Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 22:25

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri tra 01, 2009 11:42 

Da li je netko čitao njegovu knjigu i što mislite o njoj?
Je li sotona, danas, uvjerio ljude da ne postoji?
Osjeća li se danas veći utjecaj sotone na mlade kroz rock glazbu?
Da li je potrebno imenovati stalne, službene egzorciste u hrvatskim katoličkim nadbiskupijama i biskupijama?[/quote]

Recimo da sam se malo podrobnije "bavila" temom sotonizma pa sam imala priliku procitat i ovu knjigu...
Kazu da je najveca zamka sotone upravo to što uspjeva uvjeriti ljude da on ne postoji. Naime, ako je, primjerice, riječ o nekom opsjednucu, sotona ce uciniti sve da uvjeri okolinu da se radi o nekom psihickom poremecaju. Zato su i egzorcisti vrlo oprezni prije nego pocnu vrsit egzorcizme. Jer nekad je doista riječ o psihičkom poremećaju, a ako nije, ako je sotona u pitanju, čim ga otkriju već je on izgubio napol bitku. Tako bar kaže Amorth...
Pa i Crkva godinama nije uopće pričala o tome, tek je 1999. godine izdan u Hrvatskoj novi obrenik za egzorcizme...
Što se tiče rock glazbe... I to je jedna od zamki zloga. U principu, ne smije se u svakoj rock pjesmi tražit sotonu, ali, na žalost, ima i takvih pjesama. Ima pjesama gdje se sotona izricito priziva, a ima onih gdje se sotona uopce ne spominje ali u tzv "backward maskingu" mozemo cuti stihove posvećene nečastivom. grozno... probajte na youtubeu upisat neku pjesmu + "reverse"... :?

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2009 08:36 

Ne čitam te stvari. Držim se davne preporuke mnogih monaha, ispovjedalaca i poznavatelja duhovnog puta da đavlu ne treba dati prostora. Dostatan je život u vjeri, redoviti sakramenti i molitva. Onaj tko s Bogm živi nema ništa sa đavlom. Davat mu ovakvu popularnost isto je kao i smatrati da ga uopće nema.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2009 09:26 

Nije u tradiciji Katoličke Crkve ignoriranje djelovanja sotone na živote ljudi u svijetu. Mnogi svetci (npr sv. Ignacije Loyola) su itekako to djelovanje uzimali u obzir, jer se bez toga, ne može sagledati napredak duše prema svetosti, vjeri i u konačnici prema Kristu.

Vrh

PostPostano: Čet tra 02, 2009 18:28 

Barnaba je napisao/la:
Nije u tradiciji Katoličke Crkve ignoriranje djelovanja sotone na živote ljudi u svijetu. Mnogi svetci (npr sv. Ignacije Loyola) su itekako to djelovanje uzimali u obzir, jer se bez toga, ne može sagledati napredak duše prema svetosti, vjeri i u konačnici prema Kristu.

Slažem se u potpunosti.

Mislim da svaki vjernik treba biti svjestan da je slab, da sotona postoji i djeluje, da se prikriva i da grijeh još Adama i Eve prikazuje kao poželjan i navodno dobar za čovjeka, no isto tako mislim da nije dobro za čovjeka da tome pridaje preveliku važnost.

Hoću reći da ima ljudi koji u svemu prenaglašeno vide sotonsko djelovanje, pa na taj način podsvjesno sotonu stavljaju u centar svog života, svoje životne poteze usmjeravaju na način da „izbjegnu zamke“, čime ga na neki način stavljaju u poziciju nekoga boga.

Mislim da život treba živjeti oslonjen na Boga, Boga postaviti za središte svog života, pouzdavati se u Snagu odozgor, pa na taj način „izbjegavati zamke“, odnosno odolijevati iskušenjima.

Vrh

PostPostano: Sri tra 22, 2009 17:11 

Pozdrav dobri ljudi !! Ovo je moj prvi post. :)

Ako itko zna nešto o zamkama Sotone onda sam to ja.Počelo je sve kada sam počeo slušati zlu glazbu "heavy metal".U početku mi se ta glazba uopće nije sviđala ali pristisak vršnjaka je bio previše jak.Sram me priznati,ali popustio sam.Uskoro je došlo do toga da sam počeo konzumirati lake droge i uživati u sexu bez obaveza.
Doista,izgledalo je kao da je samo nebo granica.Mislio sam da mogu sve!!
Bože mi prosti,čak sam u jednom trenutku i pomislio za sebe da sam Bog.

Ali nešto se desilo u meni.Neka promjena.Shvatio sam da ne mogu živjeti više tu jadnu imitaciju života i vratio sam se svojoj katoličkoj vjeri.
Hvala Bogu, sve je dobro završilo.

Vrh

PostPostano: Sri tra 22, 2009 17:24 

Dobra_duša je napisao/la:
Pozdrav dobri ljudi !! Ovo je moj prvi post. :)

Ako itko zna nešto o zamkama Sotone onda sam to ja.Počelo je sve kada sam počeo slušati zlu glazbu "heavy metal".U početku mi se ta glazba uopće nije sviđala ali pristisak vršnjaka je bio previše jak.Sram me priznati,ali popustio sam.Uskoro je došlo do toga da sam počeo konzumirati lake droge i uživati u sexu bez obaveza.
Doista,izgledalo je kao da je samo nebo granica.Mislio sam da mogu sve!!
Bože mi prosti,čak sam u jednom trenutku i pomislio za sebe da sam Bog.

Ali nešto se desilo u meni.Neka promjena.Shvatio sam da ne mogu živjeti više tu jadnu imitaciju života i vratio sam se svojoj katoličkoj vjeri.
Hvala Bogu, sve je dobro završilo.

Dobro doša dobri čoviče :D , ali još nije sve završilo :lol:

Vrh

PostPostano: Čet tra 23, 2009 18:19 

Hvala na dobrodošlici. :D

Vrh

PostPostano: Ned tra 26, 2009 07:08 

Hvala na dobrodošlici. :D

Iskoristio bi i ja priliku pa ti poželio dobrodošlicu, neka nam ovo virtualno druženje, bude na korist i blagoslov.

Vrh

PostPostano: Ned tra 26, 2009 21:46 

Treba biti jako oprezan prema nekim stvarima.Zamke Nečastivog su jako suptilne i inteligentne.Samo slušajte svoju intuiciju i onda će te znati o čemu pričam. :wink:

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2009 08:03 

Treba biti jako oprezan prema nekim stvarima.Zamke Nečastivog su jako suptilne i inteligentne.Samo slušajte svoju intuiciju i onda će te znati o čemu pričam. :wink:

Treba slušati Crkvu, a sotona je bespomoćan pred onim koji bliz Gospodinu.

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2009 08:46 

Ne pomaže tu ljudska intuicija, to bi bilo krajnje pogrešno postupanje. Sara je u pravu jer poslušnost je ono što sotona ne može biti, naprosto zbog toga je i postao pali anđeo. Stoga poslušnost Crkvi i redovit sakramentalni život je prva i osnovna obrana.

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2009 16:25 

Da,Princ Tame je tada nemoćan.

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2009 16:50 

Imala sam osobni kontakt sa opsjednutom osobom ..... to postoji, ali nije toliko često kako ljudi smatraju (barem koliko ja znam)...... isto tako nekoć sam puno čitala o sotoni, zamkama zloga, egzorcizmu..... da vas ne zamaram s detaljima.... ono što želim reći jest to da o sotoni uopće više ne razmišljam..... ono po čemu znate da sotone nema jest mir u dubini srca.... a takav mir dolazi samo od Boga. I ja nemogu reći da se Boga bojim, nemogu se bojati ljubavi, a on jest moja ljubav, moj smisao, moj život, on živi u meni, on je samnom kada sam sama, kada sam sretna, samnom je u kušnjama, u svakoj mojoj pori..... ja obožavam svoga Boga.... kada njega usitinu voliš ne postoje nikakvi strahovi..... i ne bojim se ja njegove kazne već je jedini moj strah da bih ga nekom svojom slabosti mogla povrijediti. Znam da će mi sve on to oprostiti, ali kada nekoga voliš ne želiš mu nanositi bol...... o kako nam je moglo biti lijepo, a mi smo svoga Boga dali ubiti..... i zato mi svaki dan kapne suza....

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2009 20:32 

marijaazg je napisao/la:
Imala sam osobni kontakt sa opsjednutom osobom .....
..... ja obožavam svoga Boga....
...... o kako nam je moglo biti lijepo, a mi smo svoga Boga dali ubiti..... i zato mi svaki dan kapne suza....

:shock: :roll: Oprosti Marija (i ostali jer znam da to nije tema), ali mislim da je za našu vjeru Kristova žrtva prevažna da bi je svodili na emotivni doživljaj.

Vrh

PostPostano: Pon tra 27, 2009 22:25 

Tirsa- zbog čega misliš da je to "samo" emotivni doživljaj?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata