Malo sam prosurfala pošto nisam neki fan da istresam iz rukava, pa čini mi se čak i zanimljivim u svemu, osim u bogatstvu.
Sjećam se da ga je Bitno.net uzeo jednom kao primjer u svojoj pro life-kampanji, kad je zaintrigirao javnost stavom protiv pobačaja. I on je "
embrij koji je preživio abortus". Njegovi stavovi možda ne proizlaze iz vjere, nego iz iskustva...
Iz Portugala je, a tamo ima 81% rimokatolika, pa postoji velika šansa da se rodio u jednoj "suvremenoj katoličkoj" obitelji, koja je nažalost bila (nije jedina) malo disfunkcionalna. Otac je pio, a majka je željela pobaciti dijete. Kao u romanu "Kurlani Gornji i Donji".
Čak i nije važno koje je vjere, jer citiram: mnoge poznate osobe kriju svoje vjerske stavove kao privatnu stvar zbog medija koji uvijek žele čeprkati neke kontroverze u životima poznatih. To je lijepo rekao jedan fudbal menađer.
Zbog stava da ne pije alkohol, CR dobiva još jedan + od mene. Bilo da je to zbog, kako kaže, očeve smrti zbog alkoholizma, dobro je odabrao.
Treći + dobio bi što izbjegava tetovaže, što je itekako kršćanski, mada on kaže "smeta mu jer je blood donor", a bio je i na nekoj operaciji zbog ubrzanog rada srca. Nisam to posebno provjeravala na fotografijama, samo na zadnje dvije - ali čini mi se da on zaista ni danas nema tetovaža. A dok vidim tolike mlade koji se busaju u prsa da su kršćani, a prepuni tatooa...
Dobro, sad sam malo zašla s teme, ali bar sam ispravila inkvizicijsku pogrešku preranog osuđivanja nekoga... Iako nakane za dobre odabire u životu ne moraju biti uvijek kršćanske, ipak ostaju u svojoj biti dobre. Mnogi ne-religiozni ljudi usvajaju običaje kršćanske kulture jer uvide ispravnost odabira, pada mi na pamet ono što je Ilčić jučer govorio kod Bujanca... Ipak, za razliku od drugih ljudi koji su možda ravnodušni prema vjeri, od mene kao kršćanke traži se i ispravnost nakana: npr. kad postim u korizmi - postim radi Boga, a ne što sam se zadnjih mjeseci malo udebljala, pa moram smršaviti jer ide ljeto... Kad se ne opijam u društvu - ne opijam se radi Boga, a ne samo zato jer to kod žena užasno izgleda... Isto tako i surogat-majčinstvo: iako su djeca najveća vrijednost, ako Bog kaže ne na takav način, tomu se treba prikloniti... Iako su i djeca dobivena na takav način jednako vrijedna i istog dostojanstva kao i sva druga djeca, a za roditelje se treba molit...
Tu se poprilično ne slažemo...tko ga je uzeo za kampanju protiv pobačaja...mislim...i mene majka mislila pobaciti,predomislila se jer se uplašila zahvata...no cio život me(u ljutnji)zvala promašeni abortus

.Ne vidim tu svoje zasluge,kao ni njegove u njegovu slučaju.Pri "kupovini"surogat majke,predmnijevam,začeto dijete "potpomognutom"oplodnjom,nije ga bilo briga gube li se embriji.Mislim,što mu je to trebalo,mogao je normalno,sa ženom.Drugoj je platio,uskratio dijete za majku..Tako da mi je smiješno,uzimati ga za ikakav primjer,samo jer je slavan.Tužno.
Tetoviranje...eto,nisam tetovirana,ali tko voli,nek izvoli...što ima to sa kršćanstvom?Katoličke žene u Bosni tetovirale su ruke,običaj iz starina.
Zadnje:baš volim popiti pivo.I iako ima i takvih poput tebe,koji misle"da kod žena to užasno izgleda"

.Iako se držim konzervativnom,ovo je baš nazadno...unbilivible...zato neki imaju odbojnost prema katolicima...no,ima nas katolika i ovakvih i onakvih.
Začudila sam se,no nije mi namjera povrijediti ikoga,iznoseći mišljenje

.
Bujicu,nažalost tv Jadran više ne prenosi,samo ponedjeljkom