Barnaba je napisao/la:
sneni je napisao/la:
interesantno - vrlo interesantno negativne stavove se ne smije pisati i iznositi a pozitivne i hvalospjeve da, dapače poželjno.. nešto mi ovdje nije iskreno...
Nije uopće problem u tome smije li se što ili ne smije. Smije se iznijeti i stav za i protiv ali bitno je da bude vjerodostojan. Napr. možeš li ti konkretno napisati
što je teološki krivo na omotu za CD kod vlč Sudca? A bilo bi zgodno objasniti zašto ne zamjeraš ništa onom omotu od fra Šita Ćobića? Zar on ne ističe samo sebe na omotu?
1. Svećenikovo je propovijedati evanđelje a bavljenje izdavaštvom ne spada u propovijedanje,. Sjećam se mnogo razvikanijih svećenika i časnih sestara p. Duval (završio nikako) "Sestra smiješak" (isto tako) s druge strane "Žeteoci" ona prva gramofonska ploča je bila senzacija, ali ništa što bi diralo i vrijeđalo bilo koga,
Šćito - ma bolje bi bilo da moli svećenički (redovnički brevijar) .. Pazi šćitina pmotnica nema ništa teološki sumnjivog.
Sudac; podsjećanje na lik Isusa, mostranca (oresveti oltarski sakramenat ) u marketinške svrh. Kompleta konstrukcija slike je bogoghulna
jer se Boga I najveća svetinja upotrebljava u marketinćeke svrhe. (Najveći grijeh svećenika danas nije bludnost nego gubitak strahopoštovanja. Sedmi dar Duha Svetoga je "Strah Božji" toga na rečenoj omotnici nema.
Čudna odjeća i njegova i pratilaca šalje poruku da su sve religije jednake.
trebali bi malo pratiti crkvene dokumente...
Pa ona iluzija kako hoda po vodi.. sve skupa nedolično za svećenika!
Osim toga (ja tu cd neću nikada kupiti) reče mi jedan koji se bavi pjevanjem da ni muzika ni pjevanje nisu baš neka klasa.
U jednom gradiću imaju dva kisoska baš sam se zanimao kako ide prodaja, odgovor je bio: do sada niti jedan primjerak. A sva ova buka treba služiti u marketinške svrhe.
Evo iznio sam kriterije Crkve po kojima prosuđujem i drugi bi trebali prosuđivati. Pa ako nekome više vrijedi Sudac nego crkvena pravila i Božje dostojanstvo onda se taj mora pitati kako mu stoje "lonci"
Nadam se da sam odgovorio na pitanje!