[url=arijana je napisao/la:
U Evanđelju po Luki i Djelima apostolskim Duh Sveti djeluje u prvoj Crkvi i usmjerava ju i kroz snove i kroz vizije i proroštva.
Crkva kaže da to "nije potrebno" samo zbog toga jer je cjelovita objava potrebna za spasenje već dana - al to je sasvim druga stvar i ne smije se tumačiti legalistički: da Crkva zatire daljnje djelovanje Duha Svetoga i da joj takvo usmjeravanje više nije nimalo potrebno.
Čak su i razni pape kroz povijest imali snove: npr. sjeti se crkve Svete Marije Velike u Rimu.
A tek sveci - sjeti se blagdana Tijelova, nauka o čistilištu ili pak objave pakla koje su prisutne i u našemu vremenu (20.st.).
Znam da "nije potrebno", ali tko će Duhu Svetom zabraniti da i dalje djeluje?
Crkva nikad nije poticala na otpor Duhu Svetomu.
Tko kaže da je to Duh Sveti? To nitko ne tvrdi, tako sutra osoba xy može reć; ja nisam teološki obrazovan ali imam duha svetoga.
Čovjk se zapita čemu studiji teologije? Kad nam Duh Sveti tumači Bibliju...
Imalo je miljardu ljudi snove kroz povijest Crkve, što uopce nije bitno. Bitno je da Crkva ne govori da nam Duh Sveti tumači kroz snove, a ako jedaj mi gdje to crkva govori! Nemoj mi radit svoje interpretacije. Što ti misliš zašto Crkva nigdje ne govori ovo što Lončar govori:
-„Iz onoga što nam je Duh po apostolu / papi Petru progovorio lako možemo zaključiti da je teško biti aktivan u darovima Duha primljenim po sakramentu potvrdu bez manifestacije kroz snove, vizije i proroštva (str. 41)
Kako ne kužiš? Nije bitno što on misli da je po Petru rečeno. Nije rečeno ono što ja i ti mislimo, već ono Što Crkva kaže da je rečeno. Crkva to nikad nije tvrdila; da je teško bit aktivan bez manifestacije kroz snove, vizij i proroštva. Crkva čak govori kako treba biti oprezan jer to često dolazi od Đavla, a mi ne znamo razlikovat...
Tu rečenicu nigdje Crkva ne naučava, ali pogodi tko to naučava? Ni više ni manje nego; Stanley M. Horton.
http://siont.net/u-hristu/clanci/vizije-snovi.phpAko to jest Crkveni nauk, opet te pozivam da mi daš dokaz. Ja sam tebi dao dokaz za sve, tj dao sam ti sve suprotno od onog što Lončar piše.