Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 01:14

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet pro 31, 2021 12:54 

Hvala ti, molim se da biskup Uzinić ne bude taj koji će prvi kod nas uvesti potvrde, kao što je to u Sloveniji i nekim drugim zemljama..

Nekako mislim da ovo kažeš samo reda radi i da se ne moliš za biskupa Uzinića :(

Ne dvojim da su njegove namjere dobre i iskrene, ali citirani iskaz temelji se na pandemijskoj propagandi, a ne na znanosti.
Npr. iskaz: "...negoli da ja, zbog toga što se nisam cijepio, bilo kome uzrokujem bolest i smrt." Taj iskaz temelji se na "propagandi" da samo necijepljeni šire bolest i uzrokuju smrt

Taj iskaz temelji se na činjenici da cjepljeni manje šire bolest.

Što se tiče prosvjeda, indikativno je da u njemu sudjeluju više desničari, a lijevi zazivaju sve oštrije i oštrije mjere..

Ne vidim baš neku visoku korelaciju između procjepljenosti i političkih afiniteta, tim više što je razlika između "desno" i "lijevo" bitno različita u Hrvatskoj - gdje to predstavlja isključivo (a)nacionalizam, i zemljama zapadne Europe i Amerike gdje je taj pojam više usmjeren na pitanje ekonomije i ljudskih prava.

Kod nas je na sceni i dalje "kognitivna disonanca" u medijima koja jako polarizira ljude i izaziva frustracije.

I zato je glupo kada se u raspravama kao jedini izvor informacija koriste mas-mediji.

Crkvu čine i cijepljeni i necijepljeni, a hoće li doći do zabrane sakramenata jednima - koji to čine iz svjesnih moralnih uvjerenja - zar će ih cijepljeni nazivati teoretičarima zavjera, huškačima, nacistima i džihadistima? :roll:

Do zabrane sakramenata neće doći. Za promjenu razmišljajmo malo pozitivno!

Moja starija susjeda se cijepila i sada, 6 mjeseci nakon toga, čeka operaciju da joj odstrane lipom na nozi, nakupinu masnog tkiva, dobroćudni tumor veličine jajeta.. Saznala je ovih dana da je troje ljudi koji su se s njom cijepili isti dan također dobilo taj lipom (na drugim dijelovima tijela)...

Moj kolega na poslu se cijepio i izjavio da od tada više nema problema sa alergijom na ambroziju. Znači li to da je cjepljenje dobro i da osim što smanjuje rizik od smrtnosti od Covida, liječi i druge bolesti?

P.S. Lijek ivermectin koriste neke zemlje (npr. Indija) i iznimno su smanjile broj smrtnih slučajeva (pogledaj njihovu krivulju! - skroz je ravna). Zbog zabrane osnovnih dvaju lijekova protiv covida (u samom početku pandemije) mnogi znanstvenici prozivaju vlade i one potkupljene farmaceute da "puštaju stotine ljudi da umiru na respiratorima, dok učinkovit lijek postoji". Prestrašno.
*

A što masmediji kažu o ovom "lijeku"? :))

Vrh

PostPostano: Pet pro 31, 2021 17:43 
Administrator

Kada bi se svi ponašali po načelu dobrovoljnosti, kako poziva Crkva i biskupi, ne bi bilo netrepeljivosti i podjela. Cijepljenje je slobodan izbor, te nitko ne smije drugoga prisiljavati ili omalovažavati jer se nije cijepio. Nikad nije dobro ići prisilama i ucjenama, ili bilo kakvom agresivnošću. Naletio sam na vijest kako se to načelo primjenjuje u Japanu gdje njihovo ministarstvo zdravstva poziva:
"Molimo vas da se cijepite prema vlastitoj odluci, imajući na umu učinkovitost u prevenciji zaraznih bolesti te rizik od nuspojava. Nemojte se cijepiti bez pristanka. Molimo vas, ne prisiljavajte nikoga na svom radnom mjestu niti one koji vas okružuju da se cijepe. Nemojte diskriminirati one koji nisu cijepljeni”.

Kao katolik se zalažem da se načelo dobrovoljnosti poštuje i u našoj zemlji i da se makne ta negativna polarizacija u društvu.
Sretna Nova Godina svim forumašima.

Vrh

PostPostano: Sub sij 01, 2022 20:36 

totus tuus je napisao/la:
Skupovi gdje se pojavljuju slike Gospe i vješala, i ustaše i židovske zvijezde, nacisti i đihadisti i zazivanje novog suda u Nürnbergu, i prosvjedi protiv farmaceutske industrije i zahtjevi za konjskim lijekovima protiv glista koje proizvodi ta ista farmaceutska industrija.
Parole "Smrt fašizmu" uz klerikalne, bogobojazne političare koji se široko smiju i dobro zabavljaju dok u bolnicama umiru desetine ljudi od Covida. Vidjeli smo populističke huškače koji su na prosvjedu paradirali bez maske, a onda je poslušno navukli u avionu na putu u Bruxelles...
Tko tu radi razdor, pomutnju?
Likovi politike koji hoće svrgnuti vladajuće, likovi koji se po svaku cijenu žele eksponirati, likovi zabrazdili u teorije urote koje su već sva maštanja premašile, "revolucionari" nove pariške komune, antiimperijalisti, krajnja desnica, krajnja ljevica, kao i svugdje u svijetu kad je prilika za izaći na ulice, razlog je nebitan.

Ovakav ljevičarski pamflet sastaviti - toga se ne bi ni Drago Hedl postidio...

Da, totus tuus, u tom prosvjedu sudjelovali su i katolici i to s nizom predobrih razloga koje sigurno i sama znaš, ali ih nisi navela.
:roll: :evil:

Vrh

PostPostano: Sub sij 01, 2022 21:02 

Početnik je napisao/la:
Moj kolega na poslu se cijepio i izjavio da od tada više nema problema sa alergijom na ambroziju. Znači li to da je cjepljenje dobro i da osim što smanjuje rizik od smrtnosti od Covida, liječi i druge bolesti?

Moja kolegica s posla je preboljela covid i ozdravila pritom od hormonalnih teškoća. Sjećam se jednom su novine pisale da je jedan čovjek prebolio covid i ozdravio od raka od kojeg se liječio.. Znači li to da u koronavirusu ima nešto dobro?
Ili u reakciji organizma na antitijela, lijekove i vitamine - a oni djeluju na čitav organizam...?

Nisam protiv cijepljenja (i ja sam u djetinjstvu cjepljena svim mogućim obveznima cjepivima), ali problem s ovim novim cjepivima je nepoznatost dugoročnih posljedica, previše nuspojava (iz bliskih kontakata znam o tome, a i službene statistike su javne) i prevelik udio tragičnih slučajeva (da bi cjepivo bilo proglašeno sigurnim i učinkovitim za sve uzraste.)

Ovo cjepivo je dobrovoljno - za nj ne odgovaraju ni vlada ni proizvođači - a osobno sam sklona pozitivno razmišljati pouzdajući se više u Božju zaštitu i pomoć, a manje u eksperimente... Sve ono što sam u stvarnom životu doživjela u vezi tog virusa (način liječenja, mogućnost rasapa šiljastih proteina na necijepljene i sl.) - iskreno više odgovora sam našla na stranicama nekih neovisnih znanstvenika, koji nisu svi antivakseri...

Vrh

PostPostano: Pon sij 03, 2022 09:57 

Početnik je napisao/la:
Nekako mislim da ovo kažeš samo reda radi i da se ne moliš za biskupa Uzinića
...
Do zabrane sakramenata neće doći. Za promjenu razmišljajmo malo pozitivno!

Molim se, molim, nije to samo reda radi.. On je i prije imao neke liberalne stavove koje nema većina vjernika i mislim da slijedi put njemačkih biskupa za nekim unutarnjim reformama koje bi nas, nažalost, više približile protestantizmu... Pitanje što će on od ove sinode u svojoj biskupiji napraviti.

Do zabrane sakramenata je već došlo. 2020. Uskrs smo proslavili gledajući TV, puno njih se nije ni u međuvremenu vratilo ispovijedi, a TV-mise su kod nekih stalan nedjeljni običaj.. Kad je tijekom zahvalnice čitana statistika u mojoj župi, rečeno je da oko 80% umrlih u protekloj godini nije primilo sakrament bolesničkog pomazanja. Velika je kriza sakramenata, a pitanje je hoće li u budućnosti biti još zabrana (s Papinim odobrenjem, nažalost) ili će se ljudi početi vraćati Crkvi (kada? - kad prestane pandemija, kad prestanu sijati strah od zaraze... - strah je moćna emocija: unatoč tome što mnogi znaju kako se zaštititi od zaraze ipak radije idu u supermarket, ali ne i u crkvu..)

Kakvu je ulogu u svemu tome od 2020. godine imao papa Franjo djelomično je opisao autor ovog članka, Papa Franjo i velik brodolom:
https://www.markmallett.com/blog/franci ... shipwreck/

Hoće li se ljudi početi vraćati crkvi, valja nam pratiti i iščitavati neke znakove - bilo bi dobro pratiti i religiozno ponašanje cijepljenih. Još je 2015. godine objavljena studija o "utjecaju neuromodulacije na grupne predrasude i religijska uvjerenja", a oni koji prate sastav cjepiva upozoravaju na neke sastojke kojima se još ne zna krajnji cilj:
https://www.independent.co.uk/news/scie ... 95291.html

https://academic.oup.com/scan/article/11/3/387/2375059

Pošto još ne znamo jesu li ta saznanja podmetnuta u čitavoj ovoj pandemiji, trebalo bi na sociološki način pratiti religiozno ponašanje cijepljenih.

23. rujna objavljen je Prijedlog rezolucije za osnivanje Europskog fonda za naknadu žrtvama cjepiva protiv Covida-19:
https://www.europarl.europa.eu/doceo/do ... 75_HR.html

Možda netko zna je li to usvojeno?

Vrh

PostPostano: Pon sij 03, 2022 11:55 

Kada bi se svi ponašali po načelu dobrovoljnosti, kako poziva Crkva i biskupi, ne bi bilo netrepeljivosti i podjela. Cijepljenje je slobodan izbor, te nitko ne smije drugoga prisiljavati ili omalovažavati jer se nije cijepio. Nikad nije dobro ići prisilama i ucjenama, ili bilo kakvom agresivnošću. Naletio sam na vijest kako se to načelo primjenjuje u Japanu gdje njihovo ministarstvo zdravstva poziva:
"Molimo vas da se cijepite prema vlastitoj odluci, imajući na umu učinkovitost u prevenciji zaraznih bolesti te rizik od nuspojava. Nemojte se cijepiti bez pristanka. Molimo vas, ne prisiljavajte nikoga na svom radnom mjestu niti one koji vas okružuju da se cijepe. Nemojte diskriminirati one koji nisu cijepljeni”.

Kao katolik se zalažem da se načelo dobrovoljnosti poštuje i u našoj zemlji i da se makne ta negativna polarizacija u društvu.
Sretna Nova Godina svim forumašima.

Sretna i tebi.
Načelo dobrovoljnosti može funkcionirati u zemljama gdje ljudi poštuju državu i naputke mjerodavnih.
Gdje smo mi od Japana.
I ja mislim da je bilo dovoljno poštovati nošenje maski ( tu se možemo ugledati na Japan).
No ni to se nije poštovalo ( npr. u mojoj firmi).
Da ne kažem da imaju zamjerke na sve, od maski, do testiranja, cijepljenja.
Takav smo narod, nenavikli na red, prijamčivi na svakojake teorije.
Neki dan u Splitu, 7 umrlih.
Žena od 42 g.
Ako se može spriječiti ijedna smrt, treba paziti na svoj i tuđi život.
No, i među katolicima ima razjedinjenih, čak i među klerom i biskupska priopćenja dolaze uvijeno i kasno. Za razliku od svih ostalih koncesija, koje su se odmah odredile pozitivno prema mjerama.

Vrh

PostPostano: Pon sij 03, 2022 12:09 

Ovakav ljevičarski pamflet sastaviti - toga se ne bi ni Drago Hedl postidio...

Da, totus tuus, u tom prosvjedu sudjelovali su i katolici i to s nizom predobrih razloga koje sigurno i sama znaš, ali ih nisi navela.
:roll: :evil:

Da imalo iščitaš što sam napisala ne bi nikad zaključivala takve stvari. Dapače.
Neznam zašto bi katolici sudjelovali u prosvjedu kad je sam Papa rekao da je cijepljenje čin ljubavi prema drugome.

Vrh

PostPostano: Pon sij 03, 2022 15:18 

Neznam zašto bi katolici sudjelovali u prosvjedu kad je sam Papa rekao da je cijepljenje čin ljubavi prema drugome.

Ljubi bližnje, cijepi se, makar i protiv svoga uvjerenja i svoje savjesti? Je li i TO rekao Papa?

Vrh

PostPostano: Pon sij 03, 2022 22:04 

Citat:
Načelo dobrovoljnosti može funkcionirati u zemljama gdje ljudi poštuju državu i naputke mjerodavnih.
Gdje smo mi od Japana.

Haha, načelo dobrovoljnosti može funkcionirati gdje ljudi bez prigovora i ikakve pobune slušaju državni vrh i naputke stožera...
Pa to smo imali nedavno u komunizmu... :;

Japan je, iskreno, povukao iz narudžbe cjepiva koja su imala magnetizirajuća svojstva, jer ni njima nije bilo jasno što će to u cjepivu..
To je vlada!

A što se tiče umrlih i slučajeva preživljavanja po dobi i spolu:
99.998 % žena u dobi 40 - 50 godina covid preživi
98.9087 % žena u dobi iznad 80 godina covid preživi
(podaci: Stockholm University, 2020.)

Covid je ozbiljna bolest, mogu biti teške posljedice (iako se većina oporavi uz dobru terapiju za 9-10 dana), smrtnost je oko 1-2%... Smrtnost je puno manja u nižoj dobi, tako da između 20 i 30 godina iznosi 0,0003%, a rizik od upale srčanog mišića nakon cjepiva kod iste dobi je 0,5 na 10 000 ljudi (podaci od EMA-e)... pa neka ih Vlada ima na duši ako uvedu obvezno cijepljenje :((

Papa i Vatikan sigurno nisu agencija za reklamiranje cjepiva, a i Papa vjerojatno nije proturječio naputku Kongregacije za nauk vjere o dobrovoljnosti cjepljenja (iz prosinca, 2020.).

Nakon ozbiljnih stvari, malo i šale.. Pojavila se nova sekta: kovidijanci:
https://www.winterwatch.net/2020/11/a-n ... covidians/

Ima sva obilježja kulta. "Budi i dalje - uplašen. Ne ispituj - ništa. Ostani - kod kuće."
Slika

Vrh

PostPostano: Uto sij 04, 2022 12:10 

Ljubi bližnje, cijepi se, makar i protiv svoga uvjerenja i svoje savjesti? Je li i TO rekao Papa?

Možeš svoju savjest i uvjerenja imati dok ne ugrožavaš druge.
A i ta uvjerenja netko se potrudio utuviti ih.

Vrh

PostPostano: Uto sij 04, 2022 12:20 

Haha, načelo dobrovoljnosti može funkcionirati gdje ljudi bez prigovora i ikakve pobune slušaju državni vrh i naputke stožera...
Pa to smo imali nedavno u komunizmu... :;

Japan je, iskreno, povukao iz narudžbe cjepiva koja su imala magnetizirajuća svojstva, jer ni njima nije bilo jasno što će to u cjepivu..
To je vlada!

A što se tiče umrlih i slučajeva preživljavanja po dobi i spolu:
99.998 % žena u dobi 40 - 50 godina covid preživi
98.9087 % žena u dobi iznad 80 godina covid preživi
(podaci: Stockholm University, 2020.)

Covid je ozbiljna bolest, mogu biti teške posljedice (iako se većina oporavi uz dobru terapiju za 9-10 dana), smrtnost je oko 1-2%... Smrtnost je puno manja u nižoj dobi, tako da između 20 i 30 godina iznosi 0,0003%, a rizik od upale srčanog mišića nakon cjepiva kod iste dobi je 0,5 na 10 000 ljudi (podaci od EMA-e)... pa neka ih Vlada ima na duši ako uvedu obvezno cijepljenje :((

Papa i Vatikan sigurno nisu agencija za reklamiranje cjepiva, a i Papa vjerojatno nije proturječio naputku Kongregacije za nauk vjere o dobrovoljnosti cjepljenja (iz prosinca, 2020.).

Nakon ozbiljnih stvari, malo i šale.. Pojavila se nova sekta: kovidijanci:
https://www.winterwatch.net/2020/11/a-n ... covidians/

Ima sva obilježja kulta. "Budi i dalje - uplašen. Ne ispituj - ništa. Ostani - kod kuće."
Slika

Gdje je to crno na bijelo, potvrđeno od znanstvenika, o "magnetiziranom" cjepivu?
Najgora su sekta oni koji pokupe znanje sa you tube i interneta i misle da je neman u cjepivu.
Jučer sam slušala na radiju emisiju, nazvao čovjek, nažalost profesor, iako tjelesnog i kaže da je pilotima koji su cijepljeni zabranjeno letjeti zbog cjepiva i tlaka u avionu. Srećom, voditeljica odmah demantirala, našla tu fake news. Laž, čista laž. No, eto, svi misle da sve znaju čim pročitaju te nebuloze. Čak nas neki na katoličkim grupama proglašavaju antikristima jer smo se cijepili. A što sve pišu o Papi i dr Markotić, npr. Sram me kad vidim kako nazadni, neuki i konačno, zločesti ljudi nazivaju sebe katolicima.
Citat : “Dvije su stvari beskonačne: svemir i ljudska glupost; ali za svemir nisam siguran” – Albert Einstein.

Vrh

PostPostano: Uto sij 04, 2022 18:10 

Gdje je to crno na bijelo, potvrđeno od znanstvenika, o "magnetiziranom" cjepivu?
Najgora su sekta oni koji pokupe znanje sa you tube i interneta i misle da je neman u cjepivu.
Jučer sam slušala na radiju emisiju, nazvao čovjek, nažalost profesor, iako tjelesnog i kaže da je pilotima koji su cijepljeni zabranjeno letjeti zbog cjepiva i tlaka u avionu. Srećom, voditeljica odmah demantirala, našla tu fake news. Laž, čista laž. No, eto, svi misle da sve znaju čim pročitaju te nebuloze. Čak nas neki na katoličkim grupama proglašavaju antikristima jer smo se cijepili. A što sve pišu o Papi i dr Markotić, npr. Sram me kad vidim kako nazadni, neuki i konačno, zločesti ljudi nazivaju sebe katolicima.
Citat : “Dvije su stvari beskonačne: svemir i ljudska glupost; ali za svemir nisam siguran” – Albert Einstein.

oni koji vjeruju teorijama urote ne vjeruju znanosti,uzmi samo za primjer one što vjeruju da je marihuana lijek za sve bolesti

Vrh

PostPostano: Uto sij 04, 2022 19:22 

1.) Cijeli svijet bruji o tome, a ja moram objašnjavati ko malom djetetu... Magnetno svojstvo mRNA cjepiva nisu otkrili antivakseri, nego oni koji su se prvi cijepili - tjednima su se zabavljali na youtubeu radeći "izazove" čija ruka drži jači magnet, sve dok nisu takve objave mjerodavni počeli uklanjati... Znanstveni elaborat o tome čemu bi magnet u cjepivu mogao služiti navela sam u prijašnjem postu.. Evo još jednom, ponovimo gradivo:

2.) Osjećaš se ugroženo od društvenih grupa - pa ne bih ti preporučila da ih čitaš više.. Čitaj radije neke neovisne portale i znanstvene studije, jako puno ima drugačijeg mišljenja o cjepivima (jer ovo po našim medijima je velika zbunjola i širenje panike). Ako si se osjetila žrtvom, pokušaj zamisliti kako se osjećaju oni koji se nisu cijepili, a mainstream portali ih na dnevnoj bazi vrijeđaju da su "glupi, neobrazovani i - neodgovorni".. Koliko ljudi je samo nasjelo njihovim moralnim pritiscima i svaljuju svu krivnju na necijepljene..

3.) Ima jedan znakovit citat iz Poslanice Solunjanima:
"Dolazak Bezakonika bit će, uz suradnju sotone, popraćen svakovrsnim djelima, znakovima, varavim čudesima i svakovrsnom pokvarenom zavodljivosti, namijenjenom onima koji propadaju, budući da nisu prihvatili ljubav istine, koja bi ih spasila. Zato će im Bog poslati djelotvornu zabludu, da ih učini da povjeruju laži, da budu osuđeni svi koji nisu vjerovali istini, već pristali uz nepravdu." (2 Sol 2, 9 - 12).

Vrh

PostPostano: Sri sij 05, 2022 11:35 

1.) Cijeli svijet bruji o tome, a ja moram objašnjavati ko malom djetetu... Magnetno svojstvo mRNA cjepiva nisu otkrili antivakseri, nego oni koji su se prvi cijepili - tjednima su se zabavljali na youtubeu radeći "izazove" čija ruka drži jači magnet, sve dok nisu takve objave mjerodavni počeli uklanjati... Znanstveni elaborat o tome čemu bi magnet u cjepivu mogao služiti navela sam u prijašnjem postu.. Evo još jednom, ponovimo gradivo:

2.) Osjećaš se ugroženo od društvenih grupa - pa ne bih ti preporučila da ih čitaš više.. Čitaj radije neke neovisne portale i znanstvene studije, jako puno ima drugačijeg mišljenja o cjepivima (jer ovo po našim medijima je velika zbunjola i širenje panike). Ako si se osjetila žrtvom, pokušaj zamisliti kako se osjećaju oni koji se nisu cijepili, a mainstream portali ih na dnevnoj bazi vrijeđaju da su "glupi, neobrazovani i - neodgovorni".. Koliko ljudi je samo nasjelo njihovim moralnim pritiscima i svaljuju svu krivnju na necijepljene..

3.) Ima jedan znakovit citat iz Poslanice Solunjanima:
"Dolazak Bezakonika bit će, uz suradnju sotone, popraćen svakovrsnim djelima, znakovima, varavim čudesima i svakovrsnom pokvarenom zavodljivosti, namijenjenom onima koji propadaju, budući da nisu prihvatili ljubav istine, koja bi ih spasila. Zato će im Bog poslati djelotvornu zabludu, da ih učini da povjeruju laži, da budu osuđeni svi koji nisu vjerovali istini, već pristali uz nepravdu." (2 Sol 2, 9 - 12).

Ne mogu vjerovati da netko "pije" you tube uradke sa magnetima :oo
To je ta loša strana interneta.
Ovo pod točkom 2, mislim da sam se kroz životno iskustvo, godinama i obrazovanjem formirala, tako da nema potrebe sugerirati mi što bih trebala raditi.
Cijela obitelj umrla je u Aržanu https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/ ... le-1156515
kao u i Njemačkoj https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/sv ... ar-1156610
i strašno je da se pored toga šire antivakserske propagande, stalno i uporno iskorištavaju smrti poznatih osoba ne bi li ustrašili ljude cjepivom https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/sho ... la-1156547, da nas umre što više.
Pod točkom 3, da, valjda Sotona a ne Bog šalje lažne proroke koji zavode ljude i stvaraju podjela nebulozama o cjepivu.

Vrh

PostPostano: Sri sij 05, 2022 15:02 

što se tiče lijepljenja stvari za rame nakon cijepljenja i ja sam se osobno uvjerio da je istina da se neke stvari lijepe ali za sve postoji razumno objašnjenje :) .sjetih se da sam jednom davno čuo za ovog čovjeka https://sciencebasedlife.wordpress.com/ ... ic-people/ koji je uspješno rješavao sve takve ˝nadnaravne˝ slučajeve,naravno znanstvenom metodom ;) ponovio sam njegov eksperiment https://www.youtube.com/watch?v=OTVWMY8EZCA&t=103s i vidi čuda odjednom su magnetni čipovi i tekućine iz cjepiva izgubili čudesno magnetizirajuće svojstvo :oo sve što smo pokušali staviti jednostavno je padalo sa kože :oo

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata