Fran, nagliš, a posljedično previše personaliziraš raspravu.
Ako ti kažem kako jest. Nije to od danas do sutra. Nije to zaključak donesen preko noći. Stoljeća i stoljeća iskustva su to pokazala prika moj.
Giorgo la Pira, gradonačelnik Firenze, blaženik.
Pardon! Časni (Venerable). Iako, manje bitno.
Robert Schuman, jedan od otaca Europe, sluga Božji.
Također Časni (Venerable). Iako, manje bitno.
Kladim se da na prste jedne ruke nemereš nabrojati političare koji su katolici. Idemo za burek sa sirom?! Ja kažem da nemereš. Kome to ide u prilog?! Tvojoj tezi ili mojoj?! A nije da političara nedostaje, a bome ih je i prije bilo.
Misliš na Marka Wahlberga, glumca.
Ne. Mislim na ovog za kojeg si napisao, citiram;
Ali sam primjetio kako Rubio javno ispovijeda Isusa Krista, kao osobno svjedočanstvo, također prihvaćajući nauk Crkve.
Vidi
ovde.
Ako i jest glumački svijet upitan neopravdano je sve glumce demonizirati. To vrijedi za sve, pa i političare.
Ovde si se prevario. Za glumce to ne vrijedi, ali su se bome političari vraški potrudili da to za njih vrijedi.
Ako kažem da je Melanija katolik ne govorim to braneći njenu svetost, nego konstatirajući činjenicu recimo nominalno - deklarativnu.
Pa i mi svi koji smo na ovom forumu smo - deklarativni katolici. Nigde razlike. Ali mi se nekako čini da je to slaba utjeha kad usporediš sa navedenim citatima;
Iv 14, 21 Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi...
1 Iv 3, 18 Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, već djelom i istinom.Mt 7,22 Mnogi će me u onaj dan pitati: ‘Gospodine, Gospodine! Nismo li mi u tvoje ime prorokovali, u tvoje ime đavle izgonili, u tvoje ime mnoga čudesa činili?’