Sila je napisao/la:
Mene muci druga stvar, a vezano za niz clanaka zadnjih dana objevljenih u SD u kojima se spominju razliciti karizmatici i njihovo djelovanje. Novinar koji je autor navedenih clanaka (osim clanka koji govori o karizmatiku iz Hercegovine) osvjedoceni je mrzitelj KC sto je posvjedocio brojnim svojim pljuvackim uracima te mi nije jasno zbog cega netko tko u najmanju ruku ne simpatizira KC pise i propagira djelovanje njenih svecenika? Je li moguce da bi netko tko je veliki dio svog opusa osvetio rusenju KC odjednom postao osoba koja poziva na karizmatske duhovne obnove?
Polako, ima to sve svojih razloga. Stara je to taktika "Divide et impera" Dijeli pa vladaj. Interesantno neće ta ista novina i uredništvo objaviti članak recimo o tihom i predanom radu svećenika .. koji rade bez buke, galame.. važno je da..sada hvale neke.. O papi se baš najljepše ne piše, ili ne onako kako bi trebalo neutralno novinarstvo izvješćivati.
Da me se krivo ne razumije nisam protiv duhovnih obnova i tih stvari. Ali kao mlad svećenik sam se zakleo da više nikada neću organizirati pučke misije u župi (nekada su pučke misuje bile "karizmatski seminari" i "duhovne obnove.." Razlozi za takvo moje ponašanje: uloženi napor, trud, troškovi i parada rezultat 10:10 a uloženi napor, trud, troškovi, parada i rezultati (oni trajniji - što se očekivalo) 10:0. To je moje iskustvo.
Istina jedan je koji sije, drugi koji žanje, a treći koji daje da raste.