Što je to diktatura relativizma?
Misliš da prirodni zakoni nisu Božji zakoni?
Ja sam mislio tako, no uvjerio sam se da priroda i cijeli svijet djeluje na principu Božjeg zakona.
Svatko imam mogućnost odabira: mrziti ili voljeti, kritizirati ili slaviti, strahovati ili radovati se, ...
Lijepo si odgovorila sa preporukama.
No izjava da Crkva kritizira...
Žao mi je, ali ja sam odabrao Crkvu koja slavi i zahvaljuje u poniznosti (bez egoizma i oholosti, uzdizanja sebe iznad drugoga...).
Nisam odabrao Crkvu koja kritizira, osuđuje... jer kako sudiš tako će te se i suditi tj. sam sebe sudiš i kritiziraš.
Drugi nas mrze zato što su tako odlučili. Odlučili su ocjenjivati, kritizirati, vagati, uspoređivati...
To je njihova odluka. Koju mogu oni promijeniti.
No svatko od nas je hram Duha Svetoga.
Poštujmo hramove!
Ljubimo!
Slavimo!
Zahvaljujmo!
Hvala ti Bože na radosti!

Slažem se s tobom u ovoj "teoriji izbora". Sasvim je točna. I sasvim ljudska.
Isus nas je u Ivanovom evanđelju upozorio da će nas "svijet" mrziti. I da to ne smijemo uzimati k srcu, niti uzvraćati mržnjom, čak niti gorčinom.
Htjela sam samo pojasniti što je to diktatura relativizma i zašto je Božji zakon nešto sasvim suprotno od nje..
Diktatura je, prema svojoj biti, nešto što se silom nameće i što oduzima ljudima slobodu i mogućnost odabira.
Relativizam je stav da nema konačne Istine oko svrhe našeg postojanja i da je svaki odabir jednako dobar, s time da je odabir "ovosvjetske elite" koja se diže protiv Božjih zakona bolji odabir od samih Božjih zakona. Ovaj drugi dio rečenice objašnjava zašto su zapravo relativisti uglavnom netolerantno raspoloženi prema Crkvi.
Oni dižu glas i protiv prava Crkve i protiv crkvenih stavova, ne samo protiv pojedinih ljudi.
Istina, nažalost, ima i u Crkvi kritičara, ratoborno nastrojenih ljudi, onih koji povezuju križ i mač, ali iz dana u dan doživljavam da nisu takvi ljudi glavni razlog mržnje prema Crkvi, već da je ona šire usmjerena prema crkvenim pravima i stavovima.