Već sam pomislila da možda griješim, ali sad kad se javio Sdpovac, sad sam gotovo 92 % sigurna da sam u pravu.
Evo najnoviji primjer: i Niko Kovač je u jednom intervjuu spomenuo Boga (da mu se zahvali), a dežurni moralizator Dežulović (zanimljive kolumne naslova
ugovor s đavlom) već piše satirične članke o "bogovima raznih reprezentacija". Nekome je to možda zabavno i smiješno, meni je jadno.
Nije važno kakav je Niko vjernik, al čovjek ne smije javno spomenut Boga da drugi dan u Jutarnjem ne postane predmet ismijavanja... To je sad još prilično blago i gotovo bezazleno, i tko ne zna što slijedi sigurno bi udicu progutao.
I još je čovjek iz dijaspore, a znamo kakvi su ti ljudi, da stavi petokraku na čelo ili barem objavi da je protiv referenduma o braku, imao bi sigurno doživotni imunitet u našim medijima...
A rastava braka i to stigmatiziranje? Ako je tko rastavljen, zar ne smije u crkvu? Zar ne smije na misu? Ne smije javno reći da je vjernik i da moli krunicu, jer eto odmah: javni grješnik, javna sablazan...
Samo Bog zna što je u srcu svakog čovjeka, samo On može oprostiti sve grijehe, a moliti nikad nije grijeh...
Moliti zapravo nikad nije bilo potrebnije...