SlijepiPutnik je napisao/la:
adrijana je napisao/la:
Ovaj citat iz knjižice je još jedan dokaz kako je sve to suprotno našoj vjeri.
Čak ne spominje niti molitvu Očenaša, nego da je dovoljno tek jednom zazvati ime Oca.
Ako bi to bilo istina, znači da možemo površno uzeti sve Isusove riječi, da nam ne treba više Crkva, niti sakramenti, ne treba se kloniti grijeha niti živjeti po Božjim zapovijedima... Spasiti dušu je tako "jednostavno" da se ne treba uopće brinuti oko svega toga!
A Isus je rekao: Mnogi će doći u onaj dan i reći će: Mi smo te zazivali "Gospodine, Gospodine!", a ja ću im odgovoriti: Ne poznajem vas, zlotvori...
Ova je tema dosta dugo neaktivna, ali imam potrebu napisati, ne braniti navedenu objavu...vec reagirati na pausalne zakljucke. Iz kojih se izvlaci niz daljnjih zakljucaka.
Sto onda reci za Rim 10 13? "Tko god zazove ime Gospodnje, spasit ce se."
Niti Pavao ne spominje Oce nas...itd
Uglavnom je to dio sireg konteksta poslanice tzv. opravdanja po vjeri.
Pa eto, pročitajte još jednom.. Za mene je suprotnost Evanđelju govoriti o nekoj "sigurnosti za spasenje" onima koji "čak samo jednom zazovu Ime Gospodnje", jer Gospodin jasno kaže da ne će u raj svi oni koji ga zazivaju "Gospodine, Gospodine" već će biti kao lude djevice koje su znale da Zaručnik dolazi, ali im je ipak ponestalo ulja..
Ja inače na objavu gledam u kompletu, ne će nam Bog Otac svoje Lice objaviti u nekoj ikoni putem privatnih objava, kad nam je već svoje Lice objavio u Isusu Kristu. Druge slike nema.
To je kao da, improviziram, najednom dođe Duh Sveti u liku nekog anđela i kaže: "Ja vam inače tako izgledam. Naslikajte me i častite moju sliku, da se spasite.."
To ne postoji.
Ta objava vodi k idolatriji, a na nju i slične nasjedaju mnogi neupućeni zbog probuđene duhovne lakomosti, koja je uobičajeno iskušenje u početnika (>vidi: sv. Ivan od Križa:
Tamna noć).