Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 08:54

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Sri sij 19, 2022 08:59 

Bog kaže Vassuli: "Sva mudrost dolazi od mene – otvorite svoje srce, a ne svoj um ili intelekt." (Bilježnica 62/9-13).

Mrak je pao na Boga i čovjeka. Preduvjet za pravo razumijevanje Boga jest gotovo djetinje prihvaćanje Boga, posvećenje Bogu i pouzdanje u Boga. Vassuline su poruke poziv na povratak našemu djetinjstvu djece Božje. Slava, moć i visoki položaji nisu preporučeni u Evanđelju. Ali Crkva je na žalost postala hijerarhijska institucija moći, što je postalo preprekom širenju Evanđelja i dovođenju čovjeka k punini. Zato bismo mi morali odgajati i njegovati jednostavnost, umjerenost, svjesnost svoje slabosti, pouzdanje u svoju potrebu za Bogom i otvorenost prema njemu.

Sve to upozorava na to da je u Crkvi izgubljena djetinja bezazlenost, a s njome i sposobnost primanja Boga i njegovih milosti. Svećenstvo je postalo Božji nadomjestak na zemlji namjesto njegovih odanih slugu. Isusova je poruka po Vassuli: "Razmišljaj o sebi kao o malom djetetu koje je počelo svoje prve korake" (bilježnica 7/14). Bez djetinje bezazlenosti i otvorenosti čovjeka se ne može poučavati, voditi i pomagati mu.

Udaljavanje čovjeka od Boga ostvareno je s pomoću raznih filozofskih pokreta, socioloških kretanja i zlih djela. To nas je osiromašilo, otušilo nas od Boga, pretvorilo Boga u fikciju ili u iluziju – ili, u najmanju ruku, u stranca.

Prema porukama danima Vassuli, Bog i čovjek intimni su partneri, savez i koegzistencija dvaju bića. Nema neutralnog područja, nema sivila. Božja nazočnost oživljava čovjeka, daje mu izvanrednu vrijednost. Bog kaže: "Kćeri, nalazim radost u tvojoj ništavnosti. Dopusti mi da budem sve ono što ti manjka." Tu je izvor potpore, snage i optimizma. Bog nije okrutni sudac, nemilosrdni despot ili nezainteresirani strana, nego vjerni ljubitelj čovjeka, uvijek ljubazan uvijek zabrinut za čovjekovo dobro i svim svojim Srcem okrenut k njemu.

Novo načelo koje proizlazi iz toga intimnog odnosa dvoje roditelja – Boga i čovjeka jest: zamijeniti ljubav za ljubav, ne za strah i kazne ili bilo kakav probitak. Budući da je Krist objava i Boga i čovjeka, čovjek bi morao biti objava Krista. "Ja sam tebe izabrao da pokažem svoju ljubav po tebi, krhkom cvijetu… Prepusti se meni i daj da te moje ruke oblikuju… Ja ću se objaviti kroz tebe," kaže Bog Vassuli (bilježnica 7, 2).

Kršćanstvo ne može biti propovijedano ili branjeno samo teorijom ili dogmom nego proživljenim Evanđeljem i porukama koje daje Krist. Poruke dane Vassuli posebno su upozorenje ili podsjetnik Crkvi da teoriju pretvori u praksu, da propovijeda primjerom, ne samo riječju, da velike dogmatske deklaracije zamijeni živom i posvjedočenom vjerom pretočenom u život.

Poruke koje je Krist dao po Vassuli poučavaju nas, vode nas, ohrabruju, liječe, oslobađaju od obmana i bude nas iz pospanosti. One nas potiču da težimo za dubljim značenjem egzistencije. Samo promjene unutar svake osobe donose promjene u društvu, u Crkvi i svuda. Kad se čovjek jednom promijeni, onda i te promjene rađaju druge nove promjene.

Mnogi danas… odbijaju dokaz mojega Duha Svetoga koji se sada toliko očituje… Moj će vas Duh Sveti usmjeriti kao što sam ja usmjerio svoje učenike, osjenit će vas mojom milosrdnom ljubavlju. Ja ću svakome pokazati da moje Ime, Isus, Znači Onaj-Koji-Spasava… Odsad će svećenici, biskupi i kardinali početi otvarati svoje uši i čut će moj glas i s obiljem milosti izlijevanih na njih iz mojega neizmjernog milosrđa počet će shvaćati. I s njihovih će očiju pasti ljudske od skorene apostazijske prašine i oni će opet početi gledati sjaj mojega Duha Svetoga. Oni će ugledati neizmjerno bogatstvo mojega Presvetoga Srca, bogatstvo sačuvano za vaša vremena." (Bilježnica 61/6-8).

U svim Vassulinim porukama naglasak je na čovjeku. On se pojavljuje veći od sebe. Bog kaže Vassuli: "Radujem se u tebi! Ljubi me bez pridržaja, zadovoljavaj za one koji su me zaboravili i koji umnožavaju moje rane. Ljubi me, Vassula, iscjeljuj moje ljubljene duše. Budi moje Nebo!" (Bilježnica 8, 10). Nebo nije tamo negdje iznad zvijezda ili iza groba, nego tu i sada, u svakoj duši posvećenoj Bogu.

Uloga Duha Svetoga danas mora biti priznata u svijetu. Ni samo čovjek, ni samo Bog (bez naše suradnje), nisu dostatni za spasenje i za nadu na bolji svijet. Odsutnost je štovanja Duha Svetoga zastrašujuća. On je zamijenjen ljudima, njegove riječi čovjekovim riječima, njegova milosti politikom. Opkoljen institucijama blokiran je put Duhu Svetome. Namjesto da Božji Duh Sveti vodi svoja stvorenja, stvorenja traže, kroz institucije i birokratske strukture, da vode Njega. Kristov razgovor sa Vassulom ističe partnerstvo:

Moraš naučiti kako ja radim, kako osjećam i kako moja ljubav zapali srca… Sada kad smo sjedinjeni nastavit ćemo raditi zajedno. Ja ću upotrijebiti tvoju ljubav prema meni da ozdravim mnoge duše koje su na putu da budu zahvaćene Sotoninim plamenom. Ti i ja pomoći ćemo tim dušama. Sve što moraš činiti jest žarko me ljubiti… Ostani ništa i daj da ja budem sve što ti manjka." (Bilježnica 7/60-64).

Isus čini sve da bi ojbavio svoje nakane i uvjerio Vassulu u svoju neizmjernu ljubav prema njoj, ali je ne prisiljava da je prihvati. Prije uvjerava, poučava, pomaže i nadahnjuje. To je krajnje poštivanje čovjekove slobode i povjerenja. Isus štiti Vassulinu slobodu, nikad je ne primorava. On pomaže Vassulinoj 'nevjeri' i poziva je da mu se potpuno preda kako bi joj mogao podariti svoju narav.

Rehabilitacija laika i obnavljanje njihovih karizmi važni su aspekti Vassulina poslanja. Isus imenuje Vassulu da bude njegova 'nositeljica' i njegov glas i da ljudima donese njegovu poruku. Nijekanje karizmi Duha Svetoga kod laika bilo bi nijekanje samoga Duha Svetoga. Na žalost, to se događa ne samo hipotetski ili potencijalno nego je to danas općenita stvarnost u Crkvi. Vakuum stvoren zbog nepoštivanja karizmi laika, Sotona je iskoristio. Svećenici i biskupi sami ne mogu danas zadovoljiti sve potrebe Crkve i svijeta. Dapače, bez karizmi laika karizma se drugih (svećenika i biskupa) gasi. Dokaz tome jest alarmantno opadanje poziva za svećenike.

Oslabljenost laičkih karizmi izaziva oslabljenost karizmi kod drugih. Svaka je karizma povezana i usmjerena na druge karizme. Ako je jedna odbačena i druge su odbačene. Laici u Crkvi u sadašnjoj strukturi svedeni su na puke stvari ili nijeme promatrače. Posljedice su znatne kao što nas Božje poruke po Vassuli opominju. Bog šalje Vassulu i druge laike kao glasnike po svijetu. Tko može tvrditi da laici nisu potrebni Crkvi i svijetu u cjelini? Mnoge sfere društvenog i religioznog života prolaze netaknuti zbog manjka ili odsutnosti laika. Ne iznenađuje da su ta neobrađena polja postala prave pustinje.

Vassuline poruke i njezino osobno angažiranje da ih rašiti među suvremene ljude došle su u vrijeme velike opasnosti u kojoj smo zatrovani do uništenja svoje vlastite ljudskosti i da obećanje o spasenju okrenemo protiv nas samih. Intelektualna tama umotala je svijet u mrtvački pokrov. Svijet je zbunjen, etičke vrijednosti nagrižene, razlikovanje dobra i zla postalo je zamućeno ili beznačajno. Razorne sile raspojasano divljaju. Ubrzanim se korakom čitav svijet približava potpunoj katastrofi, tzv. 'sudnjem danu'.

Odgovarajući na pitanje koliko je još vremena ostalo do Sudnjeg dana čovjek bi mogao špekulirati i postaviti mnogo različitih odgovora, ali čovjek ne može nijekati da nužni faktori već ne postoje. Kako je čovjek opetovano odbijao ponude za spas, možda mi već živimo u vremenu očišćenja. Glad se širi na zemlji. Narodi ratuju protiv naroda. Gospodin je Vassuli rekao da su mu se oči umorile gledajući nas kako koljemo jedni druge. Zapravo, sada bi bilo pravo pitanje: Ima li još vjere?

Sotonska zavođenja smotala su čitav svijet, uključujući najbolje među nama. Politika Ujedinjenih naroda (ili bi trebalo reći 'podijeljenih' ili 'razjedinjenih naroda') to potkrepljuje, kad jednako tretiraju agresora i žrtvu, dopuštajući agresoru naoružavanje, dok žrtvi uskraćuju pravo na samoobranu. To je vrijeme kad ništa nije nemoguće, to nije vrijeme za oklijevanje. Zato su Božje očinske opominjujuće poruke po Vassuli presudne za čovječanstvo.

Dijalog između Boga i čovjeka u posljednjih 150 godina pojačan je zbog povijesne i religiozne situacije. Vassula je živi svjedok da taj dijalog još i danas traje
. Njezina su pisanja najnoviji dokaz tome i u njima Bog slijedi logiku spasenja s naglaskom na prioritete važne za naše vrijeme. Iz Vassulinih bilješki lako se vidi da je Spasitelj svijeta na djelu osobito u čovjeku. Iz poruka je također jasno vidljivo da trend i razvoj našega vremena nedvojbeno požuruje dan Kristova dolaska i čovječanstvo se mora suočiti s tom činjenicom.

Presveta Djevica Marija dala je tu poruku po vassuli Fili9pincima 29. studenoga 1992.:

Kao Majka dolazim tražiti od vas da slušate svojega Oca. Čujte ga i učinite sve ono što on traži od vas da činite. Na osobit sam vam način pokazala rane naših Srdaca. Ostat ću s vama na ovaj način još kratko vrijeme. Ali ne ću vas ostaviti, vas koji ste Pastirova janjad, a da vas ne uvjerim da imate zaklon i pašnjak. Svijet opet pogrješno ocjenjuje vremena, a ne može prepoznati ni znakove. Svijet ne sluša naša Dva Srca, niti ih razumije. Odbijaju nas…

A blizu je čas kad će Svjetlost zasjati odozgo i naša Dva Srca, kao dvije Svjetiljke koje svijetle jedna kraj druge, oživjet će ovaj svijet, izvodeći ga iz mraka u svjetlo. Ta Dva Srca, koja je svijet obezvrjeđivao, na kraju će pobijediti! A ova kraljevstva svijeta proći će i bit će zamijenjena Kraljevstvom moga Sina… Sve vam je to sad vrlo blizu! (Bilježnica 63).

o. Ljudevit Rupčić, OFM

teolog, profesor egzegeze, pisac

Zürich, Švicarska
bdm is offline

Vrh

PostPostano: Sri sij 19, 2022 09:19 

Bog- Isus je već 1988. tri godine prije pada komunizma u SSSR-u Vasuli prenjeo da će se to dogoditi
Bog je rekao vassuli da će Rusija biti u budućnosti jaka kršćanska zemlja, za razliku od tada gdje je komunizam načioni toliko zla i toliko unazadio crkvu u rusiji!
Dao je šest proročanszava o rusiji,padu komunizma, i velokoj ulozi koju će rusija igrati u slijedećih pedesetak godina u svijetu i na polju kršćanstva!

Isus također kaže da je masonerija na početku svoga kraja...spominje i masoneriju koja se uvukla u vrh KC ( Slično kao i objavama koje je primao don Stefano Gobi od 1973.g , tiskano u tzv. Plavoj knjizi- " Svećenicima Marijinim predragim sinovima"...koja se mogla nabaviti npr.u crkvi na Jordanovcu u Zagrebu)

Isus također navješćuje da će se Crkva obnoviti, ujediniti, "ustati",postati jača nego ikada od zadnja dva raskola i šizme
Isus navještava sjedinjenje svih kršćana pod papinim vodstvom!
Isus navješta veliko izljevanje Duha svetoga na sve ljude...mnogi pogani i ateisti će se obratiti!
Isus govori o Novoj zemlji i novom nebu, Novom jeruzalemu, Isus će sići među nas, živjeti i vladati nad nama vječnom ljubavlju
Isus i BDMarija govore o čistilištu, raju ,paklu
Isus daje poruku biskupu Lefebru da se pomiri sa papom
Isus spominje u pozitivnom smislu SVEĆENIĆKI MARIJANSKI POKRET I don S.Gobija
Isus govori o fatimi, garabanalu, međugorju...govori o Savezu DVAJU SRDACA...Prečistom Srcu Isusovu i o Bezgrešnom Srcu Marijinu koji su naraskidivo povezani i bliski
Isus vasuli citira pet važnih molitvi...među njima molitvu sv. mihaelu arkanđelu i MEMORARE-SPOMENI SE-SV.Bernarda
itd,itd...

Vrh

PostPostano: Sri sij 19, 2022 12:15 

Odgovoriti ću ti bez filozofiranja ,iskreno,ali isto tako očekujem od tebe d na moja pitanja odgovoriš iskeno i referiraš se točno na ono što te budem pitao
Ta notofikacija nije dogma, nije nepogrešivo mišljenje koje se ne može povući i promijeniti!
U katoličkom nauku postoji pet stupnjeva , pet gradacija sigurnosti , točnosti neke tvrdnje vezane za izjave koje se daju
Ova notifikacija nije ni blizu dogmatskog mišljenja...ona je negdje na 4.stupnju ,ako uzmemo a je dogma 1. stupanj nezabludivosti

Da li ti misliš da KZNV , prije se zvalo Sveti oficij, nije nikada pogriješila kada je izrekla neko svoje mišljenje?
Odgovori iskreno bez izvrdavanja amo na to...ja ti ogu iznjeti odmah barem 5 primjera gdje je Kongregacija mijenjala svoja mišljenja! U svjetlu toga, KZNV je moguće u krivu u vezu vassule ryden,to će se ubrzo pokazati

Hajdemo osporavati mišljenje Katoličke crkve i propagirati lažne proroke!
Nisam znala da ovaj forum tome služi. :?
Malo da ponovimo, citiram adrijanu:
"Pozdrav. Vassula Ryden nije katolkinja, krštena je u Grčkoj pravoslavnoj crkvi, udana za švedskog luterana (2. brak), a njena vjera je mješavina svega i svačega, iako se najčešće naziva "kršćanskom mističarkom".

Vassula je '80-tih godina uspjela privući pažnju i naklonost Karizmatskog pokreta koji ju je neko vrijeme podržavao, a onda su njezine knjige s porukama poslane i Kongregaciji za nauk vjere (J. Ratzingeru). 1995. g. Ratzinger je službeno napisao kritičko Upozorenje, a u intervjuima je naglašavao da se ne radi o osudi bez suđenja, nego da postoje "dvojbeni apokaliptički elementi i ekleziološki aspekti koji nisu jasni." Tražili su njena razjašnjenja, pa danas postoji čitava dokumentacija o njihovom "dopisivanju".

2007. kard. Levada na čelu iste Kongregacije izjavio je da prijašnji stav (Upozorenje) još uvijek vrijedi i preporučio je katolicima da se ne pridružuju njenim molitvenim zajednicama. Radi se o udrugama "Pravi život u Bogu" (True life in God), ima ih danas svuda po svijetu. Kod nas su objavljene gotovo sve njezine knjige, a '80-tih godina predgovore njenim knjigama pisali su vrlo poznati i utjecajni svećenici i teolozi kojima je bila zajednička, reći ću i to, pripadnost i simpatiziranje Karizmatskog pokreta. Danas je KP uglavnom prihvatio Papin stav o Vassuli, osobito u inozemstvu, i ne gleda više blagonaklono na nju.

2011. g. Grčka pravoslavna crkva službeno se ogradila od Rydenove i savjetovala svojim vjernicima da ne ulaze u njene zajednice. 2012. g. ciparska crkva proglasila je Vassulin nauk heretičnim. Velike kontroverze izaziva i činjenica da Vassula poruke dobiva preko jednog anđela "automatskim pisanjem", što se smatra više okultnom praksom nego nadahnućem Duha. Na takav se način može lako stupiti u kontakt sa zlim anđelima umjesto s Bogom."
No, nažalost, lažni proroci zavedu lako lakovjerne.
Još:
Ne nasjedajte na lažne proroke
"Pošto Vassula Ryden živi u Švicarskoj, među prvima se o njenim knjigama i konferencijama izjasnio švicarski biskup Mgr. Heinrich Schwery 1991. g. Upozorio je da Vassula promovira nekakvo dvojbeno pan-kršćanstvo i da se njene poruke ne mogu smatrati nadnaravnim.

Kongregacija za nauk vjere dva je puta službeno reagirala, upozoravajući na:
– prikaz Presvetog Trojstva, na zbrku imena i uloga pojedinih božanskih osoba u njenim porukama:
– na proročanstva o skorom razdoblju prevlasti Antikrista unutar Crkve;
– na milenaristički stil: čudesne Božje intervencije prije drugog Kristovog dolaska donijet će zemlji jednu eru mira i prosperiteta
– proročanstvo o ujedinjenju svih kršćanskih zajednica, o stvaranju tzv. pan-kršćanstva, u kojemu će se izgubiti odlike pojedinih Crkvi, suprotno katoličkom nauku i ekumenskom zalaganju.
Ti službeni dokumenti Katoličke crkve nalaze se na sljedećim stranicama:

http://www.ewtn.com/library/CURIA/CDFRYDN1.HTM
http://www.ewtn.com/library/CURIA/CDFRYDN2.HTM

Vassula je međutim nekoliko puta čak i mijenjala svoje poruke pokušavajući ih približiti katoličkom nauku, što je samo dokaz kako njene objave nisu nadnaravnog podrijetla.

Više o tome:
http://www.catholicdoors.com/isit/isit07.htm
http://www.unitypublishing.com/Appariti … 20Mark.htm

Vatikan, 24. 10. 1995. (IKA) – Radio Vatikan je 23. listopada objavio Priopćenje koje je Kongregacija za nauk vjere izdala 6. listopada, a odnosi se na Vassulu Ryden koja se po svijetu predstavlja kao vidjelica i prenositeljica nadnaravnih poruka. Vassula je nedavno boravila i u našoj zemlji te su o njezinim nastupima izvješćivale i naše građanske novine. Kongregacija za nauk vjere kao vrhovni ured za čuvanje katoličkog pravovjerja je nakon duljeg istraživanja toga slučaja odlueila izvijestiti javnost da je ono što Vassula Ryden govori i naviješta, s katoličkog stajališta neprihvatljivo. Priopćenje izričito navodi određene naukovne zablude. U navodnim Vassulinim objavama ona se netočno izražavala o odnosima osoba u Presvetome Trojstvu, naviještala je skoro razdoblje Antikristove vlasti u samoj Crkvi, zatim na milenaristički način (milenarizam je netočno učenje da će prije Sudnjega dana na zemlji biti uspostavljeno tisućgodišnje Božje kraljevstvo) govori o razdoblju Božje pobjede s mirom i sveopćim blagostanjem prije drugoga Kristova dolaska. Također ona naviješta u skoroj budućnosti Crkvu koja bi bila neka neodređena svekršćanska zajednica. Činjenica da u novijim Vassulinim spisima nema više takvih tvrdnji, pokazuje da ni ono prije nije moglo biti plod nebeskih poruka. Priopćenje, osim toga, upozorava da Vassula Ryden, premda je članica Grčke Pravoslavne Crkve, bez ikakvih ograda prima sakramente u katoličkim crkvama, postavljajući se tako iznad svake crkvene vlasti, što izaziva uznemirenje i neraspoloženje pravoslavnih crkvenih službenika. Premda u njezinim nastupima ima i pozitivnih kršćanskih sadržaja, Kongregacija zaključuje da je učinak svega toga negativan, te poziva katoličke biskupe neka o tome izvijeste svoje vjernike i neka Vassuli ne dopuste nikakvo nastupanje u crkvenim prostorima ni na crkvenim skupovima. Vjernici trebaju znati da u spisima i nastupima gospođe Vassule Ryden nema ničega što bi se moglo smatrati plodom posebne nadnaravne objave.

Vrh

PostPostano: Sri sij 19, 2022 17:52 

Bog- Isus je već 1988. tri godine prije pada komunizma u SSSR-u Vasuli prenjeo da će se to dogoditi
Bog je rekao vassuli da će Rusija biti u budućnosti jaka kršćanska zemlja, za razliku od tada gdje je komunizam načioni toliko zla i toliko unazadio crkvu u rusiji!
Dao je šest proročanszava o rusiji,padu komunizma, i velokoj ulozi koju će rusija igrati u slijedećih pedesetak godina u svijetu i na polju kršćanstva!

Isus također kaže da je masonerija na početku svoga kraja...spominje i masoneriju koja se uvukla u vrh KC ( Slično kao i objavama koje je primao don Stefano Gobi od 1973.g , tiskano u tzv. Plavoj knjizi- " Svećenicima Marijinim predragim sinovima"...koja se mogla nabaviti npr.u crkvi na Jordanovcu u Zagrebu)

Isus također navješćuje da će se Crkva obnoviti, ujediniti, "ustati",postati jača nego ikada od zadnja dva raskola i šizme
Isus navještava sjedinjenje svih kršćana pod papinim vodstvom!
Isus navješta veliko izljevanje Duha svetoga na sve ljude...mnogi pogani i ateisti će se obratiti!
Isus govori o Novoj zemlji i novom nebu, Novom jeruzalemu, Isus će sići među nas, živjeti i vladati nad nama vječnom ljubavlju
Isus i BDMarija govore o čistilištu, raju ,paklu
Isus daje poruku biskupu Lefebru da se pomiri sa papom
Isus spominje u pozitivnom smislu SVEĆENIĆKI MARIJANSKI POKRET I don S.Gobija
Isus govori o fatimi, garabanalu, međugorju...govori o Savezu DVAJU SRDACA...Prečistom Srcu Isusovu i o Bezgrešnom Srcu Marijinu koji su naraskidivo povezani i bliski
Isus vasuli citira pet važnih molitvi...među njima molitvu sv. mihaelu arkanđelu i MEMORARE-SPOMENI SE-SV.Bernarda
itd,itd...

Kako se zove tvoja sekta ako se smije znati?

Vrh

PostPostano: Čet sij 20, 2022 18:05 

Moja sektaj e RKC...punopravni sam član od rođenja,što ću bitii do smrti :))

Šta gore navedeno nije u skladu sa našom vjerom??
pRETPOSTAVLJAM A NISI PROČITAO NIJEDNU KNJIGU od vassule pa neznaš o čemu dotična piše i koloko su poruke koje daje Isus pravovjerne , što je najvažnije u totalnom skladu sa znakovima vremena
Naravno, onima koji nemaju sklonosti pema privatnim objavama, a za tebe znam da ih nemaš, kao što ni međugorju nedajeđ ni 1 posto šanse
Pročitao sam nekoliko njezinih knjiga i sve su izvanredne...zanimljivo za ove poruke je da ih daje sam Isus-Bog

Zadnih 200 godina od francuske revolucije, od nebekih objava imali smo uglavnom ukazanja BDMarije...skoro 99 posto...ova je posebno zanimljiva jer ih donosi Isus ( uz BDMariju, arkanđela Mihaela i osobnog anđela čuvara)

Vrh

PostPostano: Čet sij 20, 2022 18:40 

U 2.knjizi Pravi život u Bogu ( 174 strane ) nalaze se zanimljive teme, događaji na koje se Isusu referira:

Isus više puta u 1988. godini prorokuje da će Rusiju duhovno uskrsnuti...da će ista u skoroj budućnosti duhovno oživjeti i preporoditi se ...da će biti u Božjim očima sveta zemlja, duhovno preporođena, da će komunizam propasti isl. ( str.46,47,64,65,76,77
To se vrlo brzo dogodilo...nakon 3 godine raspada se SSSR, perjanica omunizma u svijetu, tamnica naroda koja je devastirala pravoslavlje od 1917. godine, koja je silom uvela komunizam u sve susjedne zemlje, znamo svi za zemlje varšavskog pakta !)...od tadakomunizam jako slabi, daju se slobode pravoslavnoj crkvi, država je u skladnim čak odličnim odnosima sa PC! itd.

Isus prorokuje da će Crkva ( Katolička crkva) biti obnovljena, poboljšana,očišćena od grijeha i masonerije u svojim
redovima...da će Crkva biti sjedinjena ( str.13,18,145-6,121,124, 77,81,83,97 ), pod posebnom zaštitom i pobjedom Presvetog Srca Isusova i Bezgrešnog Srca MArijina!
Doći će do sjedinjenja svih kršćana pod svetim ocem-papom i KC

Spominje se više puta ukazanje u Fatimi i Garabandalu ( str.29,41,48,51,54,57,64,odnosno strane 10,32,42,43,29,37,41,48,54,59 itd)
Isus i BDMarija naglašavaju da je Garabandal nastavak ukazanja u Fatimi ( a na drugim stranicama se poslije spominje da je Međugorsko ukazanje nastavak ovih dvoje !)
Isus kaže da će Garabandal oživjeti ... i to za vrijeme života Vassule ( ona sada ima 80 godina)...

Isus više puta govori o skorm dolasku Novog neba i Nove zemlje (za vrijeme naše generacije). Isus govori o Novom Jeruzalemu i potpuno obnovljenoj Crkvi i pobjedi kršćanstva nad protubožjim silama ( često se kao veliki neprijatelj spominje masonerija, koja je čak ušla u instit. Crkvu)

Isus posebno spominje snagu moljenja krunice , koje se sotona najviše boji i drhti
spominje i svjedočanstva nekih poznatih svetaca Crkve- sv. franju, svetog augustina, sv, Bedu, sv.papu Ivana Pavla II. koji mu je posebno bio drag i kojeg spominje da mu je miljenik ( tada je još bio živ i njemu je Vasssula uspjela predati određenu poruku koju joj je Isus naredio da preda papi IP II!

Isus jako često govori Vasuli o jakom izljevanju Duha svetoga na čovječanstvoo, novim duhovima-pedestnici koja nas ubrzo očekujee

Govorii o racionalizmu koji je počeo prevladavati u novom dobu, i samoj crkvi i kojii skoro da stvara pustinju u vjerii

Isus govori da otvorimaosrca ,a ne um !(moderno doba, new age stalno govori i pjeva open your mind)

Vrh

PostPostano: Čet sij 20, 2022 18:59 

Isusove poruke vasuli su pozitivne za budućnost Crkve, kršćanstva u svijetu...poruka je to nade u bolju budućnost koja nam ubrzo dolazi !
Prorokuje obnovu kršćanstva u Rusiji koja će u budućnosti duhovn rasti...spominje se obnova Crkve-KC i da će doći napokon do sjedinjenja svih kršćana ( pravoslavnih, protestanata i KC-Crkve) pod vodstvom pape i KC!
Znači, ne radi se o nikakvoj sekti izvan KC ili koja bi bila protiv kC!
Ovo su oruke koje nam daju veliku nadu u pobjedu nad protubožjim, protukršćanskim snagama....posebno se naglašava neprijateljsko dkelovanje crne zvijer, crne pantere- masonerije!
Ubrzo nas čekaju velike stvari u korist kršćanstva i pobjede Dva Srca ( Prečistog srca Isusova i Bezgrešnog Srca Marijina!)
Zar bi o tome govorio sotona ili neki antikatolički nastrojen lažni prorok??

Vrh

PostPostano: Čet sij 20, 2022 20:12 
Administrator

Crkva se očitovala da Vassuline poruke nisu nadnaravne, odnosno da nije dobivala nadnaravne poruke od Isusa, te se zabranjuju njezini nastupi u KC. Ne želim da se ova stranica iskorištava za promociju njezinih poruka.

Vrh

PostPostano: Pet sij 21, 2022 14:54 

... Kod nas su objavljene gotovo sve njezine knjige, a '80-tih godina predgovore njenim knjigama pisali su vrlo poznati i utjecajni svećenici i teolozi kojima je bila zajednička, reći ću i to, pripadnost i simpatiziranje Karizmatskog pokreta. Danas je KP uglavnom prihvatio Papin stav o Vassuli, osobito u inozemstvu, i ne gleda više blagonaklono na nju.

2011. g. Grčka pravoslavna crkva službeno se ogradila od Rydenove i savjetovala svojim vjernicima da ne ulaze u njene zajednice. 2012. g. ciparska crkva proglasila je Vassulin nauk heretičnim. Velike kontroverze izaziva i činjenica da Vassula poruke dobiva preko jednog anđela "automatskim pisanjem", što se smatra više okultnom praksom nego nadahnućem Duha. Na takav se način može lako stupiti u kontakt sa zlim anđelima umjesto s Bogom."
No, nažalost, lažni proroci zavedu lako lakovjerne.
Još:
Ne nasjedajte na lažne proroke
"Pošto Vassula Ryden živi u Švicarskoj, među prvima se o njenim knjigama i konferencijama izjasnio švicarski biskup Mgr. Heinrich Schwery 1991. g. Upozorio je da Vassula promovira nekakvo dvojbeno pan-kršćanstvo i da se njene poruke ne mogu smatrati nadnaravnim.

Kongregacija za nauk vjere dva je puta službeno reagirala, upozoravajući na:
– prikaz Presvetog Trojstva, na zbrku imena i uloga pojedinih božanskih osoba u njenim porukama:
– na proročanstva o skorom razdoblju prevlasti Antikrista unutar Crkve;
– na milenaristički stil: čudesne Božje intervencije prije drugog Kristovog dolaska donijet će zemlji jednu eru mira i prosperiteta
– proročanstvo o ujedinjenju svih kršćanskih zajednica, o stvaranju tzv. pan-kršćanstva, u kojemu će se izgubiti odlike pojedinih Crkvi, suprotno katoličkom nauku i ekumenskom zalaganju.
Ti službeni dokumenti Katoličke crkve nalaze se na sljedećim stranicama:

http://www.ewtn.com/library/CURIA/CDFRYDN1.HTM
http://www.ewtn.com/library/CURIA/CDFRYDN2.HTM

Vassula je međutim nekoliko puta čak i mijenjala svoje poruke pokušavajući ih približiti katoličkom nauku, što je samo dokaz kako njene objave nisu nadnaravnog podrijetla.

Više o tome:
http://www.catholicdoors.com/isit/isit07.htm
http://www.unitypublishing.com/Appariti … 20Mark.htm

Vatikan, 24. 10. 1995. (IKA) – Radio Vatikan je 23. listopada objavio Priopćenje koje je Kongregacija za nauk vjere izdala 6. listopada, a odnosi se na Vassulu Ryden koja se po svijetu predstavlja kao vidjelica i prenositeljica nadnaravnih poruka. Vassula je nedavno boravila i u našoj zemlji te su o njezinim nastupima izvješćivale i naše građanske novine. Kongregacija za nauk vjere kao vrhovni ured za čuvanje katoličkog pravovjerja je nakon duljeg istraživanja toga slučaja odlueila izvijestiti javnost da je ono što Vassula Ryden govori i naviješta, s katoličkog stajališta neprihvatljivo. Priopćenje izričito navodi određene naukovne zablude. U navodnim Vassulinim objavama ona se netočno izražavala o odnosima osoba u Presvetome Trojstvu, naviještala je skoro razdoblje Antikristove vlasti u samoj Crkvi, zatim na milenaristički način (milenarizam je netočno učenje da će prije Sudnjega dana na zemlji biti uspostavljeno tisućgodišnje Božje kraljevstvo) govori o razdoblju Božje pobjede s mirom i sveopćim blagostanjem prije drugoga Kristova dolaska. Također ona naviješta u skoroj budućnosti Crkvu koja bi bila neka neodređena svekršćanska zajednica. Činjenica da u novijim Vassulinim spisima nema više takvih tvrdnji, pokazuje da ni ono prije nije moglo biti plod nebeskih poruka. Priopćenje, osim toga, upozorava da Vassula Ryden, premda je članica Grčke Pravoslavne Crkve, bez ikakvih ograda prima sakramente u katoličkim crkvama, postavljajući se tako iznad svake crkvene vlasti, što izaziva uznemirenje i neraspoloženje pravoslavnih crkvenih službenika. Premda u njezinim nastupima ima i pozitivnih kršćanskih sadržaja, Kongregacija zaključuje da je učinak svega toga negativan, te poziva katoličke biskupe neka o tome izvijeste svoje vjernike i neka Vassuli ne dopuste nikakvo nastupanje u crkvenim prostorima ni na crkvenim skupovima. Vjernici trebaju znati da u spisima i nastupima gospođe Vassule Ryden nema ničega što bi se moglo smatrati plodom posebne nadnaravne objave.

Nije istina da Vassula propagira pankršćanstvo, neku neodređenu kršćansku zajednicu bez Crkve??
Vassula prima poruke od Isusu i radi isključivo ono što joj Isus kaže...idi tamo, ili ovamo, svjedoči šta sam ti rekao isl.
Ona nije neprijatelj Crjve,nego baš naprotiv...bori se da serazjedeinjene kršćanske zajednice ujedine u Crkvu po vodstvom pape
Preko vassule govori Isus...on govori o Ivanu Pavlu II kao svome ljubljenm papi, spominje i papu Ivana XXIII, spominje pozitivo i papu Pia XII i papu Pavla VI...Vasula ( odnosno) Isus nigdje se ne postavljaju da KC ne bi bila istinska Kristova Crkva, a da je npr. protestanstka ispravna?
Zar bi protestanti propagirali da se vassuli ukazuje BDMarija i koja joj često pričao svojim ukazanjima vjernicima??
Ničega protstanstog nema u pisanju vassule
Ona je bila u katoličkim crkvama...u nekim zemljama gdje nije imala mogućnosti ,jer nije bilo pravoslavne crkve se pričestila u KC ( TO DOPUŠTA crkveni kanon KC!...Radi toga su je proganjali neki pravoslalvni popovi kada su čuli za to...prijetili su joj izopćenjem iz grčke PC!

Znači, vassula (Isus) se nigdje ne zalažu za stvaranje nekog kršćanskog bućkuriša, nekeog dinkretizma ili lažne crkve, nego baš suprotno, da se dogodi sjedinjenje svih kršćanskih crkaca sa KC!
Vasula nigdje ne govori da su glavni pravoslavci a ne katolici,ili da su u pravu protestanti a ne katolilča crkva!
Ali ,kako je jedna od glavnih tema koje joj diktira Isus da se sve crkve ujedine pod jednim pastirskim štapom ( papom), da se izlječi njegovo razjedinjeno Tijelo, onda o tome vassula često govori
Isus joj sa takvim ushitom i ljubavlju priča da jedva čeka da se njegovo rascjepkano Tjelo napokon ujedini u jedno tjelo, jednu Crkvu!
Isus sa ushitom navješta da je to vrijeme dosta blizu i da ga u tome nitko ne može spriječiti...vassula se zebnjom ga pita ,pa kako ću ja to prenjeti svim poglavarima,oni mi neće vjerovati,ja nisam ni teološki potkovana, o tome ne znam ništa, niti imam znanja ako to prenjeti poglavarima kršć.zajednica...Isus joj odgovrara da nećeona to izvesti,nego da će on to svojom svemogućom snagom do toga dovesti!
Isus naravno kao alfa i omega vidi budućnost i zna koliko ima do toga d do ujedinjenja dođe...naravno da sve vlasti na zemlji proizlaze iz Božjeg dopuštenja,i da sve vlasti Bog ako hoće može skinuti...Bog naravno zna kada će Crkva opet iti sjedinena i naravno da o tome može suvereno govoriti!
Isus je 1988. već vasuli navjestio da će doći do pada crvenog zmaja-SSR-a i o tome ima 6 pruka...sva taproročanstva o rusiji su se ostvarila! Tko je tada prognozao da će ubrzo doći do pada komunima u ssr-u ,pada varšavskog pakta, pada berlinskog zida?? to je 88 to sve pogodio osim vasule i poruka iz PŽUB!??
Isto tao Bog suvereno i nepogrešivo zna da če i kada će doći do sjedinjenja Crkve ...O TOME GOVORE PORUKE, A NE O NEKOM STVARANJU PANKRŠĆANSKE vjere/ crkve bez pape na čelu te pankrš.zajenice? To je laž!

Već ranije sam te pitao,pa eto opetpitam sa razlogom...da vam podvučem anologiju u slučajevima:
da li je ikada KZNV-ranije s.oficij ,pogriješio u vezi nekog ukazanja BDM il Isusa?ili u vezi nekog mitika KC?
Je pogriješio je više puta ...isto tako griješi i u vezi vassule i poruka TLIG!
je li s.oficij pogriješo u vezi ivane orelenaske...a sada je ista svetica KC!
Je li SOficij pogriješio u vezi ukazanja faustini kowalskoj...a sada je ta ista"" luda, varalica i heretičarka" svetica KC?
Je li KC i apostolski najviši sud KC pogriješio u vezi fratra Pia, on je kažnjen od sudišta KC ,godinama ma mu je bio zabranjeno ispovijednanje i držanje svete mise, a sada je taj isti Pio iz piatralcene svetac KC!?
Je li bilo joši drugih slučajeva, a najčešće su to slučajevi vezani za ukazanja BDMarije,ukazanja Isua,ili u vezi mističara kc...nažalost, KC ima najmanje sluha kada su mističari KC u pitanju...ali vidimo, da su mnogi od njih tek naknadno rehabilitirani...i ne samo to, nego su postali blaženici i sveci katoličke vjere!!

E,upravo je i ovdje takav slučaj...vassula se kroz poruke koje je daje sam Isus i BDMarija bori za pozitivne stvari;
da dođe do toga da Crkva bude sjedinjena pod jednim pastirom
-da dođe do ponovnog velikog izljevanja Duha svetoga na zemlju, ljude ( ne govori vassula ni o kakvim čakrama,energijama, budizmu, hare krišni isl., nego o izljevanju božjeg duha, Duha svetoga na zemlju i ljude na zemlji
-Isus preko vassule govori o novoj zemlji i novom nebu oje se ne spominje kod induista ili budista, nego u ivanovom otkrivenju...mislim 21. poglavlje
isus govori o tri danam mrakaa koja će doći za vrijeme naše generacije i,a o 3 dana mraka je govorilo više priznatih mističara i posebice mističarki KC! Isus govori o velikom znaku koje nam ubrzo dolazi itd
SVE SU TO ČISTO KATOLIČKE KATEGORIJE, to su proročanstva koja se nalaze u Bibliji ili su i ranije izečena od mističara KC!
Zato dragi forumaši, ne bojte se poruka iz PŽUB...pustite da se o njima nešto kaže...neće zbog njih nijedn latolik postati protestant isl...nisam ni ja ,a ne ćete ni vi!
Ja sam katolik koji je primio i redovito prima sve sakramente KC,nisam ikakav sektaš...nisam ni neuki katolik koji olako prima neke objave...sve objave i mistike jako dobro proučim i detaljno pročitam ....posebice one o ojima pišem afirmativno ili širim njihove poruke!
Nmajte straha od vassule jer nije ona antikristova, nije ona protubožja ili protiv KC...već, naprotiv
hvala ti i slava Isuse...abba

Vrh

PostPostano: Sub sij 22, 2022 15:34 

23.3.1988 Isus govori vassuli:
Moja je volja bila da nadahnem svoga papu IVANA XXIII . da zatraži Novu Pedestnicu na iste temelje svoga Temelja. Sjedinit ću vas sve. I sijete,okupit čete se pod JEDNIM PASTIROM. I među vama ja ću ustanoviti scoje Kraljevstvo.
Moja će Kuća vladati i miru i ljubavi. I moj će svijet biti nanovo rođen.
Vratiti će mi se kao prava djeca, bezazlen bez pakosti.
To će biti Veliki povraak, Preporod, poziv Pastira: NOVA PEDESTNICA, kao na početku ka je krščansvo još bilo u ranoj dobi, nejako ,nevino, bez seičnih probitaka.
AH,svijete!Samo čekaj i vidjet ćeš.

o izljevanju Duha svetoga u iznimnoj meri ima spomenuto još desetak puta u knjižicama (ovo je str.77 II.svezak-PŽUB)
Hvala i slava Isusu...hvala ti Abba ...Oče

Vrh

PostPostano: Sub sij 22, 2022 15:40 
Administrator

Pošto se nastavlja sa reklamiranjem poruka, zaključavam temu.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 26 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata