Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 21:59

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet sij 24, 2014 13:39 

Feljton o braći hrvatskog zmaja (1.dio) - pritom je posebno zanimljivo upozoriti na neke antikatoličke komentare na dnu članka, iznimno otrovne i zlokobne. Baš u stilu nekakvih protestantskih sljedbi koje bljuju svako zlo na našu Katoličku Crkvu, a čemu neki naivci i povjeruju.

Vrh

PostPostano: Pet sij 24, 2014 18:51 

Svi koji pratite ovu šaku jada od televizije po imenu RTL, pripazite što vam djeca gledaju na RTL Kockici, čime ih pokušavaju zatrovati - Roditelji pripazite: Serija koja je zaludila hrvatsku djecu projekt je britanske masonerije!

Vrh

PostPostano: Uto vel 11, 2014 20:28 

Miroslav je napisao/la:
Feljton o braći hrvatskog zmaja (1.dio) - pritom je posebno zanimljivo upozoriti na neke antikatoličke komentare na dnu članka, iznimno otrovne i zlokobne. Baš u stilu nekakvih protestantskih sljedbi koje bljuju svako zlo na našu Katoličku Crkvu, a čemu neki naivci i povjeruju.

Interesantno kako sve manje članovi masonskih loža njeguju tajnost članstva. I ima neka tajna veza s Lions clubom a ne samo sa ovim hrvatskim zmajevima. Tako npr. naš poznati operni umjetnik potpisan na dnu ovog dokumenta:
http://www.grandeoriente.it/pdf/Condole ... -05-12.pdf
uopće ne krije da je mason i predsjednik regionalnog Lions cluba.
Btw, gospon je dva puta vjenčan u Katoličkoj crkvi (s dvije različite žene). Križam se jer samo Bog sve razumije. Ja ne mogu.
Tako da ove sekte što se izruguju i nisu neko čudo. Od njih bi točno to i očekivala i ne uznemiruje me.

Vrh

PostPostano: Uto vel 11, 2014 23:11 

+!
U Brazilu.
http://rorate-caeli.blogspot.com/2012/0 ... orial.html

Dan bez osmijeha i čuđenja je bezlično siromašan dan.

Vrh

PostPostano: Sri vel 12, 2014 17:46 

Reko bi čovjek daleki Brazil. Greška na vezi. A koliko je takvih među nama. Na jednom forumu pričala sam s liječnikom masonom, kaže da ide u našu crkvu i da njegov župnik ne smatra grijehom to što je on mason. Mislila sam da vjerojatno laže. Sad mi se čini da su neki od njih i u našoj crkvi oni persone sa posebnim statusom. Možda će i tu doći do nekih promjena. Bože pomozi!

Vrh

PostPostano: Sri vel 12, 2014 20:50 

+!
Gore spomenuti je brazilski svećenik, a ovo je brazilski biskup.

http://pt.wikipedia.org/wiki/Luiz_Dem%C ... _Valentini
http://www.catolicidad.com/2012/05/un-o ... monia.html

Inače, i laici su pozvani na svetost, ali nisu stvorili pravoslavlje, protestantizam, anglikanizam,...

Vrh

PostPostano: Sri vel 12, 2014 21:02 

Miroslav je napisao/la:

Ne znam, ali ne vjerujem baš u takve feljtone... Počelo je u Book-u, zatim isti tekstovi u Naciji, pa na dnevno.hr, čini mi se da to pišu jedni te isti ljudi.
Braća hrvatskog zmaja do sada nikome nisu smetala, njihovi članovi su javnosti poznati i što je najčudnije, ne rade ništa po čemu bi ih svrstali u one masone "grand oriente" tipa. Oni vole Hrvatsku, vole kulturu, jako su obrazovani ljudi i podižu spomenike onima koji su značajni i po svome katoličanstvu... Ako želite primjere - može..
Ako je problem u nazivu udruge, onda neka se tako kaže, a ne da se nagađa i spletkari o osobama čija je djelatnost ionako javna..

Vrh

PostPostano: Sri vel 12, 2014 21:05 

utopija je napisao/la:

Po ovakvim tradicionalistima s Rorate caeli bloga svi smo mi masoni... I idemo na Novus ordo misu...

Samo što mi to još ne znamo. :lol:

Vrh

PostPostano: Sri vel 12, 2014 23:40 

+!
Sada se možemo raspisati o 'tradicionalistima' i slično. Ove slike se nalaze i na drugim web-stranicama.
Ako su fotografije istinite i ostali informacije, to samo znači, da se i dalje mogu naći žalosni primjeri katoličkog klera po pitanju odnosa prema tajnim društvima.
Meni nije toliko želja analizirati tajna društva, nego odnos katolika prema tajnim društvima.

- Zašto se biskup i svećenik tako odnose prema tajnim društvima?

Biskup ili svećenik može biti svjestan svojih slabosti, ali mirna srca prihvatiti bilo kakav oblik poganstva je bezumno.

Ako se pravim slijep na neke činjenice, onda to samo govori kakva sam osoba.
Na primjer, iako nema direktne veze s masonima i tajnim društvima, katolika na Haitiju ima oko 80%, protestanata 16%, ateista 1% i ostalih 3%.
Ne smatram Haićane griješnijim od sebe, ali:
- koliko katolika prakticira voodoo (jedna od službenih religija)?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Vudu

Osim toga, povijest Haitija je dostupna.
New Orleans (poznat po voodoo) je drugi u SAD-u po ubojstvima.

Da se vratim na temu:
- Zašto biskup ili svećenik prihvaća masonstvo kao nešto dobro?

Vrh

PostPostano: Čet vel 13, 2014 01:11 

utopija je napisao/la:
(...)
Na primjer, iako nema direktne veze s masonima i tajnim društvima, katolika na Haitiju ima oko 80%, protestanata 16%, ateista 1% i ostalih 3%.
Ne smatram Haićane griješnijim od sebe, ali:
- koliko katolika prakticira voodoo (jedna od službenih religija)?
http://hr.wikipedia.org/wiki/Vudu

(...)
- Zašto biskup ili svećenik prihvaća masonstvo kao nešto dobro?

dobro primijećeno. Isto tako, ne treba tražiti primjere preko bare, dovoljno je pogledati i našu domovinu: cca 90% stanovništva se izjasnilo katolicima, a dobar dio parova se tek vjenčaju kada naprave dijete...a da za "teški grijeh" (if you know what I mean? ;) ) i ne govorim
Pitanje bi mogli onda poopćeniti:
Zašto kršćani prihvaćaju grijeh kao nešto dobro?
Možda upravo leži odgovor u onome što sve samog čovjeka, kao pojedinca, i određuje: naprosto biti kršćanin nas ne određuje u svim segmentima - jer da je tako, onda bi svi kršćani npr. navijali u nogometu za isti klub. A kao što znamo, BBB katolik će nasrnuti na Torcidaša katolika iako će i jedan i drugi vikati na tribini nešto poput: "Oj Isuse na nebesu daj pomozi *umetni boju dresu!"

Što se masonstva tiče, ostaje samo pitanje kako biskup ili svećenik gleda na to kao i kako gleda na kršćanstvo. Svi mi ostali možemo samo nagađati... :;

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Čet vel 13, 2014 16:40 

utopija je napisao/la:
+!
Sada se možemo raspisati o 'tradicionalistima' i slično. Ove slike se nalaze i na drugim web-stranicama.
Ako su fotografije istinite i ostali informacije, to samo znači, da se i dalje mogu naći žalosni primjeri katoličkog klera po pitanju odnosa prema tajnim društvima.
Meni nije toliko želja analizirati tajna društva, nego odnos katolika prema tajnim društvima.

- Zašto se biskup i svećenik tako odnose prema tajnim društvima?

Da, nisam htjela skretati s teme. I mene isto zanima kako to prolazi kod klera, i da se vratimo u naše podneblje, kako to da baš bivši svećenik u našem saboru inzistira na reviziji/raskidu Ugovora s Vatikanom, što je čisto masonska ideja... Za usporedbu, za jednaka ukidanja prava zalagali su se i oni "masoni" između dva svjetska rata koji su nastojali ukinuti konkordat Kraljevine Jugoslavije sa Svetom stolicom, tako da im to i nije neka nova ideja..

Uvijek dok vidim tog čovjeka u novinama, ja se pitam: Zašto? Zašto? Zašto?

Crni Barun je napisao/la:
Možda upravo leži odgovor u onome što sve samog čovjeka, kao pojedinca, i određuje: naprosto biti kršćanin nas ne određuje u svim segmentima - jer da je tako, onda bi svi kršćani npr. navijali u nogometu za isti klub. A kao što znamo, BBB katolik će nasrnuti na Torcidaša katolika iako će i jedan i drugi vikati na tribini nešto poput: "Oj Isuse na nebesu daj pomozi *umetni boju dresu!"

Takav BBB katolik je oksimoron i logičan je kao i okrugla kocka.
Mislim da je veliki grijeh našega naroda što se Bogu obraća ili tek u velikoj stisci ili zbog neke morske gluposti...
Djecu je najbolje još u nižim razredima učiti kako i kada se Bogu obraća, jer na ovakav način se mole i ateisti koji nemaju ni zrnce poštovanja prema Bogu. Ja doživjela.

Vrh

PostPostano: Čet vel 13, 2014 20:53 

adrijana je napisao/la:
veliki grijeh našega naroda što se Bogu obraća ili tek u velikoj stisci ili zbog neke morske gluposti...
Djecu je najbolje još u nižim razredima učiti kako i kada se Bogu obraća, jer na ovakav način se mole i ateisti koji nemaju ni zrnce poštovanja prema Bogu. Ja doživjela.

Ovo je živa istina. Još pamtim kad je negdje u Istri neki diverzant povodom nekog srpskog koncerta (a nakon što su zabranili Thompsonov koncert u istom mjestu) zapalio mjesto na kojem se to trebalo održati. Čovjek je pritom poginuo. Naš saborski zastupnik, koji se izjašnjava kao ateist, rekao je povodom pogibije čovjeka: "Ima Boga!". Naježila sam se od užasa i još mi je muka kad se toga sjetim.
Ali vratimo se na temu: masoni. Crkva je deklarativno protiv njih i stav je Crkve da ne smiju pristupati pričesti. Evo ovaj za kojeg znam je sasvim pouzdano dva puta vjenčan u našoj Crkvi. To ne uspijeva svakom.

Vrh

PostPostano: Pet vel 14, 2014 08:09 

ruta je napisao/la:
adrijana je napisao/la:
veliki grijeh našega naroda što se Bogu obraća ili tek u velikoj stisci ili zbog neke morske gluposti...

Ovo je živa istina. Još pamtim kad je negdje u Istri neki diverzant povodom nekog srpskog koncerta (a nakon što su zabranili Thompsonov koncert u istom mjestu) zapalio mjesto na kojem se to trebalo održati. Čovjek je pritom poginuo. Naš saborski zastupnik, koji se izjašnjava kao ateist, rekao je povodom pogibije čovjeka: "Ima Boga!". Naježila sam se od užasa i još mi je muka kad se toga sjetim.
Ali vratimo se na temu: masoni. Crkva je deklarativno protiv njih i stav je Crkve da ne smiju pristupati pričesti. Evo ovaj za kojeg znam je sasvim pouzdano dva puta vjenčan u našoj Crkvi. To ne uspijeva svakom.

Dva, pravovaljana braka a da čovjek nije bio udovac?!

Vrh

PostPostano: Pet vel 14, 2014 16:47 

sara je napisao/la:

Hvala Bogu obje su supruge žive i zdrave. Od prve je dobio crkveno poništenje braka i lani se vjenčao u crkvi s drugom, nakon puno godina civilnog braka. To mu je Crkva mogla napraviti. Pričestiti ga ne smije.
Pregazilo me vrijeme... :(( :((

Vrh

PostPostano: Pet vel 14, 2014 19:49 

ruta je napisao/la:
sara je napisao/la:

Hvala Bogu obje su supruge žive i zdrave. Od prve je dobio crkveno poništenje braka i lani se vjenčao u crkvi s drugom, nakon puno godina civilnog braka. To mu je Crkva mogla napraviti. Pričestiti ga ne smije.
Pregazilo me vrijeme... :(( :((

On je dakle u jednom pravovaljanom Crkvenom braku i zašto ne bi smio na pričest?
A tebe nije pregazilo vrijeme, nego, očito, ne prihvaćaš disciplinu Crkve. A proglašenja ništetnosti braka je bilo i u vrlo davna vremena. Papa je odbio Henrika VIII. jer neplodnost nije valjan razlog za poništenje braka. Bilo je to u 16. stoljeću.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata