Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet ožu 20, 2026 22:41

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 771 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 52  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet kol 28, 2020 12:47 

In bonum iliti Sara,

između neba i zemlje ti lijepo kaže , a ti izvrćeš
Plodovi međugorja su općepoznati svima, očiti tebi nisu ili se praviš da ih ne vidiš...ja sam barem 10 puta dosada na ovom forumu ih ponavljao, vjerujem da je izmeđunebaizemlje o tome pisala barem 5 puta...moramo li opet sve to nabrajati??
Šta treba se dolje još dogoditi da bi ti povjerovala da plodova ima ?? Odakle ti hrabrost da negiraš sve plodove i nadnaravna čuda koja su se dolje dogodila??
Ili u našoj ranijoj hipotetskoj priči ...ili barem povjerovala i u ukazanja poslije trenutka kada ukazanja prizna Crkva?
Jer ti dva puta reče da nećeš vjerovati i ako ukazanja Crkva prizna...koja si ti licemjerka...pozivaš se na mišljenje b. Perića, a ako Crkva da suprotno mišljenje od b. Perića onda ti njihovo mišljenje neće biti bitno??

To ti je sve rekla kazala tvoja priča, još uvijek čekam tvoje argumente ali čini se da ništa od toga iako bi ih rado čula.
I ti i zimeđunebaizemlje ne iznosite nijedan argumenat nego osobne doživljaje pa bismo mogli reći da rasprave niti nema.

I nisam nikakva Sara :lol: :lol: kakva te Sara spopala?

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 13:32 

Ne procjenjujem njegovu duhovnost nego kažem da je to plod Međugorja. Ljudi se nikad nisu klali oko Fatime i Lurda. Jesu masoni i anti-katolici ali ovdje je druga stvar. Naravno kolju se i tradicionalisti i drugi oko tajni i vide u Crkvi sve zavjere i ostvarenja Antikrista. :! :
Evo, baš nikad do sad nisam upoznala nekoga tko priznaje Međugorje a da ne napada ili da nema neki agresivan pristup. I onda kad čujem taj MIR, MIR, MIR iz Međugorja koji je valjda najdugovječnija i najbezuspješnija mantra se zapitam što je s tim pristalicama neMIRnim.

Ona je sama napisala da joj je vjera fluidna zbog svađanja klerika i raznih mišljenja na drugom topicu,to nije moja procjena već njena izjava...
Nekako mi se čini da se ljudi boje da će im se nešto oduzeti ako se kažu neke činjenice ili se boje čuti te negativne strane Međugorja i kad ih izgovoriš ili napišeš odmah salve uvreda. Nisam se uvrijedila ali puno takvih ljudi susrećem. A na kraju krajeva zašto se ne bi rekle? Pa nisu samo naivni ljudi upali u zamku tih "ukazanja", ima ih toliko duhovnih (barem oni to za sebe kažu), obrazovanih i teološki i svakako a opet odbacuju činjenice, odbacuju službene odluke, negiraju biskupe. A zato kad biskup učini nešto što se slaže s njima odmah se pjevaju hvalospjevi.
To ne ide tako.
Ako vjerujemo da biskupa vodi Duh Sveti onda zašto ga odabcujemo?

Umjesto Hrkijevih uvreda ili koječega više bih voljela čuti argumente zašto vjeruje u to sve, ako već idemo u smjeru neke rasprave, i to me zanima. Nisam nikad uspjela od nekog pristalice čuti razloge, samo vrijeđanja i odgovor da je to tako.

Nadbiskup Hoser je došao u Međugorje zbog pastoralne skrbi hodočasnika ne kao član komisije za ukazanja tako da njegove riječi nisu službeni stav nego osobno mišljenje za koje je bio zamoljen da ga zadrži za sebe.[/quote]

Majko mila,

mislim da ću ubrzo zaključiti prepisku s tobom jer zbilja nema smisla
Opet ću te pitati samo jednu stvar:
Ako po tebi dolje nema nikakvih nadnaravnih događanja, dobrih plodova isl, ako je po tebi dokazano da vidioci , svih 6 lažu i izmišljaju, mislim da je tvoje mišljenje da su to sve fratri izrežirali od Zovka pa nadalje...pa zaštio ako zbilja postoje dokazi za sve to i sve komisije i kard. Ruini, i sve pape dosada su ih vidjela, ZAŠTO NITKO OD NJIH NIJE PRESJEKAO DOSADA TU LAŽ I DONJEO KONAČAN NEGATIVAN SUD??

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 14:08 

Citat:
Majko mila,

mislim da ću ubrzo zaključiti prepisku s tobom jer zbilja nema smisla
Opet ću te pitati samo jednu stvar:
Ako po tebi dolje nema nikakvih nadnaravnih događanja, dobrih plodova isl, ako je po tebi dokazano da vidioci , svih 6 lažu i izmišljaju, mislim da je tvoje mišljenje da su to sve fratri izrežirali od Zovka pa nadalje...pa zaštio ako zbilja postoje dokazi za sve to i sve komisije i kard. Ruini, i sve pape dosada su ih vidjela, ZAŠTO NITKO OD NJIH NIJE PRESJEKAO DOSADA TU LAŽ I DONJEO KONAČAN NEGATIVAN SUD??

Moje mišljenje nije ovo što si ti napisao ali ukazanja Gospe se nisu dogodila u Međugorju.
Pa i jeste Crkva donijela sud. Lokalni biskup koji ima prvi i osnovni autoritet za ukazanja svoje biskupije službeno je najmanje 4 puta izjavio službenim dokumentima da se Gospa u Međugorju nije ukazala. Sud biskupa je važeći do dana današnjeg.
To što ne razumiješ autoritete Crkve i kojim redoslijedom ide prosudba je tvoj problem. A više puta sam ti napisala što Crkva kaže. Dakle to nisu moja osobna pravila nego pravila koja je odredila Crkva, točnije Kongregacija za nauk vjere.

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 14:26 

Idem se ja lijepo igrati sa svojim klincem...sa dušom tatinom...
A ti se bacrkaj u žabokrečini ...ZBILJA NEMA SMISLA s tobom išta raspravljati

Vrh

PostPostano: Pet kol 28, 2020 15:31 

Sad vidim da i Laudato promovira Međugorje kao mjesto "Gospinih ukazanja"... Očekujem bar od Laudata da bude objektivna televizija s provjerenim i valjanim informacijama ali se ponekad i iznenadim.
Ne mogu ih shvatiti uvijek.

Vrh

PostPostano: Ned kol 30, 2020 11:10 

Sad vidim da i Laudato promovira Međugorje kao mjesto "Gospinih ukazanja"... Očekujem bar od Laudata da bude objektivna televizija s provjerenim i valjanim informacijama ali se ponekad i iznenadim.

promovirali su i Garbandal,ma razočaranje od jedne nazovi katoličke tv al zato sam im i prestao uplaćivati,sada lijepo te novce dobivaju oni koji ne glume.

Vrh

PostPostano: Ned kol 30, 2020 11:23 

Očito je da sam(a) sebi skačeš u usta jer (sad više) ne vjeruješ ni Laudatu budući da zagovara ono što TI ne smatraš istinom.
Znamo da Crkva nikad ne daje sud u smislu da tvrdi da je nešto zaista bilo ili da se netko zaista oglasio/objavio i to ni o jednoj privatnoj objavi već samo daje svoje mišljenje a prepušta vjernicima da odluče hoće li vjerovati objavi (ni jedna objava nije ušla u crkveno naučavanje) ali pojedinci si ipak dozvoljavaju da MIŠLJENJE jednog biskupa smatraju mjerodavnim, pa ih pitam: ako Crkva nema i ne uzima si to pravo da odredi koja je objava autentična, od kud pravo odnosno autoritet jednom biskupu da bude iznad Crkve?
Drugo na što bih htjela pročitati odgovor je: zašto su se u samom početku u SFRJ pojedini svećenici izlagali riziku stajući uz djecu objavitelje poruka iako tada još nisu mogli znati hoće li 'posao biti unosan' ili će stvar biti zabranjena a oni završiti u zatvoru?
I kako su to samo lukavo izveli: jedan od (po meni) najkulturnijih i najpametnijih naših svećenika Zovko, uzme djecu i stane ih učiti: recite to i to a ja ću vas podržati pa ćete dobiti puno slatkiša za nagradu :roll:
Sveto pismo lijepo kaže: po plodovima ćete ih poznati, a ovdje su plodovi i to u tisućama neporecivi, kako to tumačite osim svojom željom da budete supepriorni trabanti i galamdžije nevjere i sumnje?
Kad bi objave u Međugprju bile od Zloga, ne bi sigurno pozivale na mir, ljubav, praštanje i što je najvažnije - molitvu (pa koja to molitva može odgovarati Zlomu?)
Dakle vjerujem da ste sve izvrnuli i prije će biti da ste vi koji ste protiv međugorskih objava potaknuti Zlim nego li oni koji govore i vjeruju da je poteklo od Dobra.
Gospa međugorska nigdje ne tvrdi da su sve vjere iste, to je izvrtanje činjenica nago na pitanje što misli o pripadnicima drugih vjera kaže: svi ste vi djeca Božja. A što je trebala reći: idite pa se svađajte s muslimanima tvrdeći im da sam ja rekla da je samo vaša vjera prava? A Isus je lijepo rekao: pustite neka kukolj raste zajedno sa žitom...
Tako, sad On lijepo pušta i vas nevjernike i sumnjičavce da piskarate potaknuti Zlim a kasnije će vas odijelit iod dobrih vjernika i spaliti u vatri ognjenoj. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Ned kol 30, 2020 11:40 

Što se tiče 'lažnih' objava, sjetila sam se i nečeg što sam već ovdje pisala ali ne smeta ako ponovim: Faustini Kowalskoj je Isus zapovjedio da naslika Njega kako Ga vidi u trenutku objave a ona, budući nije to znala učiniti, dala je slikaru da Ga naslika (na kraju je neki treći slikar naslikao sliku koja se smatra autentičnom).
Znači li to da je najveća poljska svetica FK lažljivica?

Vrh

PostPostano: Ned kol 30, 2020 12:48 

U slučaju da te zanima istina ovdje ti je jasno rečeno.
Sve napisano nije moj sud niti moja odluka nego prihvaćanje odluke Crkve a to je u slučaju privatnih objava zadatak lokalnog biskupa.
https://www.bitno.net/vjera/formacija/k ... -ukazanja/
Citat:
Autoritet za procjenu istinitosti privatnoga ukazanja počiva prvenstveno na mjesnom biskupu. Ukazanja u Lourdesu, Knocku, Fatimi, Beauraingu, Benneuxu – da spomenemo samo neka – odobrio je mjesni biskup. Pape toga vremena nisu izdale nikakav sud o njima. Sadašnja je kanonska praksa da mjesni biskup mora imenovati povjerenstvo za istraživanje i procjenu privatnih objava (ako je smatra vrijednom istraživanja), ali Sveta Stolica može intervenirati ako je potrebno ili ako to biskup zatraži. Ili, biskup može zatražiti od biskupske konferencije svoje zemlje da mu pomogne u istraživanju i procjeni.

Zabranjeno je, a i grješno, širiti privatne objave koje su dobile negativan sud od mjesnoga biskupa, biskupske konferencije, ili vatikanske Kongregacije za nauk vjere. Neki kažu: „Ja ću podržavati dok Papa ne kaže da je lažno“. Ovo je beskorisan način djelovanja u ovoj stvari – vrlo se rijetko Pape izjasne za ili protiv objave. Što se tiče izjava pripisanih Papi (npr. „Čuo sam da je Papa rekao gđi Smith nakon Mise u njegovoj privatnoj kapelici da on vjeruje u Garabandal i Bayside“; „Papa je rekao Jacku da on može nastaviti i tiskati tu osuđenu knjigu“) – nitko nema pravo djelovati na temelju takvih priča. Crkvom se upravlja javno izrečenim izjavama – ne s pomoću naklapanja i osobnih poruka.

Pape mogu pokazati svoju potporu određenim objavama, nakon odluke lokalnoga biskupa, ili biskupske konferencije, govoreći o njima, ili određujući novi blagdan u liturgijskom kalendaru, ili posjećujući mjesta bitno povezana s njima (npr. Guadalupe, Paray-le-Monial, Rue de Bac, Lourdes, Knock, Fatima, Beauraing, Banneux).

Čak i ako mjesni biskup krivo ne odobri istinitu objavu, poslušnost Crkvi ostaje važnija. Grijeh je širiti privatnu objavu na neposlušan način, ali nikada ne može biti grijeh ne širiti je. Ovo vrijedi i za navodne vidioce i sljedbenike.

Zapravo, ako navodni vidjelac ne posluša legitimnu odredbu biskupa, i tvrdi da ga Bog u tome podržava, ovo je siguran znak da poruka nije od Boga. Čak ako je dana istinska privatna objava, ni sam Bog ne bi želio ili naredio vidiocu da je širi protiv biskupova zakonita dekreta da je ne širi. Postoje, naime, događaji u životu sv. Tereze od Isusa, Avilske (umrla 1582.), i sv. Margarete Marije (umrla 1690.) i s. Josefe Menendez (umrla 1923.), gdje im je Gospodin dao odredbu, a zatim im njihov superior zabranio da to učine. Što su uradile? Poslušale su svoga poglavara na zemlji. Što im je Gospodin rekao na to? „U pravu ste što ste poslušale moga predstavnika.“

Uzalud stavljati nešto što nisam napisala i izvrtati nešto sto jesam.
Laudato tv cijenim ali ih ne podržavam u širenju nepriznatih ukazanja. Nekome ludost i sablazan a nekome poslušnost Crkvi.
Faustinine objave su priznate i pobožnost Božjem Milosrđu donosi mnoge plodove a Međugorje nikada nije priznato. Kad su argumenti krivi ni zaključci ne mogu biti ispravni.

Vrh

PostPostano: Ned kol 30, 2020 13:39 

promovirali su i Garbandal,ma razočaranje od jedne nazovi katoličke tv al zato sam im i prestao uplaćivati,sada lijepo te novce dobivaju oni koji ne glume.

Je je, Garabandal su isto promovirali dosta. Još uvijek im ne bi uskratila potporu zbog tih stvari jer je jedina katolička televizija u našoj zemlji a ima i puno dobrih sadržaja no svakako nije uredu promovirati nepriznate objave pored tolikih priznatih ukazanja i svetaca. Uostalom to je javni katolički medij pa stoga treba ukazivati na istinu, na poslušnost i kreposti, katolici plaćaju i očekuju istinu - to ipak nije HRT, nova ili RTL.
Bilo bi više koristi za mnoge.
Nadam se da će to popraviti.

Vrh

PostPostano: Ned kol 30, 2020 16:49 

Dosta je vidit koga dovode. Samo prevrti njihov youtube kanal, imena poputa; Domazet Loso, Rajko Bundalo, Davo Pavuna... To su ljudi koji zive od krscanstva, tj tocnije bi bilo rec - njeguju svoju slavu na racun krscanstva.

Vrh

PostPostano: Ned kol 30, 2020 20:16 

Očito je da sam(a) sebi skačeš u usta jer (sad više) ne vjeruješ ni Laudatu budući da zagovara ono što TI ne smatraš istinom.
Znamo da Crkva nikad ne daje sud u smislu da tvrdi da je nešto zaista bilo ili da se netko zaista oglasio/objavio i to ni o jednoj privatnoj objavi već samo daje svoje mišljenje a prepušta vjernicima da odluče hoće li vjerovati objavi (ni jedna objava nije ušla u crkveno naučavanje) ali pojedinci si ipak dozvoljavaju da MIŠLJENJE jednog biskupa smatraju mjerodavnim, pa ih pitam: ako Crkva nema i ne uzima si to pravo da odredi koja je objava autentična, od kud pravo odnosno autoritet jednom biskupu da bude iznad Crkve?
Drugo na što bih htjela pročitati odgovor je: zašto su se u samom početku u SFRJ pojedini svećenici izlagali riziku stajući uz djecu objavitelje poruka iako tada još nisu mogli znati hoće li 'posao biti unosan' ili će stvar biti zabranjena a oni završiti u zatvoru?
I kako su to samo lukavo izveli: jedan od (po meni) najkulturnijih i najpametnijih naših svećenika Zovko, uzme djecu i stane ih učiti: recite to i to a ja ću vas podržati pa ćete dobiti puno slatkiša za nagradu :roll:
Sveto pismo lijepo kaže: po plodovima ćete ih poznati, a ovdje su plodovi i to u tisućama neporecivi, kako to tumačite osim svojom željom da budete supepriorni trabanti i galamdžije nevjere i sumnje?
Kad bi objave u Međugprju bile od Zloga, ne bi sigurno pozivale na mir, ljubav, praštanje i što je najvažnije - molitvu (pa koja to molitva može odgovarati Zlomu?)
Dakle vjerujem da ste sve izvrnuli i prije će biti da ste vi koji ste protiv međugorskih objava potaknuti Zlim nego li oni koji govore i vjeruju da je poteklo od Dobra.
Gospa međugorska nigdje ne tvrdi da su sve vjere iste, to je izvrtanje činjenica nago na pitanje što misli o pripadnicima drugih vjera kaže: svi ste vi djeca Božja. A što je trebala reći: idite pa se svađajte s muslimanima tvrdeći im da sam ja rekla da je samo vaša vjera prava? A Isus je lijepo rekao: pustite neka kukolj raste zajedno sa žitom...
Tako, sad On lijepo pušta i vas nevjernike i sumnjičavce da piskarate potaknuti Zlim a kasnije će vas odijelit iod dobrih vjernika i spaliti u vatri ognjenoj. :mrgreen:

Četiri stvari i pitanja na koja bih htjela ovdje odgovoriti:
1. Sama Crkva je postavila i zadužila biskupe da pomno ispituju i preporuče ili zabrane ukazanja/objave koje se dogode u njihovim biskupijama. Biskup ima dakle tu dužnost. Njegovo mišljenje nije isto kao mišljenje bilo kojeg drugog čovjeka. Iza tog mišljenja nije samo on osobno, već i niz njegovih suradnika koji su puno bolje upoznati sa cijelim slučajem od samog početka, više nego ti i ja ili neki svećenik ili biskup sa strane. Svoditi odlučan i dokazima potkrijepljen stav jednog biskupa na puko "mišljenje" na koje nitko ne bi trebao obraćati pažnju, znači govoriti i činiti protiv same Crkve koja ga je postavila.

2. Fra Zovko nije bio u zatvoru zbog potpore vidiocima (dokumenti to jasno govore i objavljeni su u mnogim knjigama), nego zbog svoje propovijedi koja je imala nacionalistička obilježja (uspoređivanje Izraelovih 40 godina puta iz Egipta u slobodu sa stanjem Hrvata u SFRJ), pa je od strane komunista označen kao "narodni neprijatelj". Kao što nam je sigurno svima poznato, komunisti nisu dalje branili hodočašća niti ukazanja u crkvi, dapače... Kad su saznali da M. svoje korijene ima u "hercegovačkom slučaju", tj. u neposlušnosti Crkvi i biskupu, oni su kroz svjetovne medije taj možebitni raskol osnaživali, jer im je išao na ruku.

3. Koja molitva može odgovarati Zlomu? Pa ona koja potiče netrpeljivosti i raskole u samoj Crkvi, koja si uzima pravo da se bori protiv autoriteta biskupa i koja vodi iskrivljenim marijanskim pobožnostima (tj. kultovima).

4. Vjernik nije dužan vjerovati u nikakva "privatna ukazanja" što znači da to ne može biti niti laki ni teški grijeh... Baš naprotiv, lakovjernost i potraga za porukama, čudesima i tajnama može voditi u krivom smjeru pogotovo u ovo vrijeme kad je od stotinu na internetu objavljenih ukazanja istinito možda jedno. 99% ukazanja i viđenja su u naše vrijeme lažna ili jednostavno plod mašte, tako da širenje raznoraznih poruka i tajni teško da može biti dobro djelo...

Vrh

PostPostano: Pon kol 31, 2020 10:27 

Polako, smiri se. Znao sam ljude koji sasvim ravnodusno pricaju o svom uznapredovalom karcinom, a na pitanja o Bogu i duhovnosti se uzbude, spremni da brane svoje ideje do posljednjeg daha. To nije nista novo. U takvim zustrim raspravam i sv Jeronim je koristio svakojakve nazive za svetog Augustina, i to ne mora bit odraz necije duhovnosti, pogotovo na forumu.

Procjenjivanje necije vjere je opasna profesija :)
Izmedunebaizemlje stvarno ima poteskoca u logickim zaključcima. Ova Ti napises

Evo već 40 godina čekamo znak koji je navodna Gospa rekla da ce ostaviti još 1981. pa je počela muljat... Znaš, prava Gospa ne može lagat.

A ona napise;

A već 2020 godina čekamo drugi dolazak Isusov...što je onda 40 godina? Zar u Boga ima vrijeme?

:lol:

Ostavi se mene, nisi za raspravu...Ono seksističko da mi "fali muški autoritet" dovoljno govori o tvom seksizmu i vlajland primitivizmu. Mislim da je forumašica koju si ganjao sve točno rekla o tebi. Ponekad razumijem ateiste, kad vidim kakvi se ovdje zovu "katolici"...Dakako, možeš se zvati i motorna pila ali njima smo svi isti.

Vrh

PostPostano: Pon kol 31, 2020 10:31 

Zar je Gospa Krist?? Kakve veze ima Kristov drugi dolazak sa znakom međugorske Gospe koja laže?
Plodovi priznatih ukazanja proistječu iz same Crkve, već sam ti citirala to pa ti je tu i odgovor gdje su mi plodovi Gospe. Gospa ne daje plodove, Gospa približava Kristu i zagovara kod Njega da nam udijeli milosti. Od Gospe same ništa ne proistječe jer ona nije Bog. Bog daje milosti po svojoj Crkvi.
Pitam hrkija jer vidim da je "plod" njegovog Međugorja napadnost, svadljivost, potreba za vrijeđanjem. To su loši znakovi.
Na drugoj temi sam komentirala sasvim drugu stvar koja nije niti offtopic (razgovor je o privatnim objavama i razlučivanju) jer sam se nadala raspravi o tome kako od Međugorskih ukazanja proistječu tolike lažne vidjelice po svem svijetu ali je završilo tako da netko brani Međugorje pa nastavljamo tim putem. Ne smeta mi da moderator i zatvori temu, možda tebi smetaju sve ove činjenice jer kako i kažeš vjera ti je fluidna i ruši se zbog suprotnih mišljenja.

Baš suprotno, jedna od mana (ili vrlina) mi je tvrdoglavost. I ja imam osjećaj da pokušavaš na sve načine dezavuirati Međugorje, no na način da postižeš suprotan učinak.

Vrh

PostPostano: Pon kol 31, 2020 10:39 

Ne procjenjujem njegovu duhovnost nego kažem da je to plod Međugorja. Ljudi se nikad nisu klali oko Fatime i Lurda. Jesu masoni i anti-katolici ali ovdje je druga stvar. Naravno kolju se i tradicionalisti i drugi oko tajni i vide u Crkvi sve zavjere i ostvarenja Antikrista. :! :
Evo, baš nikad do sad nisam upoznala nekoga tko priznaje Međugorje a da ne napada ili da nema neki agresivan pristup. I onda kad čujem taj MIR, MIR, MIR iz Međugorja koji je valjda najdugovječnija i najbezuspješnija mantra se zapitam što je s tim pristalicama neMIRnim.

Ona je sama napisala da joj je vjera fluidna zbog svađanja klerika i raznih mišljenja na drugom topicu,to nije moja procjena već njena izjava...
Nekako mi se čini da se ljudi boje da će im se nešto oduzeti ako se kažu neke činjenice ili se boje čuti te negativne strane Međugorja i kad ih izgovoriš ili napišeš odmah salve uvreda. Nisam se uvrijedila ali puno takvih ljudi susrećem. A na kraju krajeva zašto se ne bi rekle? Pa nisu samo naivni ljudi upali u zamku tih "ukazanja", ima ih toliko duhovnih (barem oni to za sebe kažu), obrazovanih i teološki i svakako a opet odbacuju činjenice, odbacuju službene odluke, negiraju biskupe. A zato kad biskup učini nešto što se slaže s njima odmah se pjevaju hvalospjevi.
To ne ide tako.
Ako vjerujemo da biskupa vodi Duh Sveti onda zašto ga odabcujemo?

Umjesto Hrkijevih uvreda ili koječega više bih voljela čuti argumente zašto vjeruje u to sve, ako već idemo u smjeru neke rasprave, i to me zanima. Nisam nikad uspjela od nekog pristalice čuti razloge, samo vrijeđanja i odgovor da je to tako.

Nadbiskup Hoser je došao u Međugorje zbog pastoralne skrbi hodočasnika ne kao član komisije za ukazanja tako da njegove riječi nisu službeni stav nego osobno mišljenje za koje je bio zamoljen da ga zadrži za sebe.

Ovo uopće nije rasprava, već tvoje procjenjivanje (podcjenjivanje) onih koji vjeruju u Međugorje...Ja ne vidim nikakvih argumenata u tebe, osim što nam daješ mišljenja biskupa, jednog ili dva. Žalosno je što u tolikim ljudima, svećenicima, časnama, laicima a ima ih stvarno krasnih, vrhunskih ljudi, iako je glupo procjenjivati osobe, ti vidiš agresiju, jer vjeruju u Međugorje???
Da li je pok. Perića vodio Duh Sveti, zna samo Bog.
I kakve bi to argumente trebao dati netko tko vjeruje u Međugorje???

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 771 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 52  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata