Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 23:48

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 55 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon lip 01, 2015 16:45 

možda je zbilja divan i krasan...otkuda znaš kada nisi nikada pričao s čovjekom?
nitko ne napušta svoju župu time što je na 1 dan došao u šurkovac!...svi se vraćaju svojim kućama i svojoj matičnoj župi
znači to ne stoji

Ne znam gdje sam ja to rekao da nije divan i krasan, nisam nigdje ništa o njemu osobno pisao. Rekao sam da poznajem ljude koji ga jako vole, kao i da poznajem ljude koji ga jako kritiziraju.
Znam ljude koji nekoliko puta mjesečno idu u Šurkovac (od 5 nedjelja u mjesecu, oni su 2 ili 3 u Šurkovcu), i znam također da nisu jedini. Tako da ipak zanemaruju svoju župu.

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 17:10 

Ne znam gdje sam ja to rekao da nije divan i krasan, nisam nigdje ništa o njemu osobno pisao. Rekao sam da poznajem ljude koji ga jako vole, kao i da poznajem ljude koji ga jako kritiziraju.
Znam ljude koji nekoliko puta mjesečno idu u Šurkovac (od 5 nedjelja u mjesecu, oni su 2 ili 3 u Šurkovcu), i znam također da nisu jedini. Tako da ipak zanemaruju svoju župu.

ali te smeta kad mnogi govore da je divan i krasan?
što te to smeta?...jesi li ti neki svećenik, pa si ljubomoran na njega , jer njega "više vole" nego tebe?
pa pusti one koji ga vole neka ga vole...mi smo stvarno glup i jalan narod...čim je netko bolji ili popularniji od nas, mi se trudimo pod svaku cijenu naći mu manu
isto tako doživljava i vlč. sudac i mnogi drugi,čim se malo više pročuju...čemu taj hrvatski jal, umjesto da se ponosimo takvim pastirima koji poput magneta ljude vraćaju ka vjeri, sakramentima,Duhu svetome ... :))

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 17:34 

Pa ples je nama malo stran i meni je...ja načelno nisam za ovo što se ovdje događa, ali neću ocjenjivati njegov rad na osnovo samo ove pojave, a što ti radiš...moguće da je i on poslije kad je ovo vidio i čuo , napao ljude, to mi neznamo , jel tako?

ti si totalno netolernatan, jer ako netko napravi 100 dobrih stvari, a 1 ukaki, ti ga odmaš odbacuješ i ocijenjuješ cjelokupan njegov opus samo na osnovu 1 lošije stvari? :shock:

tolerancija nije kršćanska vrijednost :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 21:34 

da...još i gore: podržava kolo na oltaru!

btw. kolo u našim krajevima je došlo iz Turske :wink:

Kako se nosite s ‘popularnošću’ kod vjernika, a kako s kritikama kojih naravno uvijek ima?

Uopće ne osjećam da sam popularan. Ponosan sam što k meni dolaze hromi, kljasti, slijepi, gluhi, opterećeni, siromašni… Oni koji me kritiziraju, ne znaju što je sila Božja jer su je se odrekli. Mahom su to ljudi pod utjecajem svijeta koji sablažnjavaju vjernike. Bogu zahvaljujem za poniženja. Ako nikad ne doživimo poniženje, kako ćemo biti ponizni. Poniženje donosi velike plodove. Isus me štiti od napada.

Vrh

PostPostano: Pon lip 01, 2015 22:33 

ali te smeta kad mnogi govore da je divan i krasan?
što te to smeta?...jesi li ti neki svećenik, pa si ljubomoran na njega , jer njega "više vole" nego tebe?
pa pusti one koji ga vole neka ga vole...mi smo stvarno glup i jalan narod...čim je netko bolji ili popularniji od nas, mi se trudimo pod svaku cijenu naći mu manu
isto tako doživljava i vlč. sudac i mnogi drugi,čim se malo više pročuju...čemu taj hrvatski jal, umjesto da se ponosimo takvim pastirima koji poput magneta ljude vraćaju ka vjeri, sakramentima,Duhu svetome ... :))

Ja ne znam kako si toliko uspio izokrenuti moje riječi... Niti jednu rečenicu o fra Ivi ja nisam napisao, ni pozitivnu niti negativnu, samo sam napisao da nisam nikada bio i da vjerojatno nikada neću ni ići u Šurkovac, i da to apsolutno nikakve veze nema s likom i djelom fra Ive nego s time da ne prakticiram karizmatsku duhovnost. A ti zaključio da sam ja ljubomorni svećenik... Ne znam jel namjerno izokrećeš moje riječi ili ti je fra Ivo toliko drag da i neutralne stavove smatraš negativnima.

Vrh

PostPostano: Sri lip 10, 2015 18:02 

zabranjeno mu je organizirati obnove u hrvatskoj od Crkve,čak i neke župe u bih isto mu ne daju!
Šta reći!!

Vrh

PostPostano: Pon ruj 07, 2015 13:47 

Nisam bila i nemam želju. Gledala sam malo na youtubeu kako to izgleda i nije me se dojmilo.
Iako, naravno da Bog djeluje po tom svećeniku. Njegove ruke su pomazane i tu nema nikakve dileme.
Osobno volim duhovne obnove drukčijeg tipa. Ali naravno, nemamo svi isti put.
Nekoga će upravo tamo Isus dotaknuti, a mene osobno tamo ništa ne vuče. :??

Vrh

PostPostano: Sub sij 02, 2016 23:57 

pozdrav svima ,nova sam i slučajno naletjela na ovu temu i šokirana kako momka koji je postavio jedno normalno pitanje blatite i blatite ne bi da ste vi izaslanici fra Ive Pavića. Odmah da naglasim da sam vjernica-grešnica sa vječnim preispitivanjem svoje vjere koja misli da može uvijek bolje i više A BLAGO vama kojima je sve savršeno jasno i na sve imate odgovor.
e, sad ono glavno; ne poznam djelo dotičnog fratra niti me interesira,nikad ne bi isla nekom karzmatiku jer je to sad trend ,mnogo ljudi znam koji su išli doživjeli trans,padanje,neko blaženstvo .....ali kraj njih je bilo ljudi koji su se derali jer je izlazio navodno đava iz njih....a to nisu oni ma tamo neki...... :oo ma koje besmislice jer da su dozivjeli ikakav dar DUHA SVETOGA zasto se nisu promijenili ili bar pokušali, nisam vidjela niti jednu promjenu na njima( a to smatram većim grijehom nego ne vjerovat u njega) nego su ostali materijalisti kakvi su i bili-a ovo svadbeno kolo je vrh ruganja u Božjem hramu.
NA SAMOM KRAJU ISPRIČAVAM SE SVIM ONIM LJUDIMA KOJI U SVOM OČAJU TRAŽE SPAS BILO GDJE I OD SRCA IM ŽELIM DA IM DRAGI BOG POMOGNE A ON JE SVUGDJE OKO NAS

Vrh

PostPostano: Pet sij 15, 2016 09:10 

zabranjeno mu je organizirati obnove u hrvatskoj od Crkve,čak i neke župe u bih isto mu ne daju!
Šta reći!!

Kako gledaš na to što isključivo djeli pričest na usta i aktivno osuđuje drugačiju praksu? Zar nije bar to pozitivno?

Vrh

PostPostano: Sub sij 16, 2016 15:50 
Administrator

Kako gledaš na to što isključivo djeli pričest na usta i aktivno osuđuje drugačiju praksu?

Ne znam otkuda to da isključivo dijeli na usta, na stranicama njegove župe jasno objašnjava kako se vjernik treba ponašati kada prima na usta odnosno na ruku, sve u skladu sa naukom Katoličke Crkve.

Vrh

PostPostano: Pon sij 18, 2016 09:12 

Ne znam otkuda to da isključivo dijeli na usta, na stranicama njegove župe jasno objašnjava kako se vjernik treba ponašati kada prima na usta odnosno na ruku, sve u skladu sa naukom Katoličke Crkve.

Pišem ono što sam čuo i vidio na sv. Misama koje je prikazivao fra Ivo Pavić. U zadnje dvije godine on se vrlo aktivno protivi dijeljenju pričesti na ruke pa ponekad prije dijeljenja traži od sudionika ponavljanje izričaja "Ne na ruke već na usta"!
Što se tiče teksta koji navodiš, a bavi se općim ponašanjem na sv. Misi, njega nije napisao fra Ivo već je preuzet sa interneta pa ne može biti izričiti dokaz stava fra Ive o dijeljenju pričesti pogotovo kad dijeljenje praktično odudara od napisanog u onom djelu kada se navode upute za primanje na ruku.
Meni nije namjera skretati temu u raspravu o načinu primanja pričesti, uostalom poznat je moj stav o tome kako odgovornost u tom pogledu leži isključivo na svećenicima pa ukoliko svećenik prije dijeljenja kaže kako će dijeliti pričest onda se nitko ne treba buniti i tražiti drugačiji način (osobno primam sv. pričest na način kako ju svećenik djeli).
No da ne duljim, kada sam upitao o načinu fra Ivinog dijeljenja pričesti, želja mi je bila ukazati kako unatoč tome što bi se možda od njega očekivao liberalniji stav po tom pitanju, on je tu skroz ultra-konzervativan i ultra-tradicionalan.

Vrh

PostPostano: Uto sij 19, 2016 16:24 
Administrator

Svećenik ne može zabraniti dopušteni način primanja pričesti, vjerujem da je fra Pavić u tome poslušan svom nadležnom biskupu, kao što je uostalom i stavio upute u skladu s time na stranicu svoje župe. Vjerujem i da ima prenaglašavanja oko toga, no to je zapravo najmanji problem. Problem je što ljudi koji odu kod fra Pavića i dožive snažan poticaj Duha nemaju daljnje vodstvo. A duhovno vodstvo je ključno za ispravan rast u vjeri, pa nažalost ima slučajeva duhovnog i psihičkog zastranjenja. To su ozbiljne stvari, treba pratiti te ljude i dalje u njihovom životu i usmjeravati ih zdravoj, crkvenoj duhovnosti, što fali ne samo ovdje nego i kod mnogih drugih karizmatskih zajednica.

Vrh

PostPostano: Pet sij 22, 2016 07:30 

Problem je što ljudi koji odu kod fra Pavića i dožive snažan poticaj Duha nemaju daljnje vodstvo. A duhovno vodstvo je ključno za ispravan rast u vjeri, pa nažalost ima slučajeva duhovnog i psihičkog zastranjenja. To su ozbiljne stvari, treba pratiti te ljude i dalje u njihovom životu i usmjeravati ih zdravoj, crkvenoj duhovnosti, što fali ne samo ovdje nego i kod mnogih drugih karizmatskih zajednica.

Istina, o tome sam i ja pisao Naslov: Karizmatski pokret - novi pentakost u Crkvi ili nešto drugo?. Posljedica toga je svojevrsno izguravanje iz Crkve kako karizmatskog pokreta tako i drugih pokreta koji hoće djelovati u Crkvi. Ukoliko se pak potraži uzrok toj pojavi onda se vidi kako je on dvosmjeran. S jedne strane većina klera zbog navike, komocije ili manjka volje ne želi pružiti aktivnije vodstvo pa pronalazi svakakve razloge za svoje ponašanje, a s druge strane većina karizmatski usmjerenih vjernika niti ne prihvaća svećenika koji "nema dar". Biskupima nije lako uskladiti takve tendencije.

Vrh

PostPostano: Uto svi 08, 2018 15:44 

Evo,iako je prošlo dosta vremena,tema je još svježa.I kod nas,u Dalmaciji,organiziraju se autobusi za fra Pavića..nisam još bila,ali čitam o njemu...ponešto mi odbijajuće djeluje...malo naivno..podsjeća me na emisije astro show i te stvari..ustvari,pronašla sam tražeći njega neki tekst,mislim da nije od njega,već svećenika Marka Glogovca (nisam sigurna je li ime ispravno)...o čaranjima,zakopavanju "uroka"pred kućom,od kojeg čovjek sigurno umire polako,a liječnici ne mogu dokučiti što mu je..Pa ne mogu vjerovati da tako kaže teološki,fakultetski obrazovana osoba,svećenik...a i Pavić mi se čini tu negdje...Ja vjerujem u Krista,smijem se tim baba-vračarama i ljudima koji u to vjeruju,a neki se i deklariraju kao katolici...i onda vidim,neki svećenici govore poput astro-baba...i to onda uvlači sumnje u moju vjeru...jer ionako stalno sumnjam i propitkujem...

Vrh

PostPostano: Uto svi 08, 2018 15:56 

Evo,iako je prošlo dosta vremena,tema je još svježa.I kod nas,u Dalmaciji,organiziraju se autobusi za fra Pavića..nisam još bila,ali čitam o njemu...ponešto mi odbijajuće djeluje...malo naivno..podsjeća me na emisije astro show i te stvari..ustvari,pronašla sam tražeći njega neki tekst,mislim da nije od njega,već svećenika Marka Glogovca (nisam sigurna je li ime ispravno)...o čaranjima,zakopavanju "uroka"pred kućom,od kojeg čovjek sigurno umire polako,a liječnici ne mogu dokučiti što mu je..Pa ne mogu vjerovati da tako kaže teološki,fakultetski obrazovana osoba,svećenik...a i Pavić mi se čini tu negdje...Ja vjerujem u Krista,smijem se tim baba-vračarama i ljudima koji u to vjeruju,a neki se i deklariraju kao katolici...i onda vidim,neki svećenici govore poput astro-baba...i to onda uvlači sumnje u moju vjeru...jer ionako stalno sumnjam i propitkujem...

Koliko sam upucen fra Ivo ne podrzava M.G....Za otic u fra Ive treba imat dijetinjastu, naivnu vjeru kako kazes. No, i Isus nas na to poziva. Bio sam gore par puta, i skuplja se tamo svega i svacega. Npr. na kraju fra Ivo polaze ruke, i onda se ljudi bacaju, kao u transu. No, sam fra Ivo je upozoravao da je to blagoslov i da se ne trebaju bacat, niti glumatat. Tako da, nije on kriv sto se tamo skupi svega i svacega.
Takoder, tamo se za vrijeme sv. mise doslovno slavi Boga; glasom, tijelom, dusom..Svjedocio sam i ozdravljenjima koja su se gore dogodila. Za mene je on zivi svetac, ali, opet ti naglasavm, oko njega se skupljaju cudni ljudi, tj. svi mu dolaze; od alternative do muslimana. Tako da, vidjet ces svega i svacega. A on prima sve, nikoga ne odbacuje..

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 55 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata