Da,tako se i meni učinilo kod patera Rufusa,već 4 sata ispovjedanja,a jedna što se prije mene ispovjedila,rekla je,da je rekao,da će uzeti pauzu...nije se to dogodilo,ali,dovoljno za nelagodu.Čak sam više toga htjela reći,no činilo mi se,da nije od volje za duže...odgovarao mi je pomalo floskulama.Eto,dalo mi je poleta,što je rekao,da ne brine on za mene...
Meni je bitan ispovijednik...Prošlu ili predprošlu godinu,u samostanu Gospe od zdravlja,isto masovna ispovijed.Naletih na starog fratra...poslije sam mislila,možda je to isti što mi pred koju godinu nije htio dati odrješenje...ili je samo prerevan.Uglavnom,on me izrešetao,izvukao potpitanjima i više no što mislih,baš je,ono,išao u širinu...Bio je oštar,davao savjete što i kako,kritizirao,ukazivao...Zbunio me malo i zasramio.No,poslije,kad sam izašla,dobro sam se osjećala.Nije dopustio da ispovijed prođe tek tako,baš se unio...Dok je moj ispovijednik blag,tih,ali tako stvori osjećaj prihvaćanja,neosuđivanja,neke rajske atmosfere

...nakon ispovijedi,cijeli dan bih bila pod tom atmosferom...nažalost,otišao je prošle sedmice