KRIŽAR2 je napisao/la:
Bog je svojim utjelovljenjem itekako pokazao i poslao poruku koliko je važno dostojanstveno čovjekovo začeće i koliko je prokreacija okaljana istočnim grijehom radi kojega je sam Bog krvario na križu.
Poruka Božja ne znači kako je ustanovljen nekakav način začeća koji ljude čini dostojanstvenijim od drugih ljudi.
KRIŽAR2 je napisao/la:
ako sam ja začet silovanjem, nosit ću određene duhovne rane. dijete u majčinoj utrobi osjeća vanjske negativne podražaje i ako je majka pod velikim stresom, dijete se neće pravilno razvijati.
Kad bi ovo bilo istina u teška vremena ne bi se mogla rađati zdrava djeca, a u dobra samo zdrava djeca dok bi dostojanstvo imali samo savršeno začeti ljudi.
KRIŽAR2 je napisao/la:
ako je Adam nastao evolutivnim parenjem nečistih životinja, on nikako ne može biti savršenstvo duha i tijela kakvim ga je Bog zamislio jer mu je tijelo već okaljano.
Proces oblikovanja čovjeka kojeg vodi Bog ne može biti nečist, čime bi uopće bilo okaljano kada još nije bilo čovjeka, a time nije još bio niti počinjen Istočni grijeh? Tebi se nešto može činiti takvim iz čisto subjektivnih razloga, ali dostojanstvo je od Boga, a nikako od vrste procesa oblikovanja. Zar Bog može činiti nedostojna djela ili je sve što čini dostojno?
KRIŽAR2 je napisao/la:
mislim da je i tebi to jasno, ali se i dalje praviš pametan jer se tako bolje osjećaš. to ti nije baš kršćanski.
Kad bi se ja samo pravio pametnim ti bi lako dokaza kako sam u krivu, međutim pošto polazim od duboko kršćanske pretpostavke kako je dostojanstvo od Boga, a ne od procesa stvaranja tebi ostaje samo pokušaj omalovažavanja.