URIEL je napisao/la:
HRVATSKA I NATALITET
Da bi se situacija sagledala relevantno potrebno je malo dubokoumnije i sa otvorenim srcem protumačiti znakove vremena.
Ja bih se složio samo s ovom gore napisanim pa me čudi ostatak posta koji po mom mišljenju suštinski nema ništa od gore navedenog.
URIEL je napisao/la:
Očigledno da oni koji pozivaju na pojačan natalitet hrvatskog puka nemaju problema sa onim što se zove bitka za golu egzistenciju.
Ovo jednostavno nije istina jer poznam puno vjernika koji nisu ni bogati ni siromašni ali aktivno su otvoreni životu. Naprosto, otvorenost životu i ispunjavanje Božjeg plana sudjelujući u stvaranju novog života nije pitanje gole egzistencije već pristajanje uz volju Božju.
URIEL je napisao/la:
Danas nam se zemlja nalazi pod vodstvom onih koji su sebi prigrabili miljune na raču naroda,koji su narod u potpunosti s namjerom suptilno gurnuli u jedan vrlo zao vid robovlasničkog sustava u kojemu radnik, čovjek ne da nezna kojoj od onih najnižih klasa pripada već je počeo vjerovati da spada u red "poluljudi".
Mi smo globalizirano društvo a ovo što pišeš podrazumijeva da smo "robovi" samo "naših" vladara. stvari nisu ni izdaleka tako jednostavne i opravdano se može postavljati pitanje ima li i jedna država ili kolektivitet ekonomsku slobodu? Eto ako nađeš koji primjer u svijetu onda bi značilo da pišeš istinu a ako su ovo globalni problemi zemlje onda nisi u pravu.
URIEL je napisao/la:
Što to znači? To su oni ljudi koji po Bogu imaju sve što je potrebno da zdravo percepciraju stvari i pojave oko sebe a kojima po svojim vladarima nije dano da žive život dostojan čovjeka .
Svaki život je Bogu jednako vrijedan. Bog daje život i onom bogatašu i siromašnom djetetu koje dijeli bombon s tridesetak vršnjaka, vrhunskom sportašu ali i hendikepiranom čovjeku. Dostojanstvo nam daje Bog stvoritelj a ne situacija u kojoj se prolazno nalazimo.
URIEL je napisao/la:
Prema tome praviti djecu i rađati siromahe,ljude koji će sutra gledati svoje vršnjake iz vladajućih kastri kako se bahate novcem stvorenim od hrvatskog naroda a neće moći kupiti ni jednu čokoladu na tjedan, je pogubno na zemlji, kako za samu djecu tako i za njihove kršćanske roditelje.Mišljenja sam da dobri i svemogući BOG nije stvorio ljude na zemlji da bi patili.
Ljudi ne "prave" djecu oni se samo mogu odazvati Božjem pozivu da se plode i množe odnosno sudjeluju u Božjem planu stvaranja (valja imati na umu da Bog daje život svakom čovjeku, tj stvara mu dušu neovisno o roditeljima). To je prvi blagoslov koji je Bog dao ljudima i pri tome nije pristran. Ukoliko neko društvo, narod ili kolektivitet neće biti dionici te zapovjedi, Bog će zemlju dati onima koji jesu otvoreni Njegovoj volji (bez obzira na vjeru i naciju). Neće zemlja ostati prazna. O kako se vara EU da će moći zadržati svoje bogatstvo samo za svoje uske interese, jer narodi koji su otvoreni životu i imaju djecu postaju većina u toj sebičnoj EU koja je bogatstvo sticala bojeći se života, i abortirajući svoju djecu. Nikome zatvorenost životu nije donijela istinsku sreću pa neće ni sebičnjacima iz EU.
URIEL je napisao/la:
Pa prema tome predlažem tim ornim brižnicima koji toliko pate za natalitetom u Hrvata da se uključe u visoke plitičke krugove i da se skupa sa tom prebogatom i prebahatom kastrom ulove posla.Jer je učinjeno tako da samo ti krugovi mogu imati djecu koja će živjeti na razini ljudi stvorenih od svemogućeg Boga Oca Boga Sina i Boga Duha Svetoga.
Međutim,moja poruka bahatosti je sljedeća:BOG JE TAJ KOJI SVOJOM NEMANIPULATIVNOM LOGIKOM UPRAVLJA SVIME ŠTO JEST DA JEST A NIJE DA NIJE.
Iako smo prevareni od naših vladara mi kršćani imamo Božji dar strpljivosti i Božej providnosti koji nam govori što znači poruka:"u dobu se ne uzvisi a u zlu se ne ponizi"
Ovaj dio je čak bogohulan jer nema veze s onim na što se poziva i predstavlja samo ponavljanje prije izrečenog. Pravi kršćanin je itekako otvoren životu jer Bog tako hoće a ne ljudska "mudrost" koja se samo tako zove a suštinski nema niti "m" od mudrosti.