Duxe taj paragraf iz lumen gentiuma skroz krivo tumačiš, štoviše rekao bih - glupo.
Bog nije vezan svojim sakrametima ali ni neide direktno protiv njih. Samoga bi sebe pobijao.
Nadalje, katolička tradicija uči da je razbojnik na križu bio RASKAJAN, Isus je pročitao kajanje u njegovom srcu i spasio ga.
drugo su oni koji žive u nekim prašumama, nikad nisu čuli za Isusa ali žive po nekom unutranjem osjećaju za pravednost i moral.
to sigurno nisu naši europski ateisti.

marva i stoka sitnog zuba.
tako da su tvoja tumačenja skroz pogrešna. sori, izgubio si ovu debatu. ajmo 50 sklekova za kaznu.

Mogu ti knjigu napisat o ovome.
Ugl, vjera je dar božiji, kojeg dobivaš nezasluženo, i ateist je nije dobio. To ne znači da je on nešto manji od tebe. On nije dobio dar vjere, kao ti i ja, mi ne znamo zašto. Mi taj dar nismo i nemožemo zaslužit. Druga stvar i sv pavao i II Vatikasnki sabor kažu, ajmo još jednom;
Vječno spasenje mogu, naime, postići i oni koji bez krivnje ne poznaju Kristovo evanđelje i njegovu Crkvu, a ipak iskrena srca tragaju za Bogom te pod utjecajem milosti nastoje djelom ispuniti njegovu volju koju su spoznali po glasu savjesti.Božanska providnost ne uskraćuje pomoć potrebnu za spasenje ni onima koji bez svoje krivnje još nisu došli do izričitoga priznanja Boga te nastoje, ne bez božanske milosti, ispravno živjeti. II. VATIKANSKI SABOR "Lumen gentium"
Rim 2,14-16 Ta kad se god pogani, koji nemaju Zakona, po naravi drže Zakona, i nemajući Zakona, oni su sami sebi Zakon: pokazuju da je ono što Zakon nalaže upisano u srcima njihovim. O tom svjedoči i njihova savjest, a i prosuđivanja kojima se među sobom optužuju ili brane. To će se očitovati na Dan u koji će, po mojem evanđelju, Bog po Isusu Kristu suditi ono što je skriveno u ljudima. Nadam se da ti je sad jasnije. Vjera je milost. Vjera je dar Božiji, kojeg dobivamo od Boga, sasvim nezasluženo i ti i ja. Zašto je ateisti ne dobiju? Nemam pojma. Kako oni u Africi, tako i oni u Evropi. Može svaki dan prlazit kraj Crkve a da ne spozna Isus Krista. Ali nije to neki novi nauk da se ateisti mogu spasiti, i neznam što ti je tu čudno.
p.s. Ne znam što se ima tumačit, i tko ovdje ide tumačit

Jasno i glasno piše, na 2 mjesta, kako se nevjernici mogu spasit. Daj mi dokaz da nije tako. No, tvoje mišljenje nije dokaz, vec samo tvoja privatna mudrolija

Tvoj privatna mudrolija protiv sv Pavla i II. Vatikanskog sabora
pps Zašto administrator podržava trollove poput ovog križara i patriota?