Pozdrav Kristina!
Da bi ti nešto predložili, moramo znati odakle si - ali vjerujem da u tvom kraju ima bar nekakva molitvena zajednica kojoj se možeš pridružiti.
Ljeti je zatišje (što se tiče bilo kakvih vjersko-teoloških susreta, događanja, predavanja), ali s jeseni - onaj tko želi ići i tko traži takav vid bogaćenja - bez problema može nešto pronaći.
Također, ne želim te strašiti, i ne želim biti neumjesna - ali budi oprezna s forumskim prijateljstvima.
Ja sam na teži način to naučila, i iako sam upoznala nekoliko predivnih ljudi s kojima se družim i u RL - tako i ima rana koje nikako ne zacijele. Tu je možda moj problem jer sam lakovjerna, ali kao i ti - bila sam obraćenik i vjerovala sam nekima kojima nisam trebala da bih ostala jadna, povrijeđena i prepuna rana, a ljudi nisu uvijek onakvi kakvi se prikazuju i nikada ne znaš tko je iza ekrana i živi li ono što ti priča.
Kažem, to sam ja - ali imaj dozu opreza i čuvaj sama sebe.
Ispricavam se, zaboravila sam napisati da sam iz Zagreba.
Ne znam od kud da pocnem? Da krenem pregledavati programe svih crkvi? Ovih par u mojoj blizini sada imaju mise i nista drugo.
Vecina ljudi kod mene na misi je puno starija od mene ili su obitelji s djecom. Nisam primijetila da ima druzenja bas međusobnog, osim onih koji se vec znaju i dosli su skupa. Mozda su mladi na moru, ne znam. Moram i priznati da mi bas i nije lako samoj u velikoj grupi ljudi pokusati se sprijateljiti.
Kako ne znam jos dovoljno, voljela bi slusati negdje u drustvu o povijesti religije, interpretacijama Biblije i slicnim temama i pitanjima. Sigurno bi mi to bilo ljepse nego doma citati knjige. Tako sigurno necu nikog upoznati.
Meni je sad to sve novo. Mislila sam da bi bilo ljepse da s prijateljicom nekom to istrazujem. Samo sto moje prijateljice vjera ne zanima.
Hvala ti Dea. Zao mi je za losa iskustva. To na ovom forumu? Nisu valjda u pitanju bile cure?