Vrijeđanje drugih nije način, ne ispunjava tražiti loše u drugima i navoditi njihove grijehe, nego baviti se i rješavati svoje. Zavist je jedan od 7 glavnih grijeha koji se tiče svakoga, o tome smo već imali
konkretnu temu.
Papa Franjo je rekao kako mi kršćani trebamo zatvoriti vrata ljubomorama, zavistima i ogovaranjima, jer nas dijele i razaraju:
"U našem srcu tako djeluje ljubomora, ona je zli nemir, koji ne podnosi da brat ili sestra imaju nešto više od mene.
Zavidna, ljubomorna osoba, puna je gorčine: ne zna pjevati, ne zna zahvaljivati, ne zna za radost, uvijek gleda ‘što ima onaj, a ja nemam’. To su vrata gorčine koja se širi na cijelu zajednicu. To su sijači gorčine. Ogovaranja također izazivaju ljubomoru i zavist. Takvo ponašanje ne podnosi da netko nešto ima: rješenje je poniziti drugoga da ja budem malo viši, a za to su najpodesnija ogovaranja. Razmisli i vidjet ćeš da se u pozadini ogovaranja skrivaju ljubomora i zavist. Ogovaranja dijele, uništavaju zajednicu.
(...)
Molimo za naše kršćanske zajednice, da sjeme ljubomore ne bude posijano među nama, da zavist ne uđe u naše srce."Ja ne vrijedjam nego opominjem .
Ne vidim ni trunke zlobe u svojim komentarima , dapace pisane su sa dobrom namjerom .
Jer kako bih ja uopce znao sve ovo napisati ako nisam upoznat jednako sa dobrim a ne samo losim.
Cak bih i ja mogao postaviti pitanje koliko dobra ljudi rade za svoje bliznje kad mi ne mogu ni dodati ni oduzeti od napisanog.
(gledajuci generalno naravno)
Ako je vec tako i upoznat sam sa dobrim mislim da sam zasluzio pravo opomenuti, barem sto se tice ove teme.
Inace mislim da se ove teme jako dobro poklapaju, jel ova tema je kod nas uvijek aktualna.
Evo ja sam se dobro nasmijao ako nista drugo, ima duhovitih postova.
P.s.
negdje sam procitao od nekog sveca da svaki narod ima svoj grijeh koji je specifican za njega.
i da bi bilo pozeljno za pojedinca ne upasti u specifican grijeh svoga naroda.