Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 07:22

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet sij 16, 2015 22:03 

Jeremija je napisao/la:
sara je napisao/la:
.... euharistija nije NIGDJE I NIKADA privatan odnos s Bogom.

Žao mi je što se ne slažemo, kod mene je Euharistija najintimniji dio moje vjere i mog najbližeg odnosa sa Bogom!!

Pa nije to pitanje slaganja, nego nauka vjere. Ne možeš privatizirat euharistiju, ona je uvijek djelo Crkve, a ne pojedinačni odnos s Bogom. Jasno da je svaka osoba pozvana ugraditi sebe osobno, ali kao dio Crkve.

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 08:46 

Evo priča mi jedna poznanica koja je otišla u časne da su im naredili tj. da su morali potpisat da će primat pričest stojeći i na ruku. Eto dokle je masonska protestanska hereza prodrla u crkvu. Benedikt 16. se borio koliko je mogao ali kad je vidio da je Božja kazna za crkvu neumoljiva, povukao se u molitveni kontemplativni život. I to je jedini pravi put za nas katolike. Nema svrhe da se pjenimo i bunimo, jednostavno smo nadvladani grijesima subraće koja su se prodala. Podnesimo kaznu dostojanstveno i molimo se za te nesretnike...

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 10:57 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Evo priča mi jedna poznanica koja je otišla u časne da su im naredili tj. da su morali potpisat da će primat pričest stojeći i na ruku. Eto dokle je masonska protestanska hereza prodrla u crkvu. Benedikt 16. se borio koliko je mogao ali kad je vidio da je Božja kazna za crkvu neumoljiva, povukao se u molitveni kontemplativni život. I to je jedini pravi put za nas katolike. Nema svrhe da se pjenimo i bunimo, jednostavno smo nadvladani grijesima subraće koja su se prodala. Podnesimo kaznu dostojanstveno i molimo se za te nesretnike...

Točno kako je Isus najavio - samozvanih proroka i tumača odasvud. Valja se samo sjetiti da je rekao i Ne slušajte ih!

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 10:57 
Administrator

KRIŽAR2 je napisao/la:
da su im naredili tj. da su morali potpisat da će primat pričest stojeći i na ruku.
Da ne širiš klevete, navedi konkretno o kojem redu i samostanu se radi.
Redovnici prihvaćaju poslušnost Crkvi, koja uči da su dva valjana načina primanja pričesti, a nikoga se ne prisiljava da prima na ruku.

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 11:36 

Ako ta časna laže onda i ja lažem. A šta se tiče toga koji je red ta časna nemam pojma, kad je ponovo vidim pitat ću je.

a ja ne znam šta se vi čudite, pa u mojoj župi dva fratra ne dopuštaju da se klekne pred Bogom! Nema nam druge nego da se molimo Isusu da se vrati s bičem i istjera ih sve iz Hrama! Maranatha!

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 17:13 
Administrator

KRIŽAR2 je napisao/la:
pa u mojoj župi dva fratra ne dopuštaju da se klekne pred Bogom!

Ako stvarno netko ide protiv odredbi Crkve, onda to trebaš prijaviti svom biskupu, ako ti je stvarno do toga. Crkva propisuje kada se pod misom kleči a kada sjedi ili stoji, a klečeći stav kod pričesti je dopušten.

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 17:16 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Ako ta časna laže onda i ja lažem. A šta se tiče toga koji je red ta časna nemam pojma, kad je ponovo vidim pitat ću je.

a ja ne znam šta se vi čudite, pa u mojoj župi dva fratra ne dopuštaju da se klekne pred Bogom! Nema nam druge nego da se molimo Isusu da se vrati s bičem i istjera ih sve iz Hrama! Maranatha!

Ovo je sigurno laž, jer sam sigurna da mnogi kleče za vrijeme pretvorbe, a trebalo bi i pokleknuti na ulasku u crkvu kao i kod pristupanja pričesti. Nema pričesne klupe i zato da bi se udovoljilo nečijim fiks idejama ne treba pričest produljivat na ne znam koliko. Uostalom, Otac traži klanjatelje u Duhu i Istini, a položaj tijela je efemerna stvar.

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 20:05 

Draga gospođo, nisam siguran živimo li nas dvoje na istoj planeti a kamoli u istoj državi. Ali dobro, sto ljudi sto ćudi!

Vrh

PostPostano: Ned sij 18, 2015 21:13 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Draga gospođo, nisam siguran živimo li nas dvoje na istoj planeti a kamoli u istoj državi. Ali dobro, sto ljudi sto ćudi!

Ali jedna Crkva i Učiteljstvo u njoj koje određuje, a ne kako kome padne na pamet.

Vrh

PostPostano: Sri sij 21, 2015 23:15 

Pitanje je kako se pričešćivati.
Sigurno ne ovako:
https://www.youtube.com/watch?v=u3G43C1 ... _vsdJM8rjx

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 06:56 

ivan9985 je napisao/la:
Pitanje je kako se pričešćivati.
Sigurno ne ovako:
https://www.youtube.com/watch?v=u3G43C1 ... _vsdJM8rjx

Ne znam tko ima takvo pitanje, jer je Crkva stvari jasno odredila. Ako i kad postoje zloupotrebe, treba učiniti što je potrebno da ih se spriječi, a ne vidim kršćanskog smisla ih objavljivati na sve strane.

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 08:14 

Pitanje ima onaj tko je otvorio ovu temu. :roll:

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 08:26 

Ako i kad postoje zloupotrebe, treba učiniti što je potrebno da ih se spriječi, a ne vidim kršćanskog smisla ih objavljivati na sve strane.[/quote]

Naravno da treba učiniti što je potrebno da ih se spriječi.Na misi koju predvodi papa sigurno to ne mogu učiniti nekakvim akcijama laici,nego liturgičari i ostali nadležni službenici.Njima to očito ne smeta,jer bi sigurno nešto učinili,barem na misi koju predvodi jedan Papa.Dakle,ovo 'treba učiniti što je potrebno da ih se spriječi' zapravo ne znači apsolutno ništa pogotovo ako je stav da 'ne vidim kršćanskog smisla objavljivati ih na sve strane.' Kršćanin mora,naravno,biti dobar,no dobrota ne proizlazi iz nekakve apstrakcije nego iz zauzetosti za konkretno dobro koje svoj temelj ima u Istini i Ljubavi-a to je Krist.U tom smislu kršćanska dobrota podrazumijeva i 'objavljivati na sve strane' ako će to pridonijeti svijesti vjernika da prvo budu svjesni brojnih zloporaba a onda i da svojim brojnim glasovima stvore pritisak na one koji mogu odlučivati da se drže zakona Majke Crkve,što je i dobro i istinito i pravedno.

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 15:14 

ivan9985 je napisao/la:
Naravno da treba učiniti što je potrebno da ih se spriječi.Na misi koju predvodi papa sigurno to ne mogu učiniti nekakvim akcijama laici,nego liturgičari i ostali nadležni službenici.Njima to očito ne smeta,jer bi sigurno nešto učinili,barem na misi koju predvodi jedan Papa.Dakle,ovo 'treba učiniti što je potrebno da ih se spriječi' zapravo ne znači apsolutno ništa pogotovo ako je stav da 'ne vidim kršćanskog smisla objavljivati ih na sve strane.' Kršćanin mora,naravno,biti dobar,no dobrota ne proizlazi iz nekakve apstrakcije nego iz zauzetosti za konkretno dobro koje svoj temelj ima u Istini i Ljubavi-a to je Krist.U tom smislu kršćanska dobrota podrazumijeva i 'objavljivati na sve strane' ako će to pridonijeti svijesti vjernika da prvo budu svjesni brojnih zloporaba a onda i da svojim brojnim glasovima stvore pritisak na one koji mogu odlučivati da se drže zakona Majke Crkve,što je i dobro i istinito i pravedno.

Dakle, sad bi trebalo pisati u Vatikan kako je pričest na Filipinim (ili tu negdje) bila nedostojna, jer nije... Što? A onda ćemo u maniri "događanja naroda" uvjeriti Papu da na takvim masovnim okupljanjima euharistija mora biti bez pričesti, jer se podjeljuje nedostojno?!

Vrh

PostPostano: Čet sij 22, 2015 15:56 

sara je napisao/la:
A onda ćemo u maniri "događanja naroda" uvjeriti Papu da na takvim masovnim okupljanjima euharistija mora biti bez pričesti, jer se podjeljuje nedostojno?!

ovo je sada već filozofsko-teološko pitanje!
je li bolje davat sv. pričest ko koštice i kikiriki ili je ne davat uopće?
je li moguć treći put? :mrgreen:

bi li vatikan bankrotirao, bi li nastupila apokalipsa kad bi se postavilo duplo više svećenika da dijele sv. pričest na masovnim misama i kad bi se ustrojio nekakav red, kad bi se barem nekom jeftinom kredom (ne skupom) :mrgreen: nacrtao red ili postavila ograda da ljudi pristupe Bogu kao ljudi sa velikim LJ a ne kao živine i stoka kao na ovom videu.

znam da je moj prijedlog revolucionaran, boguhulan, reakcionaran i buntovnički ali možda bi trebalo o njemu razmisliti. :mrgreen:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 451 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata