Očito je da sam(a) sebi skačeš u usta jer (sad više) ne vjeruješ ni Laudatu budući da zagovara ono što TI ne smatraš istinom.
Znamo da Crkva nikad ne daje sud u smislu da tvrdi da je nešto zaista bilo ili da se netko zaista oglasio/objavio i to ni o jednoj privatnoj objavi već samo daje svoje mišljenje a prepušta vjernicima da odluče hoće li vjerovati objavi (ni jedna objava nije ušla u crkveno naučavanje) ali
pojedinci si ipak dozvoljavaju da MIŠLJENJE jednog biskupa smatraju mjerodavnim, pa ih pitam: ako Crkva nema i ne uzima si to pravo da odredi koja je objava autentična, od kud pravo odnosno autoritet jednom biskupu da bude iznad Crkve?
Drugo na što bih htjela pročitati odgovor je:
zašto su se u samom početku u SFRJ pojedini svećenici izlagali riziku stajući uz djecu objavitelje poruka iako tada još nisu mogli znati hoće li 'posao biti unosan' ili će stvar biti zabranjena a oni završiti u zatvoru?I kako su to samo lukavo izveli: jedan od (po meni) najkulturnijih i najpametnijih naših svećenika Zovko, uzme djecu i stane ih učiti: recite to i to a ja ću vas podržati pa ćete dobiti puno slatkiša za nagradu
Sveto pismo lijepo kaže: po plodovima ćete ih poznati, a ovdje su plodovi i to u tisućama neporecivi, kako to tumačite osim svojom željom da budete supepriorni trabanti i galamdžije nevjere i sumnje?
Kad bi objave u Međugprju bile od Zloga, ne bi sigurno pozivale na mir, ljubav, praštanje i što je najvažnije - molitvu (
pa koja to molitva može odgovarati Zlomu?) Dakle vjerujem da ste sve izvrnuli i prije će biti da ste vi koji ste protiv međugorskih objava potaknuti Zlim nego li oni koji govore i vjeruju da je poteklo od Dobra.
Gospa međugorska nigdje ne tvrdi da su sve vjere iste, to je izvrtanje činjenica nago na pitanje što misli o pripadnicima drugih vjera kaže: svi ste vi djeca Božja. A što je trebala reći: idite pa se svađajte s muslimanima tvrdeći im da sam ja rekla da je samo vaša vjera prava? A Isus je lijepo rekao: pustite neka kukolj raste zajedno sa žitom...
Tako, sad On lijepo pušta i vas nevjernike i sumnjičavce da piskarate potaknuti Zlim
a kasnije će vas odijelit iod dobrih vjernika i spaliti u vatri ognjenoj. 
Četiri stvari i pitanja na koja bih htjela ovdje odgovoriti:
1. Sama Crkva je postavila i zadužila biskupe da pomno ispituju i preporuče ili zabrane ukazanja/objave koje se dogode u njihovim biskupijama. Biskup ima dakle tu dužnost. Njegovo mišljenje nije isto kao mišljenje bilo kojeg drugog čovjeka. Iza tog mišljenja nije samo on osobno, već i niz njegovih suradnika koji su puno bolje upoznati sa cijelim slučajem od samog početka, više nego ti i ja ili neki svećenik ili biskup sa strane. Svoditi odlučan i dokazima potkrijepljen stav jednog biskupa na puko "mišljenje" na koje nitko ne bi trebao obraćati pažnju, znači govoriti i činiti protiv same Crkve koja ga je postavila.
2. Fra Zovko nije bio u zatvoru zbog potpore vidiocima (dokumenti to jasno govore i objavljeni su u mnogim knjigama), nego zbog svoje propovijedi koja je imala nacionalistička obilježja (uspoređivanje Izraelovih 40 godina puta iz Egipta u slobodu sa stanjem Hrvata u SFRJ), pa je od strane komunista označen kao "narodni neprijatelj". Kao što nam je sigurno svima poznato, komunisti nisu dalje branili hodočašća niti ukazanja u crkvi, dapače... Kad su saznali da M. svoje korijene ima u "hercegovačkom slučaju", tj. u neposlušnosti Crkvi i biskupu, oni su kroz svjetovne medije taj možebitni raskol osnaživali, jer im je išao na ruku.
3. Koja molitva može odgovarati Zlomu? Pa ona koja potiče netrpeljivosti i raskole u samoj Crkvi, koja si uzima pravo da se bori protiv autoriteta biskupa i koja vodi iskrivljenim marijanskim pobožnostima (tj. kultovima).
4. Vjernik nije dužan vjerovati u nikakva "privatna ukazanja" što znači da to ne može biti niti laki ni teški grijeh... Baš naprotiv, lakovjernost i potraga za porukama, čudesima i tajnama može voditi u krivom smjeru pogotovo u ovo vrijeme kad je od stotinu na internetu objavljenih ukazanja istinito možda jedno. 99% ukazanja i viđenja su u naše vrijeme lažna ili jednostavno plod mašte, tako da širenje raznoraznih poruka i tajni teško da može biti dobro djelo...