Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 07:20

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned svi 27, 2012 21:15 

Jeste li molim vas primijetili da se u zadnje vrijeme na TV sve češće ime Bog u raznim formulacijama rabi na skandalozan način (neka zaklinjanja i nešto čemu nedostaje vrlo malo da bude psovka). Evo prije nekoliko u seriji Downton Abbey- dva put je prevedeno na takav način. Drugi put je riječ bila napisana malim slovom i spojeno, kao uzvik ili poštapalica, ali svejedno. Sjećam se kako je Račan, pokoj mu duši, imao običaj zaklinjanja Bogom, čini mi se da se nekako ispričao nakon kritika, a sad me serija opet podsjetila. Jeste li uočili isto ili pretjerujem, prate li te stvari neke crkvene institucije koje su zadužene za medije?

Vrh

PostPostano: Pon svi 28, 2012 12:29 

Vjerujem ti na riječ, mada ne gledam tu seriju. Na komercijalnim televizijama to je počelo puno prije (zato ih više ne gledam), a ovo je, koliko mi se čini, slučaj s državne TV koju svi plaćamo. Ne znam na koju crkvenu instituciju misliš da je zadužena za medije (čini mi se da takvo nešto kod nas ne postoji), ali zato imaš pravo reagirati kao pojedinac ili predložiti kojoj udruzi. A što se tiče udruga (vjerničkih), imam dojam se premalo njihov glas čuje, tj. mogli bi biti glasniji.

Pošto Crkva nema udjela u svjetovnim medijima (osim nekolicine katoličkih novinara), biskup Šaško je davno predložio da iskoristimo internet što se više može. Mislim na onaj put kad je rekao koliko je samo novih župnih web-stranica otvoreno, a onda nakon nekoliko mjeseci sve se zapušta i ništa više ne ažurira, pa se na njima naravno i broj posjetitelja smanjuje. Slično je i s udrugama. Ne znaš kome se najprije obratiti. A o svemu bi mogli s vremena na vrijeme pisati.

Koliko znam, s TV-kućama je u zadnje vrijeme teško, kriteriji se srozavaju zbog politike i profita i primijetila sam da program ne mijenjaju nego ukoliko im koje Pravobraniteljstvo zaprijeti... Nažalost.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 2 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata