Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri sij 28, 2026 02:43

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Poruka
PostPostano: Čet kol 28, 2025 16:03 

Znači, ako netko ne povjeruje u čudesnog Bundala- griješi prema Duhu Svetom? A to je neoprostivi grijeh :oo

Dečki moji! Borme hudo. :|

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2025 16:05 

Znači, ako netko ne povjeruje u čudesnog Bundala- griješi prema Duhu Svetom? A to je neoprostivi grijeh :oo

Ne radi se tu uopće o Bundalu, nego sam se osvrnula na Majkićkin post gdje ismijava karizmatske darove, citiram:

"Ali zamislite običnog muža i oca kojemu se iznenada pojavi dar levitacije. Žena se probudi, a on visi pod stropom. Povući ga natrag u krevet ili podmetnuti jastuk da ne udari glavom u luster? Bilokacija je još zabavnija priča. Sjedne s njom na kauč gledati seriju, a u isto vrijeme kumovi ga vide u kafiću. I sada se postavlja pitanje: je li to pogreška u sustavu ili nova razina bračnog života?"

Ako ovi čudni stavovi imaju kakve veze s Bundalom, molim da mi javite... :wink:

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2025 16:45 

Ita, bis est. Uduplala se

Vrh

PostPostano: Čet kol 28, 2025 17:28 

Vrlo je tanka crta između "karizmatskih darova" i nekih drugih čimbenika (narcisoidnost, megalomanija, opsjednuće, i mnogo još toga), tako da ne bi trebalo olako prihvaćati tvrdnju da netko ima karizmatski dar.
Osobno me slabo fasciniraju takve izjave. Pogotovo što kad bi ga netko i imao, držao bi ga u tajnosti a ne se isticao s time.

U pravu si. Redovnice i redovnici koji su imali istinske darove Duha Svetoga su to tajili od svijeta, jako u to sumnjali i povjeravali se duhovnicima koji su to isto provjeravali pa je javno objavljeno dugo poslije toga.
Danas laici odmah u eter na sav glas, bez, provjere kao da se natječu tko ima više darova. To nije ozbiljno.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 94 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Vrijeme na UTC + 01:00 sata