Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 03:04

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Čet srp 10, 2014 17:43 

Slika

:mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Čet srp 10, 2014 19:44 

Prejako. :D

Slika

A ima i još. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pet srp 11, 2014 12:59 

Najjače mi je ono: Bože, prestani slušati njegove molitve. Amen. i slika Pape...

:mrgreen: Dobro, dosta šale. Imamo konkretnije probleme za koje treba moliti.

Vrh

PostPostano: Pet srp 11, 2014 17:08 

adrijana je napisao/la:
Najjače mi je ono: Bože, prestani slušati njegove molitve. Amen. i slika Pape...

:mrgreen: Dobro, dosta šale. Imamo konkretnije probleme za koje treba moliti.

:D :D

Inače, zar ne bi bilo cool kad bi glavni sudac bio Poljak, a četvrti sudac Švicarac (Švicarska garda :D ) :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Pet srp 11, 2014 20:09 

Brazil vs. Njemačka minus Brazil. :mrgreen: :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2014 20:58 

Ovo sam našla na facebook stranici župe Siget:
Slika

Jel to istina da je kapetan njemačke reprezentacije nosio broj 16, a kapetan Argentine 10?
(...ili je i to fotomontaža?)

Vrh

PostPostano: Sub srp 19, 2014 21:27 

adrijana je napisao/la:
Jel to istina da je kapetan njemačke reprezentacije nosio broj 16, a kapetan Argentine 10?
(...ili je i to fotomontaža?)

Je, Lahm je šesnaestka, Messi desetka. :D

Slika

Slika

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2014 09:29 

Koja slučajnost!!
Ako je papa Benedikt bio 16., onda je papa Franjo je papa 1.0 ... 8)

Inače sumnjam da je Benedikt i mrvicu molio za takvo nešto kao što je ishod utakmice. Meni se to čini kao da je iskušavanje Boga i djetinja vjera. Iskreno, dvaput u životu sam i ja molila na sličnu nakanu, ali onako: "Bože, ako bude tvoja volja..." i ostala sam iskreno zapanjena kad me Bog uslišao! A dogodila se oba puta neka vrsta iznenađenja kakve su u nogometu simpatične, npr. kada netko sasvim sporedan, za kog nitko dosad nije čuo zabije 2 gola i riješi utakmicu, ili kad momčad koja nije favorit ne samo osvoji prvenstvo, nego i bude bez poraza u svim utakmicama...
A onda sam rekla: Bože, ja znam da ti mene voliš i da me svagda uslišavaš, i neću te više iskušavati ovakvim nebitnim stvarima.

Miroslave, je li grijeh kad nogometni fan moli za rezultat? Ili je to idolatrija ili preslaba vjera?

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2014 14:52 

adrijana je napisao/la:

Miroslave, je li grijeh kad nogometni fan moli za rezultat? Ili je to idolatrija ili preslaba vjera?

Ma mislim da i nije grijeh jer nam je dragi Bog, kad nas je stvorio dao i želju za zabavom, za smijehom, za osmijehom, a pobjeda naše omiljene momčadi zasigurno vraća osmjeh na naša lica, ujedinjuje ljude i čini nas optimističnima. Naravno, za sve treba imati mjeru, a ona ovdje u prvom redu uključuje odsutnost mržnje prema protivničkoj ekipi. :))

Vrh

PostPostano: Ned srp 20, 2014 18:50 

Niti meni nije jasno je li grijeh moliti za dijete da prođe ispit? Za napredovanje? Molim te Bože nagradi moj trud jer ti si mu jednini svjedok!

Vrh

PostPostano: Pon srp 21, 2014 14:09 

ruta je napisao/la:
Niti meni nije jasno je li grijeh moliti za dijete da prođe ispit? Za napredovanje? Molim te Bože nagradi moj trud jer ti si mu jednini svjedok!

Sigurno nije grijeh, to je čak i poželjno. Mislim da baš i treba moliti za takve stvari, da se dobro pripremiš za svoje zvanje, da ti Bog da mudrosti (ima jedna lijepa molitva od Tome Akvinskoga), a kasnije i da Bog blagoslovi tvoj rad i da radiš dobro i odgovorno. A mislim da se na tu nakanu malo tko moli.
Jednom sam čitala svjedočanstvo nekog profesora (ne sjećam se više imena) koji je rekao da uvijek prije usmenog ispita moli za svoje studente, da ode u kapelicu i pomoli se za svakog poimence... I kad bi netko došao na ispit nenajavljeno ovaj ga ne bi pustio da odgovara, jer se to jutro nije pomolio za njega, već bi mu predložio nek dođe drugi put, dok se najavi...
Vidiš, kako ljudi vjeruju, koliko je molitva bitna. Molitva može svašta.
Molitva može sve.

:)

Vrh

PostPostano: Pon srp 21, 2014 17:58 

Da je barem više takvih profesora. Da je barem više radnika koji se mole za svoje šefove i šefova za radnike, umjesto da se međusobno ogovaraju. Ma za sve se može moliti, ali uvijek treba moliti poput Isusa - na kraju dodati - ali tvoja volja neka bude Oče, a ne moja.
I puno su mi draži i nogometaši i pjevači koji se mole nego oni koji idu na reiki i bioenergiju da bi time "ojačali" pred nastup.

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2014 12:43 

ruta je napisao/la:
Da je barem više takvih profesora. Da je barem više radnika koji se mole za svoje šefove i šefova za radnike, umjesto da se međusobno ogovaraju. Ma za sve se može moliti, ali uvijek treba moliti poput Isusa - na kraju dodati - ali tvoja volja neka bude Oče, a ne moja.
I puno su mi draži i nogometaši i pjevači koji se mole nego oni koji idu na reiki i bioenergiju da bi time "ojačali" pred nastup.

Točno tako, u pravu si u svakoj rečenici.

PS. Još uvijek mislim da je moliti za ishod neke utakmice slično onoj ženi koja je dala slaviti misu na nakanu da Esmeralda ozdravi... :D

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2014 15:42 

adrijana je napisao/la:
ruta je napisao/la:

PS. Još uvijek mislim da je moliti za ishod neke utakmice slično onoj ženi koja je dala slaviti misu na nakanu da Esmeralda ozdravi... :D

Ah, to je žensko mišljenje...
To nije isto, Esmeralda je snimljena unaprijed i živi dok je njen angažman po volji režiseru i producentima serije, a sport je nešto drugo...
Ti stvarno misliš da se prije početka neke utakmice zna njen ishod?!?!?

Vrh

PostPostano: Uto srp 22, 2014 17:46 
Administrator

Mislim da nije analogija u tome što se zna ili ne zna ishod, već koliko je jedno i drugo zapravo nevažno za život i spasenje, a koliko se stvorilo fanatizma i idolatrije iza toga da se moli za takve stvari.
Jedno i drugo je na kraju samo zabava, jedna loša, druga bolja, i valjda imamo neki plemenitiji cilj u životu za koji molimo. Bar bi kao kršćani trebali imati.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 81 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata