Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 12:49

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Pravila foruma

Ovdje možemo postavljati svoja pitanja u vezi katoličkog nauka i duhovnosti,
a odgovore će pokušati dati prije svega oni sa teološkim znanjem.
Pitanja neka budu konkretna i jasna, te u vezi onoga što je bitno za naše spasenje i duhovni rast.

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Čet srp 03, 2014 08:12 

Volila bi prvo podijeliti svoje iskustvo. Da sam napastovana od zla, jace od drugih, znam vec jako dugo. Zadnjih godinu dana desilo se da se napokon zlo ocitovalo. Naravno da ne zeli reci tko je, samo se ocitovalo da ih ima puno. No mi znamo da obicno i dolaze vise njih i napadaju osobu. Potrazila sam pomoc izvan Hrvatske, jer tri svecenika od kojih sam potrazila pomoc u Hrvatskoj, samo mi je jedan ponudio pomoc, ali kako je on jako zauzet nema dovoljno vremena provesti u visegodisnjem moljenju- molitvi otklinjanja. Ako netko zeli znati koji svecenik ce ga sigurno primiti bez da ga salje psihijatru neka mi se javi. Savijet egzorciste je- molitva krunice, sveta misa uz sakramente, sto vise raditi djela milosrdja, ukljuciti se u neku molitvenu grupu, sto vise hodocasaca, i najbitnije stalno citati svetu rijec-Bibliju. Nismo savrseni, i svi smo svaki dan napastovani. Ali oni koji imaju veci problem, opsjednuca ili posjednuca, s vama dijelim ove savijete. Da, jedan svecenik me poslao psihijatru, ali idem vec godinama jer tesko podnosim da sam preko noci postala invalidna osoba, ovisna o drugima, nemam psihickih bolesti, tako da mi je bilo smjesno. Drugi svecenik je samo ponavljao- puno moliti, puno moliti!? Hm, pa to i znam..meni je vazno da sam jos ziva, da moji doma kad zlo postane jako ne panicare vec mole, i spasili su mi zivot. Zato, svi skeptici, ja i ljudi koji se muce s teskim napastima znamo koliko moramo "bildat"svoju vjeru svaki dan. Jedino sto mi je tuzno u cijeloj mojoj prici sto netko ima dovoljno vremena baviti se zlom pa baca neke uroke ne mene, molim za tu osobu. Znam jer sam nasla zakopane kosti u vrtu, no ja sam posvetila cijelu kucu, vrt..sv.soli, i uz savijete onih koji znaju vise od mene, zakopala sam cudotvorne medaljice Marijine u 4 kuta vrta. Svecenik koji vrsi egzorcizam i pomaze mi rekao je da netko radi neki urok, i da je baceno nesto na moja prijateljstva, u prijevodu, nemam prijatelja. I to mi najteze pada, trenutno.. Savjetujte me, gdje da upoznam normalne ljude za normalan razgovor :?: :!: desi se da dodjem u neku grupu, sprijateljim se s ljudima, i krenu zle, sarkastcne primjedbe. Ja vise ne vjerujem ljudima. Znam da zlo hoce unistit covjeka tako sto ga udalji od drugih, i onda ga lako unisti..zajednica u koju sam isla pokazala mi je da ljudi koji su clanovi zajednice duze vrijeme, pocnu se ponasati kao neka zatvorena zajednica, da ne kazem sekta, i rade veliku razliku izmedju ljudi koji jesu i onih koji nisu clanovi. Pitanje svima vama, koja molitvena zajednica je otvorena za nove clanove, gdje ljudi nisu snobovi zato sto su procitali Bibliju vise puta :cry:

Vrh

PostPostano: Pet srp 04, 2014 14:13 
Administrator

Egzorcist mora dobro razlikovati granicu između opsjednuća i određenog psihičkog problema, upravo zato je potreban savjet psihijatra.
U vezi druženja, svaka zajednica imati će (više ili manje) nesavršene i grešne ljude, i to treba prihvatiti, ne postoji savršena zajednica ni savršeni ljudi.

Vrh

PostPostano: Pet srp 11, 2014 10:40 

Slažem se da ima ljudi koji si umisle da su opsjednuti, i ili nešto..od zla, ali isto tako postoji i druga strana- ljudi koji stvarno su napastovani više od drugih, jer svi smo mi napastovani, lakše je biti bezobrazan na uvredu nego prešutiti ili blagosloviti osobu koja vrijeđa, ali ljudi koji su opsjednuti, ili jako napastovani kada potraže pomoć svećenika, svećenici prema mojoj spoznaji 98% odbijaju samo i porazgovarat. Kroz sami razgovor, uz tihu molitvu, koju čovjek niti ne razumije, samo čuje neko tiho mrmljanje, zlo se očituje. Znam jer sam to prošla. I zato mi nije jasno, da oni koji bi nam trebali pomoći, uz samo nekoliko minuta razgovora, i malo molitve, neće nas primiti, već odmah psihijatru. Ja imam sreće da sam našla pomoć, ali isto tako kada dođem na duhovnu obnovu, pa se zlo očituje, veći dio ljudi nezna gdje bi potražio pomoć, pa idu na svakakva mjesta. Da ima onih kojima mala pilula koju dobiju kod psihijatra može pomoći, ali nesmiju se svi stavljati u istu ladicu. Pa dajte, zlo postoji, i sada je jako jako! Što se tiče molitvenih zajednica, ljudi ne dolaze bezveze u njih, već radi molitve, druženja, pomoći..pa kada shvate da se članovi ponašaju kao zatvorena obitelj, naravno da ne osijećaju ispunjenost, prihvaćenost..tamo gdje bi trebali. Došao sam-nahraniste me, bio sam gol- obuko ste me.. Zar je tako teško pružiti osmjeh, i nekoliko riječi čovjeku kojemu možda baš dolazak u zajednicu znači dan života više!? Bila sam ujednoj zajednici, kada se čovjek na kraju susreta, sramežljivo digao i rekao- dolazim u vašu zajednicu preko 2 mjeseca, i nitko mi od članova zajednice nije prišao ni pružio ruku, a samo sam to tražio. Da mogao je sam on priči njima, ali kada dolazimo u zajednicu u kojoj ne poznajemo nikoga, očekujemo da će nam netko pružiti ruku, odgovoriti na koje pitanje, a ne napasti ljude zašto se ne učlanjuju!? Naravno da svako može imati loš dan, ali to treba ostaviti iza sebe kada se dolazi na mjesto gdje se slavi Bog. Zašto smo mi kršćani tako namrgođeni, ljuti jedni na druge!? kad vidim te Jehove svjedoke kako se na +40 prže na suncu u odijelma i k tome samo se smješkaju, iz njih ide više radosti nego iz nas koji se nazivamo, a volim vjerovati da i jesmo kršćani. Neki dan slušam na Radio Mariji emisiju, ljudi se javljaju u eter, i javi se jedna starija žena, i kaže da ne postoji obračenje, već se vjera uči od malena :oo to smo mi kršćani. Da li je ta žena zaboravila da smo do 90-tih godina živjeli u komunizmu, i nismo svi imali mogućnost upoznati Boga. Pa i u Bibliji piše da se cijelo nebo raduje više jednoj izgubljenoj ovčici nego onoj masih pravednih. Ja sam ta izgubljena ovca, našla sam u svom životu živog Boga, i to je jedino u što sam sigurna. Sretna sam zbog svog obračenja :DD No, ipak- zlo ne postoji, idemo svi kod psihijatra po pilule, a svećenici neka drže mise, i "rade" svoj posao. Zašto u Slovenji ima više egzorcista čija se imena znaju, nego u Hrvatskoj, gdje je samo jedan i njegovo ime nitko ne zna!? Pa čemu služi taj egzorcist!? Jel on postoji kao i Djed Božičnjak, ili :idea: Možda sam malo sada i pretjerala, ali valjda i na mene utječe sva samoća ovog svijeta, i nedostatak razgovora, druženja.. Nitko ne očekuje savršenstvo od čovjeka, pa tako niti od jedne zajednice, ali kada vidim namrgođena lica samih članova, pa bezorazne razgovre, koji su uz to još i cinični, kada netko s visokog odgovara-to nigdje ne piše u Bibliji, a nitko nije ni spominjao da je igdje zapisano već samo razgovaramo prije susreta. Tražim molitvenu zajednicu gdje nema zlih napada, prevrtanja očima zbog pitanja- nema glupog pitanja, samo glupog odgovora, pitanje se postavlja zbog neznanja, gdje se svako može osijećati dobrodošlo, bez obzira na znanje-ne znanje, izgled, imali novaca ili nema, gdj mi koji nismo članovi a u velikoj smo potrebi možemo zamoliti da se moli i za nas a ne samo za članove, jer kada mene spašava obitelj molitvom, pa potražim pomoć u zajednici jer znam da sam jako napastovana od zla, a umjesto pomoći, dobivamo bukvicu..prođe me volja da uopće ikada više razgovaram s bilo kim. Ovo je makisimalni razgovor mene s nekim, osim usputnog dobar dan- doviđenja. Jednostavno sam izgubila vjeru da postoje dobri, pošteni, srdačni ljudi, koji ne ogovaraju, ne druže se zbog neke koristi. Stvarno sam one man show, i naravno da kako nitko od nas nije stvoren da bude otok sam za sebe, i ja želim negdje upoznati prijatelje koji imaju slične interese. Zato sam postavila pitanje u kojoj molitvenoj zajednici čovjek može normalno pričati, biti treniran kao i član, jer biti član ima masu uvijeta, koje nekada ne možemo zadovoljiti, a ne da ne želimo :!: :!: :!:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata