Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 23:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet lis 05, 2012 10:56 

Nisam puno gledala ni Davida Ickea niti "Na rubu znanosti", ali kad je govorio o štednim žaruljama i bežičnom internetu meni se to učinilo toliko uvjerljivo da mi je žao što nisu pustili i "drugu stranu", da se čovjek uvjeri što je u biti istina. Još k tome, Vijeće Europe je prije par godina izdalo preporuku da se u vrtiće i škole ne stavljaju modemi za bežični internet zbog mogućih posljedica na zdravlje djece - i kome onda vjerovati?

Imam dojam da se ljudi u zadnje vrijeme puno okreću teorijama zavjere baš zbog toga jer nedostaju objektivne obrazovne emisije javno dostupne svima (na TV-u, npr.), a one nedostaju jer se zbog medijske politike i tobožnje "konkurentnosti" izbacuju iz programa kao nezanimljive. Svaki čovjek ne može sve znati i sumnjam da ljudi ne bi voljeli o tehnici ili politici saznati nešto više od pustih reklama (najnovijih modela mobitela, iphonea i slično....) Svaka pohvala Hrvatskom radiju gdje takve emisije još uvijek postoje.

Eto, nitko još nije napisao teoriju zavjere o ideji "cjeloživotnog obrazovanja" (osim možda don Kaćunka) pa evo moje mišljenje: iako to cjeloživotno obrazovanje sve političke vlasti stavljaju kao svoj cilj, njega više i nema u javno dostupnim medijima (jer nije profitabilan kao zabavno-hedonistički sadržaj), nego se zaposleni ljudi kroz fenomen "stručnog usavršavanja" zatupljuju raznim "obrazovnim" ponudama sa svjetskog tržišta znanja. Primjer: jedno vrijeme je među poslodavcima bio trend uključivanja u NLP-treninge (neuro-lingvističko programiranje), koji su se naime skupo plaćali, a zauzvrat se dobila prikrivena new age psihologija... Drugi primjer: za zdravlje zaposlenika plaćaju se skupi tretmani "oslobađanja od stresa", u kojima se podučava joga i alternativni eksperimenti... Pod motom, sve će to netko platiti.

Ovakva i slična iskustva sve više me uvjeravaju da smo i mi kao kršćani više jedna alternativa svjetskim strujanjima, negoli što se trebamo prilagođavati trendovima...

Vrh

PostPostano: Pet lis 05, 2012 14:53 

evo što pišu pa sad vidi i razmisli koliko istine ima u takvim teorijama a koliko izvrtanja istine i laži http://www.novi-svjetski-poredak.com/20 ... i-poredak/ a što se tiče new age-a to je jedno veliko zlo koje je ušlo u skoro sve pore društva a koje površni kršćani ni ne prepoznaju jer ne poznaju dovoljno svoju vjeru a neki se čak i okreću od nje i prianjaju učenjima raznih bioenergičara koji izgleda postaju novi liječnici duše i tijela.

Vrh

PostPostano: Pet lis 05, 2012 21:35 

teo je napisao/la:
evo što pišu pa sad vidi i razmisli koliko istine ima u takvim teorijama a koliko izvrtanja istine i laži http://www.novi-svjetski-poredak.com/20 ... i-poredak/

Taj članak je napravljen prema video-prezentaciji već dugo prisutnoj na youtube "Devil in the Vatican", a čitav taj serijal (od 10-tak nastavaka) su napravili američki adventisti. Vidi se u 8. dijelu kad promoviraju subotu kao Dan Gospodnji striktno prema Starom zavjetu. Znači, pod maskom ove teorije zavjere oni pokušavaju nekoga preobratiti na svoje sektaško razmišljanje. Ipak sumnjam da su hrvatski (ili srpski) adventisti pokretači ove stranice.

Citat:
a što se tiče new age-a to je jedno veliko zlo koje je ušlo u skoro sve pore društva a koje površni kršćani ni ne prepoznaju jer ne poznaju dovoljno svoju vjeru a neki se čak i okreću od nje i prianjaju učenjima raznih bioenergičara koji izgleda postaju novi liječnici duše i tijela.

U slučajevima koje sam ja doživjela nitko od kršćana nije niti slutio da se radi o new-ageu, jer je sve bilo zaogrnuto "znanstvenošću", modernom psihologijom s patentiranim vježbama i metodama, komunikologijom ili liječničkim savjetima... Nešto vrlo malo od toga piše u knjizi "Katolici i utjecaj novog doba" (Marino Restrepo), ali prava se spoznaja nađe ako se uđe u strukturu ili načela terapija koje se nude. Makar je netko i dobar katolik on ne može odmah, intuicijom, znati je li nešto new-age ili nije. Dar razlučivanja duhova nije ni gatanje niti pogađanje. Stvari se trebaju ipak dobro proučiti i pogledati sa svih strana.

Vrh

PostPostano: Sub lis 06, 2012 08:35 

adrijana je napisao/la:
teo je napisao/la:
evo što pišu pa sad vidi i razmisli koliko istine ima u takvim teorijama a koliko izvrtanja istine i laži http://www.novi-svjetski-poredak.com/20 ... i-poredak/

Taj članak je napravljen prema video-prezentaciji već dugo prisutnoj na youtube "Devil in the Vatican", a čitav taj serijal (od 10-tak nastavaka) su napravili američki adventisti. Vidi se u 8. dijelu kad promoviraju subotu kao Dan Gospodnji striktno prema Starom zavjetu. Znači, pod maskom ove teorije zavjere oni pokušavaju nekoga preobratiti na svoje sektaško razmišljanje. Ipak sumnjam da su hrvatski (ili srpski) adventisti pokretači ove stranice.

Citat:
a što se tiče new age-a to je jedno veliko zlo koje je ušlo u skoro sve pore društva a koje površni kršćani ni ne prepoznaju jer ne poznaju dovoljno svoju vjeru a neki se čak i okreću od nje i prianjaju učenjima raznih bioenergičara koji izgleda postaju novi liječnici duše i tijela.

U slučajevima koje sam ja doživjela nitko od kršćana nije niti slutio da se radi o new-ageu, jer je sve bilo zaogrnuto "znanstvenošću", modernom psihologijom s patentiranim vježbama i metodama, komunikologijom ili liječničkim savjetima... Nešto vrlo malo od toga piše u knjizi "Katolici i utjecaj novog doba" (Marino Restrepo), ali prava se spoznaja nađe ako se uđe u strukturu ili načela terapija koje se nude. Makar je netko i dobar katolik on ne može odmah, intuicijom, znati je li nešto new-age ili nije. Dar razlučivanja duhova nije ni gatanje niti pogađanje. Stvari se trebaju ipak dobro proučiti i pogledati sa svih strana.

ja sam na svu sreću te stvari prepoznao zahvaljujući fra.Josipu Blaževiću i dok nisam pročitao njegove članke i intervjue nisam ni ja znao puno toga,a sad se odmah naježim kad mi netko spomene nekakvu energiju odmah znam što se skriva iza toga.To je bila čista sreća što sam počeo proučavati zamke ezoterije i new age-a i tako zaštitio sebe i svoju obitelj od tog zla.A što se tiče masonerije od toga se teško možemo zaštititi truju nas i našu djecu u svim segmentima počevši od crtanih filmova,glazbe,filmova,novina pa sad vidimo i da će nam i djecu u školama učiti o masturbaciji a kako se oduprijeti tome ne znam njihova hobotnica je jednostavno svugdje oko nas a mi ne činimo ništa.

Vrh

PostPostano: Sub lis 06, 2012 21:20 

što reći o ovome http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/K ... vanje-Pape mason ili krivo interpretirana izjava?što jače napadaju Crkvu to me više tjeraju da je branim iako nisam ni blizu dobrog vjernika

Vrh

PostPostano: Ned lis 07, 2012 13:16 

teo je napisao/la:
što reći o ovome http://www.novilist.hr/Vijesti/Svijet/K ... vanje-Pape mason ili krivo interpretirana izjava?što jače napadaju Crkvu to me više tjeraju da je branim iako nisam ni blizu dobrog vjernika

Mislim da nije krivo interpretirana izjava. Dotični teolog tako već neko vrijeme govori (švicarski don Grubišić), a naši mediji odmah skaču na to kao žaba u baru. Što reći na to, osim što je i kralj David rekao kad ga je napadao Šimej i bacao kamenje na njega:
"Možda će Jahve pogledati na moju nevolju te mi vratiti dobro za njegovu današnju psovku."

Vrh

PostPostano: Pon lis 22, 2012 20:24 

ne znam da li video pripada ovdje ali vrijedi pogledati http://www.youtube.com/watch?v=7LMT6PiqXAI

Vrh

PostPostano: Pet stu 02, 2012 12:34 

U teorijama zavjera sad je aktualna priča kako je uragan Sandy umjetno stvoren (kako bi Barack Obama pobijedio na izborima), pa opet su se javili dokazi da je zrakoplovna nesreća 2010. u kojoj su poginuli članovi poljske vlade namještena, a vijest iz naše bliže okolice kako je UNICEF testirao cjepiva za bebe u Bosni (protiv hepatitisa B) i time uzrokovao "neobjašnjive" smrti stotina beba, još se istražuje.

Što je od toga istina, možda ćemo jednog dana saznati, a sada samo možemo moliti i uzdati se u Boga.

Vrh

PostPostano: Pet stu 02, 2012 19:51 

U to mi je zaista teško povjerovati. Svašta ima među teorijama urote. Da potaknu superoluju koja opustoši dobar dio SAD i napravi 50 milijuna dolara štete.
Čuo sam takvu teoriju o zlim katolicima koji su nahuškali američke južnjake da se otcijepe od SAD-a i izazovu građanski rat. A njihovi vođe i generali bili su sami protestanti, začudo.

Vrh

PostPostano: Pet stu 02, 2012 21:42 
Administrator

teo je napisao/la:
ne znam da li video pripada ovdje ali vrijedi pogledati http://www.youtube.com/watch?v=7LMT6PiqXAI

Čini mi se da ima previše pretjerivanja u ovim teorijama zavjere, a tako se onda zamućuje ono što je stvarno istina.
Recimo podsvjesne poruke u medijima, ubacivanje takvih poruka bilo je popularno u 70-im godinama (u reklame i sl.), a kasnije je u SAD-u nakon mnogih pritužbi odlučeno da je njihovo upotrebljavanje protivno javnom interesu. Inače te poruke nemaju nekog većeg utjecaja, i po nekim istraživanjima mogle bi djelovati na jedan jako mali broj ljudi koji su za to posebno osjetljivi.

Zanimljivo, imam crtić "Mala sirena" pa sam baš išao provjeriti i u dijelu vjenčanja koji je prikazan nema toga što je u videu. Očito je to u nekoj verziji dodano.
Stoga treba više racionalnosti i jasnoće kada se ukazuje na probleme takvih simbola i poruka, koje ne treba na silu tražiti u svemu i svačemu.
Uostalom, u današnje vrijeme se zlo više nema potrebe skrivati, već se javno reklamira. To je konkretniji problem.

Vrh

PostPostano: Sub stu 03, 2012 14:55 

Bernard je napisao/la:
U to mi je zaista teško povjerovati. Svašta ima među teorijama urote. Da potaknu superoluju koja opustoši dobar dio SAD i napravi 50 milijuna dolara štete.

Strašno jest za pomisliti, ali baš i ne izgleda nevjerojatno. Već najmanje 20 godina upozorava se da globalno zatopljenje oceana utječe na jačinu i brzinu uragana (i to da je toplina gornjih slojeva mora najvažniji čimbenik), a još se barem toliko dugo i spominje američko istraživanje ionosfere sustavom HAARP. Ako je to uistinu američko tajno klimatsko oružje, onda ovi zadnji uragani, potresi i tsunamiji nisu više „Božji prst“ kako ih se nekad zvalo nego monstruozan produkt izopačenih umova.
No, ako se čitava stvar u startu proglasi „teorijom zavjere“, onda otprilike 80 % ljudi neće povjerovati u to, jer uvijek postoji službena verzija koju u svijetu diktira američka Vlada…

Vrh

PostPostano: Sub stu 03, 2012 16:58 
Administrator

Čini mi se da smo otišli offtopic, jer ovdje smo razgovarali o masonskim simbolima.

Vrh

PostPostano: Pon stu 05, 2012 14:04 

Giovi je napisao/la:
Čini mi se da smo otišli offtopic, jer ovdje smo razgovarali o masonskim simbolima.

Ako je ovo tema o simbolima, onda bi o masonskim idejama trebalo otvoriti drugu.
Ili?

Vrh

PostPostano: Pon stu 05, 2012 14:51 
Administrator

Ma za to ne treba druga tema.
Koja je konkretno povezanost sustava HAARP sa masonima ili masonskim idejama?

Vrh

PostPostano: Pon stu 05, 2012 19:46 

Giovi je napisao/la:
Koja je konkretno povezanost sustava HAARP sa masonima ili masonskim idejama?

Možda će se kad sve ovo što se sada događa bude povijest, konkretnije znati tko stoji iza tog projekta i koja je njegova konačna svrha (iza one znanstveno-humanističke), ali samo pokušavam naznačiti: kad se netko tehnologijom želi igrati Boga i stavljati sebe na mjesto upravljača prirodnih sila, to ne može biti drugo nego masonska ideja.
U samom početku ideja je bila: odvojiti i osamostaliti znanost od utjecaja religije, zatim od utjecaja morala posredovanog religijom, da bi istraživanje svijeta postalo samo sebi svrhom. Plod 20. stoljeća je i "Humanistički manifest" u kojem stoji da čovjeka konačno treba osloboditi okova 10 Božjih zapovijedi...

Jedan malo ozbiljniji članak o HAARP-u: http://www.astronomija.co.rs/sunev-sist ... haarp.html

U konačnici, ne moramo ovdje razgovarati o klimi, možemo i o obrazovanju...

:wink:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 169 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata