se da slobode tamo zapravo nema. Koliko god se otvoreno hvalili da su protiv jednoumlja, itekako su maknuli sve komentare koji su kritizirali uređivanje portala ili samo ukazali na napisano na stranici katolik.hr. Dakle, itekako tamo ima tabu tema o kojima se ne smije raspravljati. Što opet dokazuje da modernističko ponašanje zapravo uopće nema smisla jer se ne drži onoga, za što se navodno bori?!
Ima niz okolnosti koje su taj portal učinile "popularnim" no činjenica je da naprosto nema niti jedne druge web-stranice s tim formatom koji se bavi vjerskim temama (pod formatom smatram spoj portal-spajalica-forum). Isto tako po nekoj inerciji je velika većina katoličkih web stranica (pogotovo u BiH) stavljala taj portal u linkove koje preporuča, iako možda nije ni čitala što tamo piše.
Sad bi se poslužio riječima koje su već napisane na ovoj temi u svezi jednog drugog foruma. Taj portal će prestati biti problem...
Socrates je napisao/la:
...kada ljudi prestanu posjećivati ovu zavodljivu tvorevinu. Odnosno, podizati posjećenost i reputaciju svojim prisustvom, na što ne znajući nasjedamo i pomažemo im u ostvarenju planova.

odnosno kad institucije Crkve počnu aktivnije sudjelovati na internetu i neka od njih otvori stranicu istog formata odnosno spoj portala-spajalice-foruma. Laici to ne mogu kvalitetno učiniti jer bi zbog toga morali zanemariti svoje staleške dužnosti (obitelj i posao).
Do tada ostaje podržati to što je napisano na stranici katolik.hr i biti svjesni da svakim klikom na "virtualni glasnik sekularističkog pseudokatolicizma" ne znajući nasjedamo i pomažemo im u ostvarenju planova.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 31, 2010 22:31 

O ovakvim stranicama nisam ni razmisljala dok se nije ova sama otkrila, da se tako izrazim. Jel mi moze netko reci jel ima jos takvih stranica ili foruma na koje je bolje ne ici?
Tako da ne gubim vrijeme...da se ne zbunjujem i to. Hvala! :)

Vrh

PostPostano: Čet tra 01, 2010 08:43 

Nema ih baš puno, ali najviše zbunjuje što su to stranice s nekim "kršćanskim" predznakom.

Zbunjuje to što se iza uopćenog naziva "kršćanstvo" na internetu skrivaju uglavnom protestanti (krscanstvo.net, kršćansko-interdenominacijski forum i sl.). Na takvim stranicama nigdje na naslovnicama ne piše koje su to vjerske zajednice i koji su članovi (koji kršćani?) dobrodošli, pa gosti obično moraju malo istraživati po impressumu, linkovima i novostima da im slučajno sudjelujući u njihovim javnim forumima svojim "nametljivim" katoličkim stavovima ne "zabadaju nos u tuđi lonac".

Zanimljivo je kako su svi "kršćani" na takve stranice dobrodošli (i kalvinisti, i luterani, adventisti i evangelici), ali po katolicima se obično zaspe paljba iz sve municije. Pitam se zato: zašto koriste taj uopćeni naziv - kršćanstvo, kad to kao 1.: nije pravi naziv njihovih vjerskih zajednica,
kao 2.: svi kršćani nemaju isti tretman ? Ekumenski razgovori - to su bajke...

Nemam ja ništa protiv što oni pišu po "vjerskim portalima", pa tako i na Križu lijepe tekstove u rubrici Kršćanstvo piše Branimir Bučanović, ali zašto se tamo izbjegava otvoreno napisati da je on zapravo pastor Kalvinističke crkve u Zagrebu - zar je to nevažno? Ili sam ja sada možda netolerantna i neodgojena jer pitam za nečiju vjeroispovijest?
Što se postiže skrivanjem vjeroispovijesti? Svi se pravimo jednaki?

Zašto neki forumaši (koji vole provocirati) izbjegavaju reći u kojoj su denominaciji, već se predstavljaju kao nezadovoljni i razočarani katolici pa blate i udaraju po svećenicima, crkvi, vjernicima, svemu ?

Prije 3 i pol mjeseca na njihovim je forumima tako osvanuo članak o "istini o Božiću", takva gnusna antikatolička provokacija - kao da oni nemaju "svoju istinu", već se njihovi vjerski stavovi moraju temeljiti na izvrtanju tuđeg nauka. Tako je u početku bilo s Lutherom, tako je i danas. Ništa novog.

Za katolike je znači bitno da ne nasjedaju na takva "kršćanska" sijela...

P.S. Više sam napisala pitanja nego odgovora, voljela bih kad bi još netko iznio svoja mišljenja i zapažanja, možda sam ja u nečemu u krivu...

Vrh

PostPostano: Čet tra 01, 2010 21:39 

A i to ime 'kršćani' toliko potenciraju da mi se draže nazvati katolikom iako jesam kršćanin. (Mi smo samo kršćani. Jednostavno to. Nikakva denominacija. Moš mislit :? ) Tolikim potenciranjem tog nazivlja i iznošenjem neistina te blaćenja po svetoj katoličkoj vjeri ispada da katolici niti nisu kršćani. Katolici su katolici, a ostali su kršćani. Postoji na youtube-u jedna debata pod nazivom Christianity vs. Catholicism(Kršćanstvo protiv Katolicizma). Pričaj mi o licemjerju...

Vrh

PostPostano: Pet tra 02, 2010 06:34 

I ja ću radije reći da sam katolik nego kršćanin, baš zbog tih kršćana koji se skrivaju iza maski, ponašaju se licemjerno, a glavna preokupacija im nije da promiču svoje kršćanstvo, nego da napadaju katolicizam.
Poznam neke baptiste i evangeliste koji su otvoreni i žive to svoje opredjeljenje, rasprave s njima su argumentirane i više orjentirane na pronalaženje razlika u smislu ekumenizma...upoznaj razlike, da bi mogao poštovati. To su tihi ljudi, a ovi licemjeri po novinama i forumima su itekako glasni.
Na forumu kni se javila jedna korisnica koja se vrlo svađalački obrušila na kritiku portala križ života. Žao mi je takvih ljudi koji se daju izmanipulirati i koji ne prepoznaju to zlo koje otamo izvire, a većina ljudi je neuka i vjeruje onome što "svi" misle.

Vrh

PostPostano: Pet tra 02, 2010 10:29 

Barnaba je napisao/la:
odnosno kad institucije Crkve počnu aktivnije sudjelovati na internetu i neka od njih otvori stranicu istog formata odnosno spoj portala-spajalice-foruma. Laici to ne mogu kvalitetno učiniti jer bi zbog toga morali zanemariti svoje staleške dužnosti (obitelj i posao).
Do tada ostaje podržati to što je napisano na stranici katolik.hr i biti svjesni da svakim klikom na "virtualni glasnik sekularističkog pseudokatolicizma" ne znajući nasjedamo i pomažemo im u ostvarenju planova.

Tako je, a najgore u svemu je to prijetvorno forsiranje note dijaloga i demokratičnosti, koja se upravo najviše krši jer se plasiraju u eter samo podobni selektirani sadržaji. No hvala Bogu ljudi ipak znaju procijeniti pravu narav stvari, i mislim da o svemu tome treba jasno progovoriti:

http://www.katolik.hr/aktualnomnu/osvrt ... atolicizmu

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 36 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata