Oni vjerojatno ne testiraju zdrave ljude - čemu uopće trošenje novaca na to, kad ljudi bez simptoma ionako nikoga ne mogu zaraziti...
Naša statistika je zapravo katastrofično nepouzdana: u ukupan broj umrlih oni od početka ubrajaju sve one koji su umrli s nizom drugih bolesti, u poodmakloj dobi kad se smrt više ne može spriječiti, tako da realan broj umrlih od koronavirusa u RH nije nikako 12.500 ljudi, već samo oko 6% tog broja (prema nekim neovisnim znanstvenicima).
Neke zapadne zemlje imaju od ljeta vrlo velik broj slučajeva (daily new cases), a manji broj umrlih. Dva uzroka tome mogu biti:
1.) ili cjepivo djeluje
2.) ili je virus ipak oslabio (što službeni mediji ne žele priznati)
Ako je točno ovo 1.) onda su ti zaraženi u velikom broju ipak cijepljeni (jer da su necijepljeni onda bi više ljudi umiralo). Drugim riječima, cijepljeni su ti koji šire zarazu (mada su sami zaštićeni). A ne necijepljeni na koje se želi svaliti krivica.
Ako je točno ovo 2.) onda su u većem broju zaraženih necijepljeni, ali nije potreban više toliki strah jer ih manje i umire od toga (nego prošle godine).
Statistike zapadnih zemalja pokazuju ili jedno ili drugo. Ali nama mediji uvijek serviraju neobjektivne (selektivne) informacije ili spinove.
Npr. kad liječnik kaže: "Jedini izlaz iz ove gospodarske krize je veća procjepljenost." - liječnik tu izlazi iz svoje struke i iz svog znanstvenog područja i ulazi u političke spinove.
Za Nizozemsku, Veliku Britaniju i neke druge zemlje veća procjepljenost je značila zapravo veće širenje zaraza (> više bolovanja, više karantena) i više bespotrebnih mjera (lockdowna kojima se ne nazire kraj).
U vezi cijepljenja (iako nisam protivnik) Kongregacija za nauk vjere odredila se u prosincu 2020. da ono treba ostati dobrovoljno. Isto je odlučila i EU u siječnju 2021. da se u protivnom radi o diskriminaciji (jasno su rekli da necijepljeni na nikoji način ne smiju biti zakinuti u osnovnim pravima). Međutim, mnoge vlade su pokleknule pred pritiskom (čijim?), a nažalost i mnogi biskupi EU koji necijepljenima i netestiranima zabranjuju ulazak u crkvu, sakramente, pa i sam vjeronauk djeci... a da zato nemaju nikakve znanstvene opravdanosti.
Teško mi je reći da to nije bez grijeha...
https://www.quovadiscroatia.com/kardina ... -grijehom/Biskup Uzinić:
Komentirao je i prosvjed protiv covid potvrda u Zagrebu. „To nije vjera, to je ideologija, ideologiziranje vjere, a onda to više nije vjera. Osvrnuo bih se na govor koji je jedan od redovnika izrekao. Poznajem ga i žao mi je što je krenuo u tom smjeru, ali u tom govoru se više prikazuje kao aktivist nego svećenik. Nemam namjeru tjerati nikoga da s oltara ljude poziva da se cijepe. To nije naše poslanje. Ne smijemo si dopustiti da govorimo ljudima da se ne cijepe i uključiti se u aktivizam jer to nije naše poslanje“, naglasio je nadbiskup.
„Reći ću samo jednu stvar koja je meni bila poticaj i da se cijepim, i da se trudim oko epidemioloških mjera, i da donosim određene odluke vezane za mjere za ponašanje u crkvi. Ja bih, kao katolički svećenik, puno radije da, ako je to potrebno, umrem zbog toga što sam se cijepio negoli da ja, zbog toga što se nisam cijepio, bilo kome uzrokujem bolest i smrt. To je kršćanski stav, to je stav na koji nas poziva Isus Krist, radije na sebe preuzima zlo negoli zlo čini“, pojasnio je mons. Uzinić.
Inače, ne mogu naći trenutno, no neki dan sam slušala biskupa koji je rekao da je nošenje Gospe po skupovima degradiranje vjere i slažem se s time, bilo mi je baš neugodno to vidjeti.
Skupovi gdje se pojavljuju slike Gospe i vješala, i ustaše i židovske zvijezde, nacisti i đihadisti i zazivanje novog suda u Nürnbergu, i prosvjedi protiv farmaceutske industrije i zahtjevi za konjskim lijekovima protiv glista koje proizvodi ta ista farmaceutska industrija.
Parole "Smrt fašizmu" uz klerikalne, bogobojazne političare koji se široko smiju i dobro zabavljaju dok u bolnicama umiru desetine ljudi od Covida. Vidjeli smo populističke huškače koji su na prosvjedu paradirali bez maske, a onda je poslušno navukli u avionu na putu u Bruxelles...
Tko tu radi razdor, pomutnju?
Likovi politike koji hoće svrgnuti vladajuće, likovi koji se po svaku cijenu žele eksponirati, likovi zabrazdili u teorije urote koje su već sva maštanja premašile, "revolucionari" nove pariške komune, antiimperijalisti, krajnja desnica, krajnja ljevica, kao i svugdje u svijetu kad je prilika za izaći na ulice, razlog je nebitan.
I masa, rulja, koja se uvijek nalazi u sporednoj ulozi, od kojih većina valjda misli da se "bori za pravednu stvar".
No, koji su to svećenici/ biskupi kod nas zabranili ulazak u crkvu bez covid potvrde?