crusader je napisao/la:
Ja sam igrao nekad igrice. I bilo je pucačina i krvi i komadanja na sve strane.
Isto tako sam gledao filmove gdje je ima najmanje 500 mrtvih klanja i ubijanja, a
onda sam nakon toga najnormalnije sljedeći dan otišao na svetu misu. Nisi ti kriv što moraš
gledati ono što nudi današnja televizija. Gledaj ono što ti se gleda ili ne gledaj ništa, čitaj umjesto toga
glas koncila i vrti palčevima cijele noći
Čujte Crusader, to onda znači da ste bili takavi, te te igrice i filmovi nisu na vas loše utjecali.
Ja se sjećam da kada sam bio još mlađi nego sad

, 6 ili 8 il koliko već, gledao sam E.T-a, koji bi vjerojatno većini odraslih bio šmiješan, te sam poslije plakao i nisam mogao zaspati ili se probudih, bilo me strah (ili što mi je već bilo, ne želim lagati), no nije važno, jer je poanta da je na mene taj film imao loš utjecaj. Tako na čovjeka filmovi i igrice sa nasiljem, izvanzemaljcima , čudovištima i sl. može utjecati loše.
Sve što se sviđa čovjeku nije za dušu dobro, za njega, stoga nije točno ono što ste rekli da gledam ono što mi se sviđa, isto vrijedi i za igranje igrica. Neki ljudi vole Call of Duty, a on može od čovjeka učiniti nasilnika. U jednim dnevnim novinama je pisalo da je Aleksander Braiwick, koji je napravio strašan pokolj u Norveškoj na njemu vježbao. Ok, vježbao...malo čudno, ali možda je i istina, ali na njega je sigurno imao utjecaj. I treba razmisliti ovako: Bog naš Otac koji nas ljubi, i želi da mi ljubimo jedni druge, te je dao Mojsiju zapovijed "ne ubij", je li sretan i zadovoljan sam igricama koje prikazuju, simuliraju teške grjehe ubojstva, nasilja krađe, ili sa filmovima koji to prikazuju. Ne želi li Bog da to ne vlada, već da se ljubimo, hoće li biti zadovoljan da igramo takve igrice, da sudjelujemo u tome? Ili želi da se toga klonimo? Ako u Njega vjerujemo i želimo vršiti Njegovu volju, čemu i zašto igrati te igrice koje virtualno oživljavaju ono što je zlo?
Ili možda težimo za grjehom, pa ako ga već ne smijemo počiniti u stvarnosti uživamo u načinu da ih bar virtualno činimo, a to su igrice?
Treba naprotiv težiti onom što je dobro, te na grjeh treba biti ODVRATN i odbojan, jer je odvratan, i nepravda prema Bogu, stoga treba pobijediti privlačnost tih igrica.
A Crusader, ono što si rekao "ili čitaj Glas koncila i vrti palčevima cijele noći", pretjeruješ. Čovjek treba želi li igrati igrice odabrati one dobre, može se živjeti sveto i igrajući igrice sat na dan. Sjećam se jednog lijepog stripa o Svetom Franji Saleškom, iz kojega ću citirati jedan dio svega što piše u njemu, a to je ovo: "...uronjen u ovaj svijet, svejeno budi svet."