Giovi je napisao/la:
Patriot1, neće se tolerirati ni trolanje ni vrijeđanje.
Nazivaš "nakaradnim" potpuno bračno darivanje, a onanizam u smislu prekinutog snošaja veličaš kao nešto što nije grijeh, i još da se to ne može naći u Bibliji. Čini mi se da je uzaludno ponavljati da je Onan lik iz Biblije (toliko poznat da je po njemu i nastao izraz "onanizam"), koji je zloupotrijebio spolnost koju mu je Bog dao i činom prekinutog snošaja uvrijedio Boga:
"Ali Onan, znajući da se sjeme neće računati kao njegovo, ispuštaše ga na zemlju kad god bi prišao bratovoj udovici, tako da ne dade potomstva svome bratu. To što je činio uvrijedilo je Jahvu, pa i njega pogubi." (Post 38, 9-10)
Martin Luther je u vezi toga rekao: "Izuzetno prljavo djelo Onana ... je vrlo sramotan grijeh. Mi ga zovemo bludništvo, da, sodomitski grijeh." Svi protestanti su se slagali sa Katoličkim učenjem do 1930, ali bez pravog vodstva na kraju svatko sebi određuje grijeh kako mu što paše, tako da Katolička crkva jedina danas naučava važnost potpunog predanja među supružnicima.
Bez obzira na tvoju odluku, za širenje tvojih ideja na druge teme već sam ti napisao: "Ovdje raspravljamo konkretno o katoličkom nauku, i upozoravam te da prestaneš trolati i otvarati teme o sebi ili protestantima, jer ovdje je zanimljiv stvarni katolički nauk.", i više te ne mislim upozoravati ni prebacivati postove.
Ok,,,valjda već svi znaju da sam ja protestant.I neće moj odgovor smatrati katoličkim.Nek čuju i drugo mišljenje!
Glede Onana,tu se ne radi o ovom što ti tvrdiš!Onan je trebao JEDNOM "oploditi" bratovu ženu i šlus!Međutim,on je namjerno prosipao sjeme da bi je moga ,,,više puta!Dopalo mu se!Još nešto,ovo je moje mišljenje,ne Protestantsko!Kod nas nema uniformnog stave!
Ja mislim o nekim stvarima tako,moja žene drugčije.Njen brat ,svećenik , drugčije.Dakle,ovo o kontracepciji je samo moj stav.Ne Protestantski općenito!Tako da ja ne smatram prezervativ grijehom ni prekid snošaja!Čak ni spiral(e ovo će te sablazniti).No vi katolici imajte svoj stav,vaša stvar.Poštivam!