Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 04:49

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 590 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 40  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet ožu 27, 2015 09:22 

Barnaba je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Pitao bih te Hrki jesi li ti pročitao sve postove na ovoj temi? Pazi, dužni smo biti iskreni i ne lagati jer i ovo Bog gleda. Ja ću rado i tebi odgovoriti, ali primarno ću raspraviti stvari s brks001-om koji čini mi se nastupa s protestantske pozicije. Dakle budi strpljiv i odgovori jesi li ili nisi pročitao sve postove s ove teme?

Nisam pročitao, jer nemam vremena sve pročitati
Ali sam čitao ranijih godina i više od 27 stranica...barem 100 ...šta na forum.hr, šta na bitno.net itd

Hrki nastupaš vrlo nepošteno, a lijepo sam te pozvao da prije brzopletog optuživanja pročitaš postove na ovoj temi međutim ti sebi uzimaš za pravo suditi o meni i vrijeđati me s ovakvim gnusnim upisima
hrki je napisao/la:
Mišljenja sam da ti nisi ništa od toga proučavao, nego se jednostavno povodiš i priklanjaš modernističkoj tezi koja vlada u zadnje vrijeme u KC u vezi TE ...
hrki je napisao/la:
u stvari ti pišeš kao da si ateist /agnostik...upravo tako oni pišu po drugim forumima...

Da si se udostojao pročitati vidio bi OVAJ post koji negira tvoje odvratne optužbe. Daj budi korektan pa pročitaj ovu temu od početka do sada i ne javljaj se tako napasnički. Tvoj problem je što ovdje prenosiš stvari s drugih foruma (ovdje niti ne čitaš tko je što pisao), a iz nekog razloga me smatraš inferirnim sebi pa nastojiš moje stavove pobiti prepisivajući s drugih foruma. To ti je unaprijed osuđena misija jer je jedini pravi put, ako na svu silu želiš biti u pravu, usporediti moje pisanje s KKC pa ako stvarno nađeš grešku onda bi me prvo trebao pozvati da odustanem od stava, a nikako brzopleto gnusno osuđivati bez razloga.[/quote]

nitko te gnusno ne osuđuje...nije mi uopće namjera...samo kažem da oni koji zastupaju evolucionizam zastupaju mišljenje koje svim srcem podupiru ateisti!...osim toga TE je i izmišljenja iz krugova nesklonih KC , nesklonih vjeru u Boga -Stvoritelja svega živoga i neživoga

o ovoj temi sam ranije pročitao puno više od ovoga što ima na ovom forumu...zato sam ti rekao da nisam čitao sve sa ovog foruma, jer jednostavno ne stignem....osim toga ne mislim da ću naći nešto puno drugačije od svih teorija koji se dotiču TE , a kojima sam godinama čitao i pisao na drugim forumima ( neke sam već naveo)
ako ti misliš da ovdje na ovih 27 strana ima nešto što mi može koristiti,daj me malo uputi , da skratim toliki broj postova na manji broj...na čije pisanje da obratim posebnu pažnju? samo tvoje ili kojih drugih forumaša?...

PS.: NIJE LI I TO NEPOŠTENO, DA JA DA BIH MOGAO PISATI NA NEKOJ TEMI MORAM PROČITATI SVE ŠTO JE NAPISANO O NJOJ??...šta da tema ima npr. 100 stranica?
pa ja ni ne odgovaram na svih 500-600 postova, nego na samo pojedini....pišem osvrćući se na jedan post ... zašto bih morao znati svaki napisani post?

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 10:04 

Katekizam KC kaže :

327 Ispovijest vjere Cetvrtoga lateranskog sabora tvrdi da je Bog "od pocetka vremena ni od cega stvorio oboje stvorenje, duhovno i tjelesno, andjele i zemaljski svijet, a zatim covjeka, sastavljena od obojega, duha i tijela".

Bog je prve ljude stvorio u vrijeme samog postanka svijeta ,a ne milijardama godina poslije. Čovječanstvo i svijet su jednake starosti

Ideja monogenističke teističke evolucije nije usklađena s naučavanjem KC i svetog pisma o posebnom DOSTOJANSTVU ČOVJEKA , koji je stvoren na sliku i priliku Božju ( post 1,27)! Čovjek je stvoren u stanju svetosti, što ga jasno odvaja od ostatka stvorenoga.

katolici koji prihvaćaju tzv. teističku evoluciju zastupaju stajalište: na Boga se gleda kao na onoga koji vodi evoluciju primata u neko biće koje se čini da sliči čovjeku, tada Bog intervenira i koristi barem nešto iz toga bića kako bi formirao Adama. prvog čovjeka!

Zašto bi Bog išao tim nelogičnim putem ? Nije li logičnije da Bog zaobiđe te sve nelogične i nepovezane puteve, i formira čovjeka izravno IZ PRAHA ZEMALJSKOGA , upravo kako nas i uči Sveto pismo! ( post 2,7)

Ja ne vidim nijednog razloga zbog kojeg bi katolici morali prihvatiti TE , te načiniti toliko postepenih skokova u stvaranju čovjeka , samo kako bi na silu pokušali pomiriti katoličku vjeru s idejom evolucije koja nije znastveno dokazana činjenica!

Osim toga još jednom naglašavam: ideja evolucije, teorija evolucije je početno i osmišljena samo zato da bi objasnila nastanak , porijeklo ČOVJEKA bez spominjanja Boga!

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 10:52 

hrki je napisao/la:
ne razumijem zašto bi evoluc. o tome se morali izjašnjavati?
na koje izvještaje o stvaranju misliš ...pretpostavljam , one iz biblije?
O njima bi se onda morali izjasniti prije katolici, nije li tako?

Šta bi ti kao katolkinja odgovorila ateistima/agnosticima da te to pitaju?

Lapsus lingue - mislila sam na kreacioniste.
Pitaju me mnogo puta i upozoravam da Biblija nije priručnik iz bilo koje znanosti, nego knjiga vjere. Dakle, meni je potpuno jasno da se radi o Božjoj poruci ljubavi i spasenja napisanoj ljudskim govorom u skladu s vremenom i načinom razmišljanja.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 10:55 

hrki je napisao/la:
Katekizam KC kaže :

327 Ispovijest vjere Cetvrtoga lateranskog sabora tvrdi da je Bog "od pocetka vremena ni od cega stvorio oboje stvorenje, duhovno i tjelesno, andjele i zemaljski svijet, a zatim covjeka, sastavljena od obojega, duha i tijela".

Bog je prve ljude stvorio u vrijeme samog postanka svijeta ,a ne milijardama godina poslije. Čovječanstvo i svijet su jednake starosti

Ideja monogenističke teističke evolucije nije usklađena s naučavanjem KC i svetog pisma o posebnom DOSTOJANSTVU ČOVJEKA , koji je stvoren na sliku i priliku Božju ( post 1,27)! Čovjek je stvoren u stanju svetosti, što ga jasno odvaja od ostatka stvorenoga.

katolici koji prihvaćaju tzv. teističku evoluciju zastupaju stajalište: na Boga se gleda kao na onoga koji vodi evoluciju primata u neko biće koje se čini da sliči čovjeku, tada Bog intervenira i koristi barem nešto iz toga bića kako bi formirao Adama. prvog čovjeka!

Zašto bi Bog išao tim nelogičnim putem ? Nije li logičnije da Bog zaobiđe te sve nelogične i nepovezane puteve, i formira čovjeka izravno IZ PRAHA ZEMALJSKOGA , upravo kako nas i uči Sveto pismo! ( post 2,7)

Ja ne vidim nijednog razloga zbog kojeg bi katolici morali prihvatiti TE , te načiniti toliko postepenih skokova u stvaranju čovjeka , samo kako bi na silu pokušali pomiriti katoličku vjeru s idejom evolucije koja nije znastveno dokazana činjenica!

Osim toga još jednom naglašavam: ideja evolucije, teorija evolucije je početno i osmišljena samo zato da bi objasnila nastanak , porijeklo ČOVJEKA bez spominjanja Boga!

A ti određuješ Božju logiku??? Daj, molim te...

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 11:24 

Barnaba je napisao/la:
Dokazi cps-a su znanstveni koliko i stavovi Miroljuba Petrovića o Katoličkoj Crkvi, domovinskom ratu i guslanju po Dubrovačkim ratištima

To si ti rekao. Ipak si ti mjerodavniji da govoriš koji znanstveni stavovi su pravovaljani a koji nisu. Po tome ispada da svi znanstvenici koji ne podržavaju papu i domovinski rat, njihovi znanstveni stavovi nisu pravovaljani bez obzira na argumente, dokaze i titule. Opet počinješ sa svojim oružjem a to je etiketiranje pojedinih osoba.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 11:43 

brks001 je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Dokazi cps-a su znanstveni koliko i stavovi Miroljuba Petrovića o Katoličkoj Crkvi, domovinskom ratu i guslanju po Dubrovačkim ratištima

To si ti rekao. Ipak si ti mjerodavniji da govoriš koji znanstveni stavovi su pravovaljani a koji nisu. Po tome ispada da svi znanstvenici koji ne podržavaju papu i domovinski rat, njihovi znanstveni stavovi nisu pravovaljani bez obzira na argumente, dokaze i titule. Opet počinješ sa svojim oružjem a to je etiketiranje pojedinih osoba.

Pa kad se pogledaju njihovi dokazi o Katoličkoj Crkvi, Papi i Domovinskom ratu onda se jasnije vidi manipulacija i razina njihovih "znanstvenih" dokaza za stvaranje itd. Kao što sam prije napisao ako ti svojim riječima objasniš što je konkretno znanstveni dokaz za starost koju promoviraš možemo o tome raspravljati, a dati link na cps spisak svega i svačega (iz kojeg bi ja trebao tražiti relevantne dokaze) po meni je neozbiljno, uostalom koji njih znanstvenik od kalibra priznaje kao nekakav autoritet? To možda može biti dovoljno nekom smušenom katoliku koji misli kako time može nametnuti nekakvo svoje uvjerenje, ali ti su dokazi prvotno iz Adventističkog miljea s kojima je Petrović počeo pa se navodno razilazio ali suštinski nema tu razlike. Dakle ne radi se tu o etiketiranju već poznavanju pozadine i razine tih dokaza koje imam pravo smatrati nevjerodostojnim.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 11:58 

sara je napisao/la:
hrki je napisao/la:
Katekizam KC kaže :

Ma on to prepisuje iz časopisa "Nacije" jer misli kako je to odgovor, a uopće se ne trudi pročitati o čemu smo ovdje pisali i tko kakve stavove zastupa. Zato ga i ignoriram dok ne ispuni taj minimum korektnosti kako bi prestao vrijeđati komotno poistovjećujući vjernike i ateiste!?

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 12:19 

Barnaba je napisao/la:

To si ti rekao. Ipak si ti mjerodavniji da govoriš koji znanstveni stavovi su pravovaljani a koji nisu. Po tome ispada da svi znanstvenici koji ne podržavaju papu i domovinski rat, njihovi znanstveni stavovi nisu pravovaljani bez obzira na argumente, dokaze i titule. Opet počinješ sa svojim oružjem a to je etiketiranje pojedinih osoba.[/quote]

Ja sam gledao 5-6 dugih filmova na yt od miroljuba petrovića
jako dobri filmovi koji otkrivaju mnoge stvari u vezi kreacinizma vs teorije evolucije/darwinizma , raznih zanimljivih geoloških otkrića koji razotkrivaju laŽ TE, okultizma-sotonizma, engleske-čitaj masonerijske politike , općenito modernog sotonizma , protukršćanskog djelovanja i zavjera centara moći itd
zatim od Haryn Yahia institutu u turskoj ima jako dobrih filmova o nastanku svijeta i života, te da su ljudi izvorno stvoreni od Boga...kako nas i uči sveto pismo

m.petrović je srbin i sigurno neće javno u srbiji reći kontra srpske politike u DR ...meni je to jasno...ali to nije dokaz da čovjek nema mozga u vezi evolucije i kreacionizma ...osim toga on je doktor palentologije...ima još neke fakultete ( pa bili i oni američki- kraćeg trajanja)...uglavnom nebezano za škole, filmovi na YT su mu jako zanimljivi
otkriva šta danas antikršćanska društva i centri moći sve rade da ubiju vjeru u Boga isl.
čovjeka kao razotkrivača evolucijske laži modernih znastvenika cijenim...shvaćam da ne govori istinu o Domovinskom ratu, ali to apstrahiram, na neki način shvaćam...rijetki su srbi koji će otvoreno reći o tome...pogotovo neće reći on koji želi medije iskoristiti da promovira vjeru u Boga i kontra bezbožničkog neodarwinizma!

http://kreacionizam.bloger.index.hr/pos ... 16394.aspx
http://kreacionizam.bloger.index.hr/pos ... 93295.aspx

Zadnja izmjena: hrki; Pet ožu 27, 2015 12:23; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 12:21 

sara je napisao/la:
hrki je napisao/la:
Katekizam KC kaže :

ne , nego ti određuješ :mrgreen:

kao i mnogo puta do sada... :;

Vrh

PostPostano: Pet ožu 27, 2015 13:55 
Administrator

Na ovom forumu raspravljamo o katoličkom nauku i nisu zanimljive ni osobe ni stranice koje naučavaju neku drugu vjeru, time se ovdje ne mislim baviti.
Pošto nema svatko vremena čitati cijelu temu, navest ću ono što sam već prije napisao:

Biblija je dana čovjeku da ga vodi do spasenja, a ne da daje prirodoslovne informacije.
Za vjernika nije nužno točno znati sve detalje o počecima svijeta i čovjeka. Kršćani mogu biti sigurni da im je objavom dano sve što im je potrebno da postignu svoj cilj.

Crkva je ipak i neke stvari definirala:
- Svemir nije postojao od vječnosti. Bog je "iz ničega napravio svijet i sve stvari koje se nalaze u njemu, i duhovne i materijalne" (Dei Filius kan 1,5).

- Crkva dopušta raspravljati o mogućnosti evolucije, ali ne i o ateističkoj evoluciji (da je svijet nastao sam od sebe, bez Boga). Pritom naglašava da je Bog ljudsku dušu neposredno stvorio: "crkveno učiteljstvo ne brani da se nauka ’evolucionizma’ ispituje, ... ukoliko ona naime istražuje podrijetlo ljudskog tijela koje potječe iz postojeće žive tvari – da duše stvara neposredno Bog, to nam zapovijeda katolička vjera da i dalje držimo" (Humani Generis 36)

- Izvještaj stvaranja u 6 dana može se shvatiti doslovno ili metaforički (kao duži period). Međutim, tu se radi o stvarnoj povijesti, čak i ako je ispričana u stilu koji nije blizak zapadnjacima. "Pismo prikazuje Stvoriteljevo djelo na simboličan način kao slijed šest "radnih" dana, koji završavaju "počinkom" sedmoga dana. U vezi sa stvaranjem sveti tekst naučava istine koje je Bog objavio za naše spasenje..." (KKC 337)

- Isto tako, izvještaj o stvaranju i padu čovjeka je stvaran i istinit, iako nije napisan književnim stilom koji je nama blizak, kao što to pojašnjava KKC(390): "Izvještaj o padu (Post 3) upotrebljava slikovit govor, ali izlaže pradogađaj, nešto što se dogodilo u početku ljudske povijesti." Pio XII je u tom smislu nazvao poligenizam, u kojem ne bi svi ljudi potjecali od Adama, neprihvatljivim.

Međutim, Crkva isto tako mnoge detalje oko stvaranja nije definirala, i nema ih potrebe izmišljati ili krivo nametati. Molim da se u tom smislu vodi i rasprava.

U vezi stvaranja u 6 dana sam već naveo:

Način stvaranja zemlje i čovjeka iz Biblije svakom je katoliku normalno prihvatiti. Ono što ne mora prihvatiti su teorije, pretpostavke, ljudske rekonstrukcije. Teorije su i evolucijske i kreacionističke, a ono što nas zanima je objava i svrha te objave, a ne rasprave o teorijama. Sve te teorije se mogu razmatrati, ali ne i uzimati pretpostavke kao gotove činjenice niti pojedine teorije kao dokazano jedino točne.

Katolička Crkva je slobodna razmotriti sve mogućnosti u vezi vremena oko stvaranja, što uključuje mogućnost 6 24-satna dana i mogućnost da su 6 dana simbolika jednog vremenskog perioda. Ono što je bitno, jasno i nepromjenjivo je Božja poruka nama, Bog je stvorio svijet.
Jospeh Ratzinger je isto tako naglasio: "Problem stvaranja svijeta za šest dana nije kamen spoticanja u odnosima između suvremene znanosti i vjerovanja. (...)
Stvaranje je prikazano u slikama zato da uvidimo ono što je bitno, odnosno da je svijet nastao iz Božje moći i da je on djelo Božje. Drugo je pitanje kako je to stvaranje teklo. To pitanje Biblija ostavlja otvorenim."

Vrh

PostPostano: Pon ožu 30, 2015 14:26 

sara je napisao/la:
hrki je napisao/la:
Katekizam KC kaže :

tebi je znači logično da je Bog stvarao jedno vrijeme svemir, svijet ...pa onda stvorio sve bilje- vegetaciju ....pa onda kako znastvenici kažu život- i to jednostanični organizam( nevažno da li čitavo stvaranje bilo 6 sadašnjih dana, 6 dana neke druge dužine, 6 istih vremenskih odjeljaka nepoznate dužine ...) i onda je Bog stao??
valjda se umorio ili šta već?
i , onda je sve prepustio prirodi...prirodnim zakonima kako današnji znastvenici kažu
iz jedne stanice su se počeli stvarati višestanični organizmi, i onda se mutacijama, prirodnim odabirom-selekcijom itd stvorio čitav životinjski svijet
i na kraju specijalna životinja homo sapiens
samo naglašavam, nemojte zaboraviti i apstrahirati!!...to sve je trajalo barem nekoliko milijardi godina...

pa zašto bi Logos, Vječna Riječ, Stvaralac par exellance bio vezan tim načinom prepuštenog stvaranja????...prirodnim zakonima, pa sve da ih je i Bog na neki način isprogramirao?

ako je mogao stvoriti toliki grandiozni i čudesni svemir, ako je mogao poslije nežive tvari stvoriti život ( i biljke su život!) , stvoriti jednost.organizam ( nevažno jel to bakterija, ameba, bičaš...) i onda je naš svemoćni Bog stao?
stao je samo nekoliko milijardi godina sa stvaranjem?? ( ili nekoliko stotina milijuna godina barem)....i čekao je da se kroz nekoliko milijardi godina evolucijom iz bakterije ili amebe nastane čitav životinjski svijet na zemlji...kroz prirodne zakone kako nas znastvenici uče

i to je tebi ( vama) normalnije i logičnije, nego da je Bog DIREKTNO stvarao sve vrste napose? pa tako i krunu svoga stvaranja :čovjeka?

opet ću naglasiti. pogubni darwinizam je u engleskoj , njemačkoj itd prihvaćen ( sam karl marx je Darwina glorificirao i dobio knjigu s posvetom) jer su ateisti ( filozofi, bankari, idustrijalci, ateistički znastvenici, vlasnici medija , izdavačkih kuća itd) shvatili da im Darwinova teorija na velika vrata otvara borbu protiv genese iz Biblije, i Boga kao stvoritelja svega živoga i mrtvoga, svega vidljivoga i nevidljivoga!
ovo što se danas radi je samo nastavak onoga iz 19.stoljeća...ovaj neodarwinizam , umotan u teističku evoluciju je ništa drugo nego stvaranje zbrke, mućenje jasnog nauka KC koji 20 .stoljeća naučavaše da je sve živo , i čovjek na kraju stvoren DIREKTNO od Boga

Vrh

PostPostano: Pon ožu 30, 2015 17:50 

hrki je napisao/la:
tebi je znači logično da je Bog stvarao jedno vrijeme svemir, svijet ...pa onda stvorio sve bilje- vegetaciju ....pa onda kako znastvenici kažu život- i to jednostanični organizam( nevažno da li čitavo stvaranje bilo 6 sadašnjih dana, 6 dana neke druge dužine, 6 istih vremenskih odjeljaka nepoznate dužine ...) i onda je Bog stao??
i , onda je sve prepustio prirodi...prirodnim zakonima kako današnji znastvenici kažu
iz jedne stanice su se počeli stvarati višestanični organizmi, i onda se mutacijama, prirodnim odabirom-selekcijom itd stvorio čitav životinjski svijet
samo naglašavam, nemojte zaboraviti i apstrahirati!!...to sve je trajalo barem nekoliko milijardi godina...

pa zašto bi Logos, Vječna Riječ, Stvaralac par exellance bio vezan tim načinom prepuštenog stvaranja????...prirodnim zakonima, pa sve da ih je i Bog na neki način isprogramirao?

ako je mogao stvoriti toliki grandiozni i čudesni svemir, ako je mogao poslije nežive tvari stvoriti život ( i biljke su život!) , stvoriti jednost.organizam ( nevažno jel to bakterija, ameba, bičaš...) i onda je naš svemoćni Bog stao?
stao je samo nekoliko milijardi godina sa stvaranjem?? ( ili nekoliko stotina milijuna godina barem)....i čekao je da se kroz nekoliko milijardi godina evolucijom iz bakterije ili amebe nastane čitav životinjski svijet na zemlji...kroz prirodne zakone kako nas znastvenici uče

i to je tebi ( vama) normalnije i logičnije, nego da je Bog DIREKTNO stvarao sve vrste napose? pa tako i krunu svoga stvaranja :čovjeka?

opet ću naglasiti. pogubni darwinizam je u engleskoj , njemačkoj itd prihvaćen ( sam karl marx je Darwina glorificirao i dobio knjigu s posvetom) jer su ateisti ( filozofi, bankari, idustrijalci, ateistički znastvenici, vlasnici medija , izdavačkih kuća itd) shvatili da im Darwinova teorija na velika vrata otvara borbu protiv genese iz Biblije, i Boga kao stvoritelja svega živoga i mrtvoga, svega vidljivoga i nevidljivoga!
ovo što se danas radi je samo nastavak onoga iz 19.stoljeća...ovaj neodarwinizam , umotan u teističku evoluciju je ništa drugo nego stvaranje zbrke, mućenje jasnog nauka KC koji 20 .stoljeća naučavaše da je sve živo , i čovjek na kraju stvoren DIREKTNO od Boga

Onda lijepo rastumači dva izvještaja o stvaranju koji se razlikuju toliko da je, po tvojoj logici, samo jedan istinit - ili je čovjek stvoren zadnji, ili nije?!

Vrh

PostPostano: Pon ožu 30, 2015 19:19 

hrki je napisao/la:
[
spx

Mješaš ti svašta. Šta ne čitaš našeg fizičara Berena koga treba pomno proučavat.

Vrh

PostPostano: Pon ožu 30, 2015 19:42 

romanac je napisao/la:
hrki je napisao/la:
[
spx

Mješaš ti svašta. Šta ne čitaš našeg fizičara Berena koga treba pomno proučavat.

jesi li pročitao ili poslušao ijedan film koji se tiče kreacionizma, palaentologije , bezbožnog neodarvinizna isl. od m.petrovića?
ako nisi onda ne znaš koliko pametno čovjek pobije TE i ateiste znastvenike koji negiraju Boga i stvaranje svega živoga i čovjeka iz Biblije ( genesisa)
ako se hvatašsamo toga da je on adventist onda ne pričamo o istim stvarima
čovjek ima odlićne emisije koje u bti brane Boga -Tvorca svega što znamo...govori protiv sotonizma modernoga svijeta i vladara svijeta
ako je za tebe to ništa , onda nemamo šta pričati...slažeš se onda sa modernim ateistima da Boga nema

Vrh

PostPostano: Pon ožu 30, 2015 19:45 

sara je napisao/la:
hrki je napisao/la:

Onda lijepo rastumači dva izvještaja o stvaranju koji se razlikuju toliko da je, po tvojoj logici, samo jedan istinit - ili je čovjek stvoren zadnji, ili nije?!

nije mi baš jasno šta točno pitaš i kako to pobija kreacionizam ili intiligentni dizajn , koji negiraju TE??

osim toga, kako ta dva izvještaja potvrđuju teističku evoluciju, ili bilo kakvu teoriju evolucije/TE/ ????
kako se evolucija uopće uklapa u ta dva izvještaja koja spominješ?
objasni mi , pa kada vidim o čemu pričaš , m ogu ti odgovoriti :))

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 590 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 40  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata