Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 02:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 109  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri ožu 21, 2012 19:34 

zvone je napisao/la:
Crkva si ne može dopustiti da proglasi Međugorje autentičnim, pa da se pokaže suprotno, odnosno da ga opovrgne, a pokaže se autentično

Nije da si ne može dopustiti, nego je i nemoguće da se to dogodi. To ti je kao da Papa proglasi nekoga svetim, a onda kaže da dotični to zapravo nije.
Da skratim:
Mt, 16,19 "Tebi ću dati ključeve kraljevstva nebeskoga, pa što god svežeš na zemlji, bit će svezano na nebesima; a što god odriješiš na zemlji, bit će odriješeno na nebesima."

Vrh

PostPostano: Pet ožu 23, 2012 11:47 

to sam i mislio, zato rekoh da je vrlo mudro postupila.

Vrh

PostPostano: Sri kol 08, 2012 13:22 

Unatoč velikom broju posjetitelja Mladifesta i ove godine, stranci ipak nisu jednodušno prihvatili ukazanja u Međugorju. Nešto iz njihovog tiska:

http://www.crisismagazine.com/2012/the- ... medjugorje

Vrh

PostPostano: Sri ruj 05, 2012 15:49 

sara je napisao/la:
Ja uživam doći na Brač i imam silnih plodova od tamo pa mi ne pada na pamet to nametat okolo i uvjeravati bilo koga kako je to posebno svet otok. A "navijači" Međugorja rade baš to.

Ma cuj ti tebe :roll: Medjugorje je mjesto molitve i pomirenja. Ukoliko ga nisi posjetila,bujrum,pa neces pisati o nikakvim ''navijacima''..A ako si ga i posjetila,zao mi je sto nisi bila izabrana osjetit nesto vise..Cak i neki moji prijatelji drugih vjera su rekli kako se tu osjeca prisutnost Boga..Zato nemoj majketi pisat o nikakvim ''navijacima''nego radije odi na Brac! :lol:

Vrh

PostPostano: Sri ruj 05, 2012 19:13 

hava je napisao/la:
sara je napisao/la:
Ja uživam doći na Brač i imam silnih plodova od tamo pa mi ne pada na pamet to nametat okolo i uvjeravati bilo koga kako je to posebno svet otok. A "navijači" Međugorja rade baš to.

Ma cuj ti tebe :roll: Medjugorje je mjesto molitve i pomirenja. Ukoliko ga nisi posjetila,bujrum,pa neces pisati o nikakvim ''navijacima''..A ako si ga i posjetila,zao mi je sto nisi bila izabrana osjetit nesto vise..Cak i neki moji prijatelji drugih vjera su rekli kako se tu osjeca prisutnost Boga..Zato nemoj majketi pisat o nikakvim ''navijacima''nego radije odi na Brac! :lol:

Ne brini, idem redovito, to je moj zavičaj. A o tome osjetit... hm, zar je osjećaj kriterij ispravnosti?!

Vrh

PostPostano: Čet ruj 06, 2012 09:14 

sara je napisao/la:
hava je napisao/la:
sara je napisao/la:

Ne brini, idem redovito, to je moj zavičaj. A o tome osjetit... hm, zar je osjećaj kriterij ispravnosti?!

Ok,necu dalje u nedogled..Sto ljudi sto cudi..Uvijek je bilo vjernih i nevjernih..S obzirom da te nije nista ''taknulo''u Medjugorju to nije razlog da pises o nama kao ''navijacima''.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 06, 2012 11:31 

hava je napisao/la:

Ok,necu dalje u nedogled..Sto ljudi sto cudi..Uvijek je bilo vjernih i nevjernih..S obzirom da te nije nista ''taknulo''u Medjugorju to nije razlog da pises o nama kao ''navijacima''.

Kada bi svi koji odlaze u Međugorje slušali mjesnog biskupa i nikoga ne bi gnjavili nametanjem Međugorja kao svetišta što ono nije, sigurno mi ne bi na pamet palo upotrijebiti takvu riječ. Poslušnost Crkvi stoji daleko iznad bilo kakvog doživljaja i oso9bnih impresija

Vrh

PostPostano: Čet ruj 06, 2012 20:17 

sara je napisao/la:
hava je napisao/la:

Kada bi svi koji odlaze u Međugorje slušali mjesnog biskupa i nikoga ne bi gnjavili nametanjem Međugorja kao svetišta što ono nije, sigurno mi ne bi na pamet palo upotrijebiti takvu riječ. Poslušnost Crkvi stoji daleko iznad bilo kakvog doživljaja i oso9bnih impresija

Ja slusam Papu,a po pitanju Perica no comment. Da je Papa htio zabraniti Medjugorje davno bi to napravio..Pogotovo Ivan Pavao II koji je i sam bio zagovaratelj Medjugorja,al naravno covjek nije mogao to javno reci jer bi ga napadali sa svih strana. Ni biskupi nisu bogom dani,i oni grijese,i Peric naravno,sve su to ljudi od krvi i mesa..Uglavnom,tko hoce neka ide,tko nece ne mora,nitko ga ne tjera..A vi kojima Medjugorje nista ne znaci fino se suzdrzite od ikakvih neukusnih komentara..
Hvala :D

Vrh

PostPostano: Čet ruj 06, 2012 21:36 

hava je napisao/la:

Ja slusam Papu,a po pitanju Perica no comment. Da je Papa htio zabraniti Medjugorje davno bi to napravio..Pogotovo Ivan Pavao II koji je i sam bio zagovaratelj Medjugorja,al naravno covjek nije mogao to javno reci jer bi ga napadali sa svih strana. Ni biskupi nisu bogom dani,i oni grijese,i Peric naravno,sve su to ljudi od krvi i mesa..Uglavnom,tko hoce neka ide,tko nece ne mora,nitko ga ne tjera..A vi kojima Medjugorje nista ne znaci fino se suzdrzite od ikakvih neukusnih komentara..

A kakvi su to neukusni komentari? I što to znači slušati papu kad se ne sluša mjesnog biskupa? Da papa tako želi mogao bi biskupa Perića premjestiti, ali je očito da zna zašto ga ostavlja na mjestu na kojem jest.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 07, 2012 10:48 

Sto nije neukusno nekome tko ide i moli se u medjugorju reci da je ''navijac''!?
Perica je ostavio tu gdje jest radi ''mira u kuci''. Koliko mi je poznato stav crkve je da se ne zabranjuje nikom ici u Medjugorje, a što se tice Perica on bi ga davno zabranio iz njemu znanih razloga..

Vrh

PostPostano: Pet ruj 07, 2012 12:01 

hava je napisao/la:
Sto nije neukusno nekome tko ide i moli se u medjugorju reci da je ''navijac''!?
Perica je ostavio tu gdje jest radi ''mira u kuci''. Koliko mi je poznato stav crkve je da se ne zabranjuje nikom ici u Medjugorje, a što se tice Perica on bi ga davno zabranio iz njemu znanih razloga..

A ne, nije mi ni na kraj pameti nekoga tko ide moliti bilo gdje na svijetu nazvati navijačem. To se odnosilo na "guranje" Međugorja. Privatni posjeti su, naravno, svakome slobodni, koliko znam ni biskup Perić nema ništa protiv, nije dozvoljeno organiziranje službenih hodočašća. Ali, ovo postaje bezvezno pa odustajem od diskusije na ovu temu.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 07, 2012 18:08 

hava je napisao/la:
A vi kojima Medjugorje nista ne znaci fino se suzdrzite od ikakvih neukusnih komentara..

A,tko kaze da Medjugorje ne znaci nista..Medjugorje je VELIKO mjesto ,molitve i pokore..to jest pomirenja...
Takvih mjesta ima mnogo u svjetu ,gdje svetista jos nisu priznata..a narod hrli na veliko..
Vatikan ne brani..jer su obracenja velika...

Ne znam zasto se toliko forsira to priznanje " ukaznje" u Medjugorju..A,isto tako ne razumijem,kako netko toliko moze " siriti i tumaciti ukazanje"a da ga KC jos nije priznala...
Priznanje nece promjeniti nista..( moze se dogoditi da samo budemo vise napadnuti KC,a i za jedinstvo krscana ,treba dobro " objasniti" drugima,jer im je i onako Marijina Dogma problem?)

Vrh

PostPostano: Pet ruj 07, 2012 21:30 

hava je napisao/la:
Ja slusam Papu,a po pitanju Perica no comment. Da je Papa htio zabraniti Medjugorje davno bi to napravio..Pogotovo Ivan Pavao II koji je i sam bio zagovaratelj Medjugorja,al naravno covjek nije mogao to javno reci jer bi ga napadali sa svih strana. Ni biskupi nisu bogom dani,i oni grijese,i Peric naravno,sve su to ljudi od krvi i mesa..

Papa Ivan Pavao II - zagovaratelj Međugorja...
Zašto o tome već nije napisana knjiga? Pa naravno, on to nikad nije javno rekao.
Tajni obožavatelj međugorskih ukazanja.
U strahu od "unutarnjih neprijatelja", kako ih već volite nazivati: modernistima, progresivistima i sličnim -istima koji napadaju sa svih strana čovjek se bojao reći i vlastito mišljenje... I to jedan Papa.
"Ni biskupi nisu bogom dani", citiram, ali postoji li možda kakva apostolska tradicija polaganja ruku koja nosi sa sobom milost i pomazanje, ili je ovo danas već sve falsifikat i luk i voda...?
"...i oni griješe, i Perić naravno..."
naravno
ali što AKO u ovom slučaju ne griješi, nego je na opće zaprepaštenje - u pravu? ...

Vrh

PostPostano: Pon ruj 10, 2012 14:04 

MEĐUGORJE Ima samo jedno mjesto na ovome našem planetu gdje svi ljudi s čežnjom hrle... gdje ih silna želja vuče hladan kamen da zagrle... Međugorje... hercegovačko ozračje... ti širiš svoje svjetlosne grane na sve strane... širom svijeta ovog našeg malog i ranjenog planeta. I Japanci, Njemci i Indijanci kod tebe su kao doma... kao i svaki onaj koji nije nevjerni Toma... Angelina Barun

Vrh

PostPostano: Pon ruj 10, 2012 20:19 

Jedna zanimljivost o ranim ukazanjima (upravo se sjetih)…..

Kad je Vicka opisivala fra Bubalu događaje 6. dana spomenula je i jednu doktoricu na Podbrdu koja se htjela dotaknuti Gospe. Oni su Gospu pitali jel može, a ona je rekla: „Uvijek je bilo nevjerni Juda, ali može. Neka pristupi.“

Razgovori su tiskani u knjizi „Tisuću susreta s Gospom u Međugorju“, a Gospu su naknadno ispravili.

Nije bio Juda, nego Toma.

:wink:

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš uređivati postove ni odgovarati na postojeće].  [ 1631 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 109  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata