Neću tražiti duhovnost u tome, jer je duboko u mom srcu Krist i bit će , vječno. Te stoga nemam razloga tražiti religiju...i odričem se svakog grijeha po tom pitanju. Ne moram prihvatiti ono št one želim ,a Aikidom se želim baviti samo na tjelesnoj osnovi , kako bih stekao samopouzdanje i ne bih se morao bojati nasilnika i agresivnih osoba. Nije me uopće briga za budizam. Te ne razumijem kako blok ili poluga ili bilo koja tehnika može imati neko duhovno objašnjenje , zar ih se u nekim istočnjačkim religijam izvodi tijekom molitve ili vjerskoih obreda ili što?
adrijana je napisao/la:
Samo, vidjet ćeš na treninzima kako to funkcionira...
Ovisi, jer svaki sensei može sam odlučiti što će , kada i kako podučavati. U toj škli Aikido-a u koju ću ići , učimo samo kako se boriti sa nasilnicima , ili kako se izmaći udarcima i slično. Također, treninzi se odvijaju u dvorani škole, jer učitelji nemaju svoj prostor, te škola zna za sve to. Borilačke vještine ne doživljavam kao religiju i put spasenja, te neću dozvoliti da postanem umišljen.
Ako nemate više što dodati, tema se može zatvoriti. A ja sam odluči da ću se Aikido-om baviti i t osamo u svrhu samoobrane i i ne prihvaćati nikakve duhovnosti. U čijem je srcu istinski Bog, tamo za drugog mjesta nema.