Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet tra 23, 2026 03:06

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet ruj 09, 2011 11:17 

Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=1s1KPfTY ... re=related evo video od benediktinaca koji tumače fatimsku tajnu - nije riječ o nikakvim protestantskim sljedbama, mislio sam otvoriti i posebnu temu o Trećoj fatimskoj tajni ali za početak staviti ću ovdje sa kratkim video, a ima još i podužih dokumentaraca od benediktinaca koji imaju svoj sazdržajan youtube kanal

Možda nisu protestanti, no čini se da nisu baš ni "na liniji"...
Ovi benediktinci izgleda skloni šaranju i kojekakvim teorijama. Pogledajte još jedan njihov video, zapravo već naslov dosta govori:
This man wrongly believes that by accepting Benedict XVI he is staying with Peter tj. "Ovaj čovjek pogrešno vjeruje da prihvaćajući Benedikta XVI ostaje s Petrom".
Zapravo se ne radi o videu nego o telefonskom razgovoru s čovjekom koji vjeruje da Benedikt XVI jeste Petrov legalni nasljednik gdje ti benediktinci govore da su oni istražili neka njegova djela i zaključili da on nikako to nije i ne može biti.
Pošto mi se okreće želudac već i na primisli o spletkarenjima i beskonačnim dokazivanjima te uvjeravanjima nisam ni poslušao razgovor do kraja (mislim da nisam ni trebao čim sam čuo što tvrde).
Pitam se samo kakvi su to benediktinci.
Možda se odgovor najbolje iščitava iz onoga što sami o sebi kažu na tom svom Youtube profilu:

We are a traditional Catholic Benedictine Monastery located in Fillmore, NY. Our website contains critical information about the one true religion, its necessity for salvation, and what one must do to be saved. Watch our videos to find out what really happened to the Catholic Church after Vatican II.

Hm...

Vrh

PostPostano: Pet ruj 09, 2011 13:01 

Citadel je napisao/la:
http://www.youtube.com/watch?v=1s1KPfTY6LU&feature=related evo video od benediktinaca koji tumače fatimsku tajnu - nije riječ o nikakvim protestantskim sljedbama, mislio sam otvoriti i posebnu temu o Trećoj fatimskoj tajni ali za početak staviti ću ovdje sa kratkim video, a ima još i podužih dokumentaraca od benediktinaca koji imaju svoj sazdržajan youtube kanal

Fatimsku tajnu ne koriste i ne zloporabljaju samo protestanti, nego i one skupine koje ne priznaju II. vatikanski sabor i koje nazivaju papu Benedikta heretikom, a to je kod ovog videa i slučaj. Premnogo teorija zavjera je oko Fatime nažalost stvoreno i previše individualnih objašnjenja, a većina njih se i danas "vrti" iako je Papa na sve te teorije i optužbe odgovorio kada je izdan službeni dokument o Fatimskim tajnama (http://www.vatican.va/roman_curia/congr ... ma_en.html ) koji zaista vrijedi pročitati. Potrudit ću se dok nađem više vremena ovo doslovno prevesti, a sad preporučam samo da se pogleda pozadina onih skupina koji te tajne tumače, pa će sve biti jasnije...

Vrh

PostPostano: Pet ruj 09, 2011 14:58 

adrijana je napisao/la:
... a sad preporučam samo da se pogleda pozadina onih skupina koji te tajne tumače, pa će sve biti jasnije...

Odlično. Hvala ti za link i za objašnjenje.
Inače, ovih benediktinaca ili "benediktinaca" uopće nema na popisu svih benediktinskih samostana na svijetu ( http://www.osb-international.info/index/en.html ), a i sve je jasno čim se otvori njihova stranica.
Hvala još jednom.

Inače, prijavio sam se na forum samo kako bih izreagirao na ove čudne benediktince.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 12, 2011 21:44 

Nije mi jasno kako katolici ili oni koji se nazivaju katolicima mogu vjerovati ili širiti objave (http://www.zlatnopero.com/urad/FAQ.htm) koje je crkva odbacila jer nisu u skladu sa katoličkim naukom?Da li su ti ljudi na pragu odvajanja od crkve i osnivaju novu sektu ili su jednostavno neinformirani i u velikoj zabludi?Evo čitam na jednom katoličkom forumu paranoične izjave nekog ANTE KATOLIKA o tome kako čemo se mi katolici morati skrivati i jesti konzerve u posljednja vremena i kako će nam Isus pokazivati put u ta skloništa pa se mislim što se to događa vjernicima da počinju vjerovati u te nebuloze i kako ljude upozoriti da ne vjeruju svemu i svakome tko se predstavlja kao prorok?

Vrh

PostPostano: Uto ruj 13, 2011 06:09 

teo je napisao/la:
kako ljude upozoriti da ne vjeruju svemu i svakome tko se predstavlja kao prorok?

Može ih se upozoriti, no svatko ima pravo izbora, pa će ipak možda ne poslušati, i učiniti što on hoće. No, mi znamo istinu, a ne uspjemo li je prenjeti, bar smo pokušali.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 20, 2011 11:44 

http://www.zlatnopero.com/urad/FAQ.htm evo nešto o privatnim objavama John Learya, osim što sam ga već okarakterizirao kao nevjerodostojnog, u nekim navodnim porukama sam opazio nešto pomalo smijeno:

Dio poruke od 5.5.2010.

Isus je rekao:“Moj narode, rekao sam vam da će biti strašna scena na nebu u dan upozorenja. Ovaj komet će doista proći blizu zemlje i već je detektiran od strane Hubble teleskopa. Mediji neće objaviti ovo opažanje dok ne bude vrlo blizu. Ovaj komet će doći tako brzo da ga nećete moći pratiti najbolje. Isto sam ti rekao sam da se događaji odvijaju jedan za drugim, i da Moje Upozorenje nije daleko. Svi ovi događaji će brzo doći zajedno da pripreme Moj narod za početak nevolje, jer će se Antikrist objaviti. Budite spremni da idete u Moja skloništa kada vas upozorim da to učinite.“

Boldao sam riječi koje mi se ne uklapaju nikako u Isusov rječnik. :roll:

Vrh

PostPostano: Sri ruj 21, 2011 21:13 

teo je napisao/la:
Nije mi jasno kako katolici ili oni koji se nazivaju katolicima mogu vjerovati ili širiti objave (http://www.zlatnopero.com/urad/FAQ.htm) koje je crkva odbacila jer nisu u skladu sa katoličkim naukom?Da li su ti ljudi na pragu odvajanja od crkve i osnivaju novu sektu ili su jednostavno neinformirani i u velikoj zabludi?

Meni se čini da takve objave imaju sasvim dovoljno sličnosti na prvi pogled Božjoj objavi, da mogu onima koji im se posvete ne sluteći nikakvo zlo lako biti "vijak koji nedostaje", mogu zadovoljiti neutaživu ljudsku znatiželju i mogu popuniti "praznine" u Svetom Pismu.
U ranom kršćanstvu su se tako čitali gnostički spisi, jer su uvijek donosili nešto "novo" i nešto "pametnije".
Onda su se ti spisi u jednom razdoblju zabranili, izbacili iz kršćanskih kuća i izbjegavali, ali danas je nastupila kriza autoriteta i biti katolik je danas vrlo širok pojam... :?

Vrh

PostPostano: Pet ruj 23, 2011 14:47 

Jesu li zapisi blažene Faustine gnostički spis?
Jesu li zapisi Svete Brigite gnostički spis?
Jesu li objave dane Fatimskoj djeci gnostički spis?
Jesu li objave Međugorskoj djeci gnostički spis?

Bog govori dan danas, a vrijeme će pokazat što je bila gnoza, a što je bilo istinsko proroštvo koje se gušilo i ušutkivalo!
To će vrijeme i Bog pokazat.
A ne samozvani katolici. 8)

Vrh

PostPostano: Sub ruj 24, 2011 20:41 

Lažni proroci se najbolje reklamiraju pozivanjem na katoličke svece i blaženike i na “vrijeme će pokazati”…
I naravno, ako ih netko prokaže, odmah su “mučenici”…

:roll:

Vrh

PostPostano: Ned ruj 25, 2011 07:51 

Ma da, sve puno lažnih proroka i lažnih mučenika!
Sreća pa postoje pravovjerni katolici koji to sve raskrinkavaju!
Slava im! :mrgreen: :D 8)

Vrh

PostPostano: Ned ruj 25, 2011 08:12 

ANTE KATOLIK je napisao/la:
Sreća pa postoje pravovjerni katolici koji to sve raskrinkavaju!

Ne pravovjerni katolici, nego biskupi. Za Johna Learyja je njegov biskup, nakon što je pročitao sve njegove knjige ustvrdio da on nije pravi prorok.
Ostali katolici mogu doći do istog zaključka ako pažljivije pročitaju o čemu se sve ovdje radi. O vjeri ili o nečijoj bolesnoj mašti.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 25, 2011 08:21 

Eno ti na drugoj temi "crkva u svijetu" primjer di je jedan biskup dao otkaz svom svećeniku jer je ovaj govorio da je homoseksualnost grijeh. A ima jedan kardinal di pleše u disco ritmu za vrijeme Svete Mise.
Treba razlučivat duhove. Duha Svetoga, sotoninig duha, duha otpalog biskupa itd. itd.

Kao što rekoh, vrijeme će pokazat. 8)

Po plodovima ćete ih prepoznati kaže Isus.
Plod biskupskih umovanja u zapadnoj Europi - opća propast tamošnje crkve i sveopći otpad od Vjere.
Plod privatnih ukazanja u Međugorju - milijunska obraćenja. 8)

Ko ima oči neka vidi. 8)
I kamenje će vrištati. :D

Vrh

PostPostano: Ned ruj 25, 2011 08:29 

Eno ti na drugoj temi "crkva u svijetu" primjer di je jedan biskup dao otkaz svom svećeniku jer je ovaj govorio da je homoseksualnost grijeh. A ima jedan kardinal di pleše u disco ritmu za vrijeme Svete Mise.
Treba razlučivat duhove. Duha Svetoga, sotoninig duha, duha otpalog biskupa itd. itd.

Sasvim je neprimjereno ono što spada u drugu temu trpati ovdje i time opravdavati lažne proroke - i vrijeđati sve biskupe koji ukazuju na njih.
Kad bi poznavao razlučivanje duhova, znao bi da je poslušnost crkvenom autoritetu uvijek vrlina - i kriterij prema kojem se sotonin duh razlučuje od duha Božjeg.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 25, 2011 08:41 

ja sam poslušan i mami i tati a kamoli ne jednom biskupu.
ja ne čitam ni ne pratim ništa što je zabranjeno. 8)
A sugestije uvažavam, ali ne nužno i prihvaćam. 8)

Kao što rekoh, po plodovima ćete ih prepoznati. 8)
A neki će se udarati u prsa vičući - moj grijeh, moj preveliki grijeh.
Ali, neka dobro je to. 8)

Vrh

PostPostano: Ned ruj 25, 2011 10:34 

Kao što rekoh, po plodovima ćete ih prepoznati. 8)

Koliko dugo trebamo čekati da se ti plodovi vide? Prije si napisao, milijunska obraćenja... Gdje se ta silna obraćenja u našem društvu, molim te lijepo, vide?

Ako nekoga zainteresiraju kakva lažna ukazanja, pa se on polako približi Crkvi i svetoj misi, to je uglavnom formalno obraćenje pri kojemu osoba koristi prvu priliku napadati biskupe i promovirati svoja "važna" ukazanja. Bilo bi bolje malo više potruditi se saznati o svojoj vjeri, s više poštovanja pristupati i onim biskupima (koji su ipak u Crkvi malo duže vrijeme od onoga koji se tek obratio) s kojima se na prvi pogled ne slaže i razumjeti zašto nikakva privatna ukazanja nisu obvezujuća u vjeri.
I naravno, s druge strane, što je uopće to što obvezuje i zašto.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 401 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 27  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata